reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dzięki Kochana. Właśnie niedługo wychodzę. Jutro monitoring i usg piersi i teoretycznie mam komplet. Odbiorę też ten histopat. Owu wg Flo w śr więc w nd-pon mogę robić transfer jak będzie ok. Jakoś mam wrażenie że wszystko tak trochę na wariackich papierach ale chyba w sumie bardziej gotowa nie będę, badań też już mi chyba nie wymyślą innych, jedyna rzecz to ten polip no i zastrzyki z heparyny mnie przerażają...
Pierwszy zastrzyk jest najgorszy, z kolejnym jest już lepiej 💪 No i mi się robiły siniaki ale to raczej jak źle się wkulam. Robiłam przez pół roku, obecny lekarz stwierdził że nie są konieczne po weryfikacji badan na trombofilie..

Tak, ale niestety to była tylko formalność. Poczułam w weekend ból i zaczęłam plamić. Dzis już się rozkręciło. Beta spadła do 13... drugi raz biochemiczna :( smutno, lekarz mówi żeby bez diagnostyki startować z invitro i nie wiem co robić 🤷🏼‍♀️
Oo nieeee ☹️😢 bardzo mi przykro . Trzymaj się Kochana . Ja myślę , żeby też zrobiłabym jakieś badania tylko to pewnie już lekarz musiałby Ciebie pokierować co mogłabyś zrobić..Tulę mocno ,jestem z Tobą i trzymam kciuki n, dużo siły 😘

Daj sobie kilka dni, odetchnij i podejmij na spokojnie decyzję :* będzie dobrze, zobaczysz że w końcu się uda
Oo nieeee ☹️😢 bardzo mi przykro . Trzymaj się Kochana . Ja myślę , żeby też zrobiłabym jakieś badania tylko to pewnie już lekarz musiałby Ciebie pokierować co mogłabyś zrobić..Tulę mocno ,jestem z Tobą i trzymam kciuki n, dużo siły 😘
Dziękuje Wam bardzo :* wierze ze w końcu się uda!

Tak, ale niestety to była tylko formalność. Poczułam w weekend ból i zaczęłam plamić. Dzis już się rozkręciło. Beta spadła do 13... drugi raz biochemiczna :( smutno, lekarz mówi żeby bez diagnostyki startować z invitro i nie wiem co robić 🤷🏼‍♀️
Badałabym na wszelkie sposoby przed ivf. Mój przykład mówi sam za siebie. Za dużo nerwów czasu pieniędzy i energii żeby sobie podejść od tak. Dziwię się lekarzowi. Przecież do zapłodnienia dochodzi tyle że ciąża się nie utrzymuje, może być wada zarodka lub przeciwciała... Nie wiem co badałas do tej pory...

Badałabym na wszelkie sposoby przed ivf. Mój przykład mówi sam za siebie. Za dużo nerwów czasu pieniędzy i energii żeby sobie podejść od tak. Dziwię się lekarzowi. Przecież do zapłodnienia dochodzi tyle że ciąża się nie utrzymuje, może być wada zarodka lub przeciwciała... Nie wiem co badałas do tej pory...
Ehh no i on mi to właśnie tak tłumaczy ze dopiero embriolog będzie mógł stwierdzić czy to nie jest jakaś wada po stronie pęcherzyków. Mam póki co tylko diagnozę wrogi śluz i oprócz tego nic bo niewiele robiłam. No nic, umawiam się na wizytę i będę z nim rozmawiać co dalej :(

Dziękuje Wam bardzo :* wierze ze w końcu się uda!
Oczywiście, że się uda Kochana nie ma innej opcji masz siłę i wiarę i chęci do dalszego działania z takim zapałem na pewno się uda 😘 i doczekacie się wspaniałego Maluszka a my będziemy tu trzymać kciuki tylko się nie poddawaj i dzielnie walcz tak wiem sama narzekam często ale ja mimo tych wszystkich dołów nie tracę wiary i Ty też choćby nie wiem jakbyś nie raz źle myślała nie poddawaj się a wszystko się ułoży tak jak będziecie chcieli ❤️😘

reklama
No ale nadal poród ☺️ ludzie brzydko na to mówią wydobyciny pewnie o tym słyszałaś ale ja uważam , że jest to też poród ☺️
Nie nie słyszałam 😆 😆 😆 ale ja generalnie w życiu wyznaję zasadę że mam opinię innych (no chyba że to bliscy którym na mnie zależy) głęboko w poważaniu. W moim życiu dzieje się wystarczająco dużo żeby zwracać uwagę na to co inni powiedzą, moja ciąża, mój poród, moja decyzja :) a jeśli chodzi o byłą Twojego faceta to najlepszą opcja jest po prostu olać temat i być ponad to ;) co Cię obchodzi ona i jej dzieciaki, z jakiegoś powodu Twój facet ją zostawił i to ona powinna Ciebie unikać na ulicy. Pamiętaj cycki do przodu! ;)

Do góry