reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kurde nie pomyślałam o tym ...hmm tylko według inseminacji no kończy mi się 7 tydzień ale też czytałam właśnie , że jak ciąża jest młodsza to na prenatalne też można się umówić później bodajże chyba do 15 tygodnia. Ale dziękuję jutro spróbuję gdzieś podzwonić i w razie czego zapiszę się na prenatalne .
kochana sądzę że powinnaś po prostu zrobić na dniach normalne USG, bo tylko na tej podstawie lekarz określi dokładnie w którym tygodniu ciąży jesteś i to lekarz da ci skierowane na USG prenatalne i testy pappa a w twoim przypadku ponieważ z tego co pamiętam masz niedoczynność tarczycy możesz starać się o refundację i będziesz miała te badania za darmo. Tak jest w moim przypadku, i powiem szczerze że mój lekarz twierdzi że USG jest nieszkodliwe a nie zrobienie USG jest bardziej szkodliwe.

reklama
Ja się z braku odwiedzin cieszę, bo nie ma tych pielgrzymek rodzinnych na korytarzach i na pewno przez to jest spokojniej, q nie że karmisz dziecko a tu 5 ludzi z cudzej rodziny się patrzy co robisz.
Mam nadzieję, że na poród mąż zdąży dojechać.
No właściwie prawda bo zawszę było odwiedzanie zaraz całymi rodzinami ☺️ A to będziesz miała poród z mężem to super bo myślałam, że są zakazane . Trzymam kciuki ✊✊

kochana sądzę że powinnaś po prostu zrobić na dniach normalne USG, bo tylko na tej podstawie lekarz określi dokładnie w którym tygodniu ciąży jesteś i to lekarz da ci skierowane na USG prenatalne i testy pappa a w twoim przypadku ponieważ z tego co pamiętam masz niedoczynność tarczycy możesz starać się o refundację i będziesz miała te badania za darmo. Tak jest w moim przypadku, i powiem szczerze że mój lekarz twierdzi że USG jest nieszkodliwe a nie zrobienie USG jest bardziej szkodliwe.
Ok dziękuję . W takim razie po świętach umówię się na USG do innego lekarza jeżeli w ogóle znajdę ostatnio dzwoniłam wszędzie brak terminów nawet prywatnie 😏 Ale coś będę musiała myśleć.

Ile razy podchodzilyście do inseminacji?? Mnie Pani doktor powiedziała że do 6 razy można natomiast jeśli 3 razy się nie uda kolejne szansę maleją. Jakie wy macie doświadczenie w tym temacie?

Ile razy podchodzilyście do inseminacji?? Mnie Pani doktor powiedziała że do 6 razy można natomiast jeśli 3 razy się nie uda kolejne szansę maleją. Jakie wy macie doświadczenie w tym temacie?
3 i daliśmy sobie spokój. Potem in vitro. Zaszłam ale niestety poroniłam. Teraz pełna diagnostyka i kolejne podejście.

reklama
Do góry