reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Ja w ciąży też miałam 93 i mój lekarz nic mi złego na ten temat nie powiedział. Ważniejsza jest glukoza ta którą będziesz robić koło 24tygodnia bo jeśli tam wyjdzie podwyższoną to już będzie świadczyć o cukrzycy ciążowej. A narazie nie masz czym się martwić[emoji846] ale TSH raczej jest do zbicia trochę bo ja zachodząc w ciążę miałam 2,6 a w ciąży spadło mi do 1,3.
Odebrałam dziś wyniki i się podłamałam Glukoza wyszła mi 93 [emoji17] masakra... Czy jak idę w czwartek do endokrynologa czy mogę skonsultować to z nim też ? TSH 2,4 spadło ale rewelacji nie ma [emoji17] a czy wynik FT4 10,69 przy normie 7,86-14,41 jest ok? Nie znam się za bardzo na tym FT4 . Glukoza szok nie miałam badanie przed inseminacją bo lekarz nie zalecił mój błąd że sama nie badałam. Kiedyś miałam badaną glukozę wynosila 92 ale to było dawno teraz myślałam że będzie lepiej bo zmieniłam nawyki żywieniowe a tu taka niemiła niespodzianka . [emoji853][emoji853]

No tabletki już biorę na zbicie TSH Eurythox 50 może teraz lekarz mi zwiększy dawkę. No u mnie glukoza jeszcze wyższa muszę poczekać do wizyty w czwartek co się okaże u Endo i ginekologa jak będzie wszystko dobrze ( jak się w końcu pojawi zarodek) chcę wprowadzić dietę narazie sama 🙁 Tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Czytałam , że nawet owoców zbytnio nie można jeść 😔
Jeśli masz FB to tam jest grupa słodkie mamusie czy jakoś tak. Tu na forum też pewnie coś znajdziesz. Nie załamuj się, na kwietniowkach jest sporo dziewczyny z cukrzyca i jedzą super rzeczy :)

Ja w ciąży też miałam 93 i mój lekarz nic mi złego na ten temat nie powiedział. Ważniejsza jest glukoza ta którą będziesz robić koło 24tygodnia bo jeśli tam wyjdzie podwyższoną to już będzie świadczyć o cukrzycy ciążowej. A narazie nie masz czym się martwić[emoji846] ale TSH raczej jest do zbicia trochę bo ja zachodząc w ciążę miałam 2,6 a w ciąży spadło mi do 1,3.

Ostatnia edycja:
A brałaś jakieś leki ? Ja dziś przed badaniem nie wzięłam tabletki . Bo tak słyszałam , że idąc na badanie nie bierze się jej .

reklama
Do góry