reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ogólnie miałam napisać ze to nic strasznego :) ja piłam odżywkę białkowa od pierwszego dnia stymulacji bo bardzo się bałam hiperstymulacji. Nic mi nie było, ale pęcherzyków tez nie miałam jakos bardzo dużo bo 7
Bardzo mi przykro...
ja teraz będę przystępować do procedury, pierwszej... i bardzo sie boje czekam na nowy cykl wizyta w 2dc ocena ze wszystko Ok i start ze stymulacja taki juz mam zestaw

reklama
Ogólnie miałam napisać ze to nic strasznego :) ja piłam odżywkę białkowa od pierwszego dnia stymulacji bo bardzo się bałam hiperstymulacji. Nic mi nie było, ale pęcherzyków tez nie miałam jakos bardzo dużo bo 7
Ja dostałam menopur, gonal i cetrotide. Nie wiem co i jak to dla mnie zupełna nowość. Hiperki sie boje bo bardzo bym chciała mieć transfer od razu.. ale znając moje kulawe szczęście to prwnie będzie odroczony. Zreszta juz mam w głowie same czarne scenariusze ze nic sie nie zapłodni ze komórki będę miała złej jakości i takie tam...🤦‍♀️🥺

U nas problem leży w moim PCOS nie mam swoich owulacji 3 lata albo 4 lata się nie zabezpieczaliśmy potem jedenlekarz,drugi, trzeci w końcu wybór padł na klinikę niepłodności za nami kilka cykli naturalnych niestety bez sukcesu. No i za chwile pierwsze IUI w sobotę bądź poniedzialek.
My juz jedno dziecko mamy 8 letnia córkę poczęta całkowicie naturalnie. Nie staramy sie zbyt długo chyba ale robimy odważne kroki i nie zwlekamy.. nie wiem może za szybko i gdyby czasowi dać czas i drugi raz wyszło by naturalnie... ale jak juz zaczęliśmy to przemy na przód i walczymy ☺️💪

Nooo fakt, to jest najgorsze. Ja miałam tak ze embriolog dzwonil do mnie po 3 dniach od punkcji, jakbym miała tylko jeden zarodek miałabym od razu tego dnia transfer, jak więcej to w 5 dobie. No ale jak widać coś musi być jednak na rzeczy ze z 6 prawidłowych komórek mieliśmy tylko 2 zarodki, które prawdopodobnie i tak były wadliwe. Od stycznia bierzemy z mężem suplementy, zobaczymy co przyniesie kolejna procedura. Trzymam za was kciuki [emoji110]
Ja dostałam menopur, gonal i cetrotide. Nie wiem co i jak to dla mnie zupełna nowość. Hiperki sie boje bo bardzo bym chciała mieć transfer od razu.. ale znając moje kulawe szczęście to prwnie będzie odroczony. Zreszta juz mam w głowie same czarne scenariusze ze nic sie nie zapłodni ze komórki będę miała złej jakości i takie tam...[emoji2356][emoji3064]

Nooo fakt, to jest najgorsze. Ja miałam tak ze embriolog dzwonil do mnie po 3 dniach od punkcji, jakbym miała tylko jeden zarodek miałabym od razu tego dnia transfer, jak więcej to w 5 dobie. No ale jak widać coś musi być jednak na rzeczy ze z 6 prawidłowych komórek mieliśmy tylko 2 zarodki, które prawdopodobnie i tak były wadliwe. Od stycznia bierzemy z mężem suplementy, zobaczymy co przyniesie kolejna procedura. Trzymam za was kciuki [emoji110]
A w czym pomaga picie białka ? To takie dla sportowców czy No ser biały wystarcza ?

Czyli u was tez coś sie popsuło. Lekarze doszli co ? Bo u nas wszystko jest okej a dziecka brak:/ nie wiem czy ser wystarczy wg mnie trochę mała zawartość białka. Tak, takie dla sportowców. Nie wiem to dokładnie działa ale białka przeciwdziała hoperstymulacji. Nawet jak do niej dojdzie lekarze zalecaja właśnie białko i picie dużej ilości wody
My juz jedno dziecko mamy 8 letnia córkę poczęta całkowicie naturalnie. Nie staramy sie zbyt długo chyba ale robimy odważne kroki i nie zwlekamy.. nie wiem może za szybko i gdyby czasowi dać czas i drugi raz wyszło by naturalnie... ale jak juz zaczęliśmy to przemy na przód i walczymy [emoji3526][emoji123]

Czyli u was tez coś sie popsuło. Lekarze doszli co ? Bo u nas wszystko jest okej a dziecka brak:/ nie wiem czy ser wystarczy wg mnie trochę mała zawartość białka. Tak, takie dla sportowców. Nie wiem to dokładnie działa ale białka przeciwdziała hoperstymulacji. Nawet jak do niej dojdzie lekarze zalecaja właśnie białko i picie dużej ilości wody
Po 4 miesiącach niepowodzeń zrobiliśmy drożność i badania nasienia. Nasienie bez szału ale nie najgorsze jajowody drożne z oporami. Pozniej październik próba stymulacji endo nie urosło pecherzyki przerosły, listopad zrobiła sie torbiel i antyki na miesiąc, grudzień iui bez powodzenia, styczeń badania wirusowe do powtórzenia, luty 2 iui i druga nie udana.. i tak to nam idzie jak krew z nosa pod górkę😂 ... teraz zobaczymy jak ta procedura przebiegnie...
a ty kiedy podejdziesz do stymulacji masz jakieś wieści ?

reklama
Dzisiaj mają jakąś narade na temat osób startujących od początku. Od jutra do max wtorku mam się spodziewać telefonu od nich.
Po 4 miesiącach niepowodzeń zrobiliśmy drożność i badania nasienia. Nasienie bez szału ale nie najgorsze jajowody drożne z oporami. Pozniej październik próba stymulacji endo nie urosło pecherzyki przerosły, listopad zrobiła sie torbiel i antyki na miesiąc, grudzień iui bez powodzenia, styczeń badania wirusowe do powtórzenia, luty 2 iui i druga nie udana.. i tak to nam idzie jak krew z nosa pod górkę[emoji23] ... teraz zobaczymy jak ta procedura przebiegnie...
a ty kiedy podejdziesz do stymulacji masz jakieś wieści ?

Do góry