reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny ja chyba wyemigruję z tego kraju. Jutro ok 200 na część badań, w przysżłym miesiącu kolejne 650 nie licząc wizyt, do tego rezonans magnetyczny 450, a gdzie jeszcze transfer i monitoringi...no ręce opadają...zwłaszcza jak się słyszy że w innych krajach jest dofinansowanie, darmowe badania itp. a tu jeszcze programy leczenia cofają... To ja poproszę to co mi z pensji zabierają co miesiąc to się będę sama leczyć...przepraszam ale ulało mi się...
Nie ma co się dziwić... To są strasznie duże pieniądze :(

reklama
Dziewczyny ja chyba wyemigruję z tego kraju. Jutro ok 200 na część badań, w przysżłym miesiącu kolejne 650 nie licząc wizyt, do tego rezonans magnetyczny 450, a gdzie jeszcze transfer i monitoringi...no ręce opadają...zwłaszcza jak się słyszy że w innych krajach jest dofinansowanie, darmowe badania itp. a tu jeszcze programy leczenia cofają... To ja poproszę to co mi z pensji zabierają co miesiąc to się będę sama leczyć...przepraszam ale ulało mi się...
Nie dziwie się... ja nie liczę ile wydałam, bo by mnie to tylko załamało 😳

Dziewczyny jestem po pierwszej insnyminacji dziś. Po zabiegu dostałam kartę z takimi danymi. Powiedźcie mi proszę co to znaczy? Czy to dobre wartości czy raczej kiepskie?
IMG_20210223_172546.jpg

Drogo jest niemiłosiernie;(
Na co idą te składki zdrowotne nie mam pojęcia. Bo przez ostatnie lata to ma fundusz miałam w styczniu zeszyta nogę i to wszystko 🤦‍♀️
A leczenie niepłodności to niekończąca sie rzeka płatności i badań... u nas dopiero 2 iui a juz Ok 6 tys jest nie nasze... a co będzie dalej ? Wole nie myślec...

Liczba plemników bardzo ładna, ale Ruch a+b chyba nie wyglada za dobrze, a lekarz komentował cos ?
Właśnie nic nie komentował. Do ogólnych badań nie miał zastrzeżeń i wszystko w normie było. A badania nasienia miał tydzień wcześniej. Bardzo mnie dzisiaj ten wynik zaskoczył.

reklama
Właśnie nic nie komentował. Do ogólnych badań nie miał zastrzeżeń i wszystko w normie było. A badania nasienia miał tydzień wcześniej. Bardzo mnie dzisiaj ten wynik zaskoczył.
My przy pierwszej iui mieliśmy po preparatyce 22mln plemników o ruchu a+b 43%, a przy drugiej 10 mln o ruchu 73% - maz zażywał korzeń maca... koniec końców i tak obie nieudane 😞

Do góry