reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Wiesz, myślałam nad tym, ale jeszcze miesiąc i będzie po badaniach wiec pozniej wrazie niepowodzenia musiałabym jeszcze przed ivf robić badania wiec znowu miesiąc w plecy na badania. A ivf ma jednak wieksza skuteczna
Ale wszystkich badań nie musisz powtarzać. Ja powtarzałam po pół roku biocenozę i tylko niektóre badania infekcyjne

Ale wszystkich badań nie musisz powtarzać. Ja powtarzałam po pół roku biocenozę i tylko niektóre badania infekcyjne
Ja juz tez w styczniu powtarzałam, i noe chciałabym zostać na lodzie. A do ivf to one maja inna ważność, a tu mi lekarz powiedział, ze na tych aktualnych byśmy sie wyrobili.
A w ogole mam pytanie myślicie ze teraz sie umawiać do lekarza jeszcze w tym cyklu czy czekac na 1-2 dzien nowego cyklu i to wystarczy żeby rozpocząć procedurę do ivf?

Zastrzyki przyjmuje się zwykle od 2dc wiec ja bym juz dzwoniła
Ja juz tez w styczniu powtarzałam, i noe chciałabym zostać na lodzie. A do ivf to one maja inna ważność, a tu mi lekarz powiedział, ze na tych aktualnych byśmy sie wyrobili.
A w ogole mam pytanie myślicie ze teraz sie umawiać do lekarza jeszcze w tym cyklu czy czekac na 1-2 dzien nowego cyklu i to wystarczy żeby rozpocząć procedurę do ivf?

Za każdym razem jestem zaskoczona czytając ile badan trzeba mieć do iui. U mnie szczerze mówiąc niczego nikt nie wymagal. Moze drożność. Zrobilam na własną rękę hormony. Ciekawe czy teraz tez tak można czy to juz standard. Ostatnia iui robiłam okolo 2lata temu

reklama
Ja musiałam zrobić ft4,tsh, grupę krwi, HIV, kiłę, chlamydie, cytologię, biocenozę pochwy i niedrożność i wiele innych wszytsko z wyjątkiem HSG ważne jest 6 miesięcy

Do góry