reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dziewczyny pytanko nr in vitro, bo jak podpytywalam swojego lekarza o in vitro to mowil ze na tych badaniach co mam można je zrobic i ze stymulacja jak do iui tylko zastrzykami i tez w ciagu miesiąca sie wyrobie, kwestia tylko czy odpowiedz jajników na stymulację nie będzie zbyt ostra wtedy mrożenie.powiecie mi jak wyglada taka stymulacja ? Domyślam siw ze to tzw krotki protokół... jestem zielona 🤦‍♀️🤷‍♀️

Ja opisze jak to wyglądało u mnie
2dc zaczęłam zastrzyki z Rekovelle- gonadotropina
6dc zaczęłam zastrzyki na niepękniecie pęcherzyków
8dc pierwsza kontrola
10dc druga kontrola
Zastrzyk na pęknięcie
12dc punkcja
13dc zaczęłam brać progesteron
No i 5 dni po punkcji transfer
Dziewczyny pytanko nr in vitro, bo jak podpytywalam swojego lekarza o in vitro to mowil ze na tych badaniach co mam można je zrobic i ze stymulacja jak do iui tylko zastrzykami i tez w ciagu miesiąca sie wyrobie, kwestia tylko czy odpowiedz jajników na stymulację nie będzie zbyt ostra wtedy mrożenie.powiecie mi jak wyglada taka stymulacja ? Domyślam siw ze to tzw krotki protokół... jestem zielona [emoji2356][emoji2368]

No i jak rekovelle nie było dla mnie problemem tak fyremadel- na niepękniecie byl dla mnie niezbyt przyjemny. Strasznie piekący i igła grubsza. No ale wszystko da się przeżyć :)
Dziewczyny pytanko nr in vitro, bo jak podpytywalam swojego lekarza o in vitro to mowil ze na tych badaniach co mam można je zrobic i ze stymulacja jak do iui tylko zastrzykami i tez w ciagu miesiąca sie wyrobie, kwestia tylko czy odpowiedz jajników na stymulację nie będzie zbyt ostra wtedy mrożenie.powiecie mi jak wyglada taka stymulacja ? Domyślam siw ze to tzw krotki protokół... jestem zielona [emoji2356][emoji2368]

reklama
Ja opisze jak to wyglądało u mnie
2dc zaczęłam zastrzyki z Rekovelle- gonadotropina
6dc zaczęłam zastrzyki na niepękniecie pęcherzyków
8dc pierwsza kontrola
10dc druga kontrola
Zastrzyk na pęknięcie
12dc punkcja
13dc zaczęłam brać progesteron
No i 5 dni po punkcji transfer
Ślicznie Ci dziękuje cZy faktycznie szybka piłka ☺️ Ile mialas pęcherzyków i jakie masz amh ja mam 5 a chyba to tez na wpływ na odpowiedz jajników na stymulację.
Transfer siw powiódł ? A czy można zadecydować o podaniu dwóch kropkow?

Do góry