reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Tyle że ja nie mieszkam w Toruniu :) ale dzięki :)
Domyślam sie, ale w innych miejscowościach tez jest dostęp do genetyka. Tak tylko napisalam, że nie trzeba robić wszystkiego z wlasnej kieszeni. Ja o tym nie wiedzialam i męża badanie kariotypu, cftr i azf robilismy prywatnie za 750zl a jak poszlam robic swoj kariotyp dowiedzialam sie, że można za darmo :) i dostalam zjebki od genetyczki, że kasę niepotrzebnie wydalam :)

reklama
Domyślam sie, ale w innych miejscowościach tez jest dostęp do genetyka. Tak tylko napisalam, że nie trzeba robić wszystkiego z wlasnej kieszeni. Ja o tym nie wiedzialam i męża badanie kariotypu, cftr i azf robilismy prywatnie za 750zl a jak poszlam robic swoj kariotyp dowiedzialam sie, że można za darmo :) i dostalam zjebki od genetyczki, że kasę niepotrzebnie wydalam :)
Jakby co będę szukać dzięki, bo finansowo jest to bardzo obciążające a ja nie śpię na pieniądzach :( z drugiej strony ze względu na mój wiek nie mam czasu na czekanie w kolejkach do nfz :((( do wiosny musze mieć to ogarnięte.

U mnie konsultacja telefoniczna z lekarzem o 17, ale już byłam na USG i widziałam mój maleńki cud. Położna potwierdziła, że pęcherzyk ciążowy pięknie rośnie i wygląda bardzo dobrze. Beta dziś 3758. Dziękuję za wszystkie kciuki i walczymy dalej 😀🙂
Było już serduszko czy jeszcze za wcześnie? 😊
Ile masz dpt?

Dziewczyny odebrałam właśnie wyniki genetyczne na trombofilię i wyszły mutacje MTHFR, PAI 1 i czynnik V... niefajnie ale z drugiej strony jakiś krok na przód w diagnostyce i ewentualnym doborze leków. Zobaczymy co gin na to powie ewentualnie umówię się jeszcze do genetyka. Dziś zostawiłam prawie 500 z lab na badania immunologiczne na zespół antyfosfolipidowy. Czekam na wyniki...może chociaż tu będzie dobrze... Za wszystkie trzymam kciuki niezmiennie :)
Plus jest taki ze z każdym badaniem wiecie coraz więcej :) tak jak mowisz, dobrze dobrane leki i się uda! Trzymam kciuki moooocno

Jakby co będę szukać dzięki, bo finansowo jest to bardzo obciążające a ja nie śpię na pieniądzach :( z drugiej strony ze względu na mój wiek nie mam czasu na czekanie w kolejkach do nfz :((( do wiosny musze mieć to ogarnięte.
Ja w ciagu 2 tygodni mialam wizyte i pobranie krwi, czasami to kwestia dobrego zagadania z rejestracją. Wiem, że to kupa kasy... ja w marcu ide na badania hormonalne za 850 zl ponad także no jest masakra, a też kasy nie mam jak glupi gwoździ:p

Dziękuję Kochane wszystkim za kciuki ❤️🤗 Ja już wracam do domu po inseminacji , pęcherzyk jeszcze nie był pęknięty lekarz stwierdził podczas USG, że jest w trakcie pęknięcia. Endometrium 11,6. Liczba podanych plemników 8,6 mln. No i teraz czekamy ☺️ Trzymam kciuki za Was dziewczyny ☺️✊✊

Daj znać co Ci powie lekarz na temat tych mutacji. Pai masz hetero czy homo ? Hematolog powiedzial mi : bez dodatkowych badan nie możemy nic wprowadzić
Genetyk: acard do transferu od transferu heparyna
Ginekolog : mutacja Pai nic nie wnosi do diagnostyki bo ma ja większość społeczeństwa. I tak szczerze jak patrze na wyniki dziewczyn na forum to chyba kazda to ma.
Ja to jestem w takiej kropce ze totalnie nie wiem co robić [emoji2368] na razie jak mi się transfer uda to jade do Polski na konsultacje. Jak tam mi powiedzą ze nie dostanę heparyny bo ta mutacja nie jest wskazaniem, to odpuszczę.
Dziewczyny odebrałam właśnie wyniki genetyczne na trombofilię i wyszły mutacje MTHFR, PAI 1 i czynnik V... niefajnie ale z drugiej strony jakiś krok na przód w diagnostyce i ewentualnym doborze leków. Zobaczymy co gin na to powie ewentualnie umówię się jeszcze do genetyka. Dziś zostawiłam prawie 500 z lab na badania immunologiczne na zespół antyfosfolipidowy. Czekam na wyniki...może chociaż tu będzie dobrze... Za wszystkie trzymam kciuki niezmiennie :)

reklama
To wszystko wygląda idealnie [emoji173] trzymam kciuki [emoji110]
Dziękuję Kochane wszystkim za kciuki [emoji173]️[emoji847] Ja już wracam do domu po inseminacji , pęcherzyk jeszcze nie był pęknięty lekarz stwierdził podczas USG, że jest w trakcie pęknięcia. Endometrium 11,6. Liczba podanych plemników 8,6 mln. No i teraz czekamy [emoji3526] Trzymam kciuki za Was dziewczyny [emoji3526][emoji110][emoji110]

Do góry