reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dochodzę powoli do siebie ale jeszcze jest ciężko. Okazało się że jajowody drożne, jajniki ok. Miałam małe ogniska endometriozy i zrosty, wszystko zostało usunięte. Profesor stwierdził że teraz tylko się starać. Wyniki histopatologiczne mają być do trzech tygodni, ale do swojego lekarza pojadę już 19.02 więc kolorku możesz mnie dopisać 😘
Mogę zapytać czy zabieg miałaś na nfz czy prywatnie? Trzymam kciuki za szybkie gojenie :)

reklama
Hej dziewczynki☺️Gratuluje zaciazonym i trzymam kciuki za te czekające na efekty staram ☺️
Trochę sie nie odzywałam, ale trochę sie tez działo .. styczeń był ciężkim miesiącem pod każdym względem bez żadnych starań.
Teraz trzeba było sie otrząsnąć i przystąpiliśmy do drugiej iui, w poniedziałek wieczorem odbyło sie podanie nasienia, dzisija potwierdzone 3 cialka zolte, od jutra duphaston i długie dwa tygodnie... jakoś nie potrafie sie pozytywnie do tego nastawić 🤨
Dzień po inseminacji byłaś na jakiś badaniach, dobrze rozumiem?

Jestem tutaj nowa i generalnie z milionem myśli w głowie. Dzisiaj byłam u gina, miałam piękną owulacje na obrazie USG (stymulowaną Aromkiem- Letrozol i cykl regulowany Duphastonem) a mimo to od 2 lat nic. Okazało się, że wyniki mojego męża nie są najlepsze. Lekarz powiedział, że w marcu zrobimy podejście do inseminacji ale wciaz stymulowanej Letrozolem. Nie wiem totalnie jak mam się na to przygotować, z jednej strony czytając forum jestem pełna nadziei ale z drugiej wolę się nie napalać. Jak to u Was było? Dużo badań należy wykonać przed insemi? Buziaki!

Jestem tutaj nowa i generalnie z milionem myśli w głowie. Dzisiaj byłam u gina, miałam piękną owulacje na obrazie USG (stymulowaną Aromkiem- Letrozol i cykl regulowany Duphastonem) a mimo to od 2 lat nic. Okazało się, że wyniki mojego męża nie są najlepsze. Lekarz powiedział, że w marcu zrobimy podejście do inseminacji ale wciaz stymulowanej Letrozolem. Nie wiem totalnie jak mam się na to przygotować, z jednej strony czytając forum jestem pełna nadziei ale z drugiej wolę się nie napalać. Jak to u Was było? Dużo badań należy wykonać przed insemi? Buziaki!
Szczegółowe wytyczne dostaniesz w klinice ale na pewno biocenoza, drożność jajowodów, badania hormonalne i infekcyjne z krwi. Do tego aktualna cytologia i USG piersi.

Kochana to, że mąż ma slabe wyniki to nie problem uwierz mi... mój mąż ma kryptozoospermie, 5 plemnikow na krzyz a w rodzinie tez choroby genetyczne... u nas nawet in vitro moze wyjsc kiepsko więc intensywnie myślimy nad inseminacja nasieniem dawcy. Nie stresuj sie ale i nie napalaj, z tego co widzę to roznie bywa z rezultatami inseminacji. Lekarz nie powiedział Ci jakie badania wykonać? Ogólnie kolezanka eij dobrze prawi :) ja przed 1 wizytą w klinice niepłodności będę robila te badania w 2 dniu cyklu, to podobno bardzo ważne, w którym dniu je wykonać

Załączniki

• Screenshot_20210210-190203_Chrome.jpg
    Screenshot_20210210-190203_Chrome.jpg
    199,6 KB · Wyświetleń: 33
Kochana to, że mąż ma slabe wyniki to nie problem uwierz mi... mój mąż ma kryptozoospermie, 5 plemnikow na krzyz a w rodzinie tez choroby genetyczne... u nas nawet in vitro moze wyjsc kiepsko więc intensywnie myślimy nad inseminacja nasieniem dawcy. Nie stresuj sie ale i nie napalaj, z tego co widzę to roznie bywa z rezultatami inseminacji. Lekarz nie powiedział Ci jakie badania wykonać? Ogólnie kolezanka eij dobrze prawi :) ja przed 1 wizytą w klinice niepłodności będę robila te badania w 2 dniu cyklu, to podobno bardzo ważne, w którym dniu je wykonać
Jak ja robiłam w zeszłym roku krew to nie miałam mówione w którym konkretnie dniu cyklu mam je zrobić, ale lekarz kazał na wynikach napisać w którym DC robiłam badania hormonów

reklama
Jak ja robiłam w zeszłym roku krew to nie miałam mówione w którym konkretnie dniu cyklu mam je zrobić, ale lekarz kazał na wynikach napisać w którym DC robiłam badania hormonów
Rozumiem, ja swego czasu latalam duzo do endokrynolog- ginekolog bo nadmiernie wypadaly mi wlosy i badałam sie od stop do glow, i właśnie hormony płciowe mowila mi abym robiła od 1 do 5 dnia cyklu szczególnie fsh i lh

Do góry