reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny przychodzę do Was z wiadomością, że jutro udajemy się na pierwszą rozmowę do lokalnego ośrodka adopcyjnego :) Trzymajcie kciuki proszę bo mimo wszystko trochę stres. Postanowiliśmy wykorzystać również tą szansę głównie ze względu na nasz wiek a ponieważ cały ten proces trwa trochę to w między czasie będziemy również podchodzić do kolejnego in vitro jak już dojdę do siebie i zrobię diagnostykę.
Super, ja już przed świętami chciałam zadzwonić do ośrodka adopcyjnego dowiedzieć się, co i jak. Mój mąż wyjeżdża na 2 tyg za granicę do pracy i wyczytałam, że jak ktoś miał taki przypadek, to mieli problem z adopcją.. Wydaje mi się to niedorzeczne, przecież nawet samotni ludzie mogą starać się o adopcję.. Proszę daj znać, jak z adopcja 😊

reklama
Ja tez póki co walczę o jedno, również korzystam z nasienia dawcy. W moim przypadku z od jednego dawcy wystarczyło mi plemników na dwa zabiegi. Nie wiem od czego to zależy, czy od ilości podawanego nasienia, może ktos wcześniej już korzystał z tego samego co ja . Porozmawiaj w klinice. Ale wydaje mi się że szanse żeby mieć dwójkę dzieci od tego samego dawcy są zerowe... No chyba że od razu bliźniaki strzelicie 😉 a w jakiej klinice się leczycie? Zaczęliście już procedurę czy jeszcze przed?
....

Ostatnia edycja:
Ja też tak miałam. Po każdej inseminacji tyle objawów ciąży widziałam u siebie 🙄🤭 ale chyba każda z nas ma taki etap na początku. Ja już teraz się nauczyłam że nie ma sensu doszukwiac sie objawów. Zresztą jestem strasznie zmęczona rozmyślaniem o tym, odpuściłam, co ma być to będzie. Robię wszystko żeby się udało, nic więcej nie mogę. Nie mam siły juz się nakręcać
A mogę spytać, ile inseminacji masz już za sobą? Ja podchodzę dopiero do pierwszej, ale gdy w 2019 roku udało mi się zajść w ciążę, to właśnie dlatego, że kompletnie odpuściłam.. Byłam już zmęczona i nie chciałam się nakręcać, żeby znów się nie rozczarować, gdy przestałam liczyć dni, to nawet gdy spóźniał mi się okres, to nie łączyłam tego z ciąża, dopiero prawie 3 tyg po spóźniającym się okresie zrobiłam test

My leczymy się w InviMed Poznań . Jesteśmy przed inseminacja 11.02 mam pierwszy monitoring do inseminacji będzie to mój 11 dzień cyklu . Dopiero wtedy będziemy wybierać dawce tak zarządził lekarz i zastanawia mnie to czy będzie w tak szybkim czasie znajdzie się dawca jeżeli lekarz powiedział że po pierwszym monitoringu od 1 do 3 dni inseminacja .... Jeszcze nie wiem jak moje pecherzyki beda wyglądać bo w grudniu miałam USG to w 11 dniu cyklu miałam tylko 11 mm 🙁 Biorę tabletki lametta. Drożność jajowodow miałam robione badanie wyszło bezproblemowo.
Wypisywaliscie ankietę fenotypowa? Jeśli tak to nie ma problemu, mi wybrali dawce na drugi dzień. Tym bym się nie stresowala 😉 pęcherzyki rosną średnio 2 mm na dobę. Hormony będziesz miała też badana na monitoringu?

A mogę spytać, ile inseminacji masz już za sobą? Ja podchodzę dopiero do pierwszej, ale gdy w 2019 roku udało mi się zajść w ciążę, to właśnie dlatego, że kompletnie odpuściłam.. Byłam już zmęczona i nie chciałam się nakręcać, żeby znów się nie rozczarować, gdy przestałam liczyć dni, to nawet gdy spóźniał mi się okres, to nie łączyłam tego z ciąża, dopiero prawie 3 tyg po spóźniającym się okresie zrobiłam test
Ja jestem po 4 nieudanych 😞 tylko nie zrażaj się moim przypadkiem 😉

Nie, nie zrażam się 😉 trzeba być dobrej myśli. Głowa do góry, w końcu musi się udać 😊 u mnie bardzo długo trwało, zanim zdecydowałam się na pierwszą ins, bo mój mąż pracuje za granicą i na początku stycznia lampka mi się zapaliła, że akurat będę miała dni płodne, gdy on wróci i umówiłam się do lekarza. Też był stres, że nie wróci itd.. Więc nie wiem kiedy uda mi się podejść do kolejnej inseminacji, jeśli się nie uda. Czytałam też o mrożeniu nasienia, więc jeszcze tu jest alternatywa

Nie, nie zrażam się 😉 trzeba być dobrej myśli. Głowa do góry, w końcu musi się udać 😊 u mnie bardzo długo trwało, zanim zdecydowałam się na pierwszą ins, bo mój mąż pracuje za granicą i na początku stycznia lampka mi się zapaliła, że akurat będę miała dni płodne, gdy on wróci i umówiłam się do lekarza. Też był stres, że nie wróci itd.. Więc nie wiem kiedy uda mi się podejść do kolejnej inseminacji, jeśli się nie uda. Czytałam też o mrożeniu nasienia, więc jeszcze tu jest alternatywa

Wypisywaliscie ankietę fenotypowa? Jeśli tak to nie ma problemu, mi wybrali dawce na drugi dzień. Tym bym się nie stresowala 😉 pęcherzyki rosną średnio 2 mm na dobę. Hormony będziesz miała też badana na monitoringu?
Hmm ankietę wypełnialiśmy przed pierwszą wizytą w InviMed.

Ostatnia edycja:
Hmm ankietę wypełnialiśmy przed pierwszą wizytą w InviMed i wtedy wypisywaliśmy kolor oczu, włosów , waga itp. tylko wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy że będzie konieczna inseminacja z nasieniem dawcy bo najpierw mój partner miał robioną biopsję . Pewnie te ankiety dołączają do całej dokumentacji co na początku wypisywaliśmy. Mój lekarz jest dosyc specyficzny za dużo sam nie powie ale podobno jest bardzo dobry (wiem z innego forum ) . A sama że stresu zapominam o co mam zapytać może dlatego że to pierwsze podejście .Mam tylko napisane że między 10-11 dzień cyklu ocena endometrium, pęcherzyków i pisze decyzja o podaniu HCG no i wybór dawcy . Te HCG to pewnie chodzi o zastrzyk. Przepraszam ja jestem jeszcze zielona w tym wszystkim . Od Was się tutaj dużo dowiaduje . Jesteście Kochane że tak odpowiadacie ☺️☺️
Spokojnie, pytaj bez obaw 😉 ja jestem po 4 inseminacjach nasieniem dawcy więc co nieco chyba wiem😜

reklama
Do góry