reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witaj,
Ja z mojego doświadczenia polecam new MED i dr T. Zająca jest to mała klinika w porównaniu do innych znanych z oddziałami w całej Polsce.
Dzięki dr miałam 2 udane IUI
1 IUI - aniołek w 8 tyg. 😟
4 IUI - szczęśliwe i zaraz kończę 4 miesiąc
Lekarz z dużym doświadczeniem, nie kieruję na zbędne badania które kosztuje kupę kasy 🤷‍♀️
Jak będziesz miała więcej pytań napisz na priv bo nie chce być posadzoną o reklamę kliniki i anty reklamę innych klinich.
Jak się czujesz? Jak ci ciąża mija? :)

reklama
Dziękuję pięknie! Szukamy kogoś, kto rzeczywiście nam pomoże, zrobi porządna diagnostykę i wprowadzi leczenie, żebyśmy mogli się cieszyć w końcu pierwszym maleństwem... Polecacie jakiegoś konkretnego lekarza w InviMed? Jest ich tam kilku
Mojej siostrze in vitro robił dr Rokicki i bardzo go chwali. Udało jej się za pierwszym razem w wieku 35 lat, po 11 latach starań i leczenia w innych klinikach (m.in w słynnym Novum, tym od M. Rozenek-Majdan) - u mojej siostry był problem po stronie męża. Ja jeszcze jak mieszkałam w Polsce chodziłam do dr Klijańczyka (chyba już go tam nie ma) i do dr Dworniaka. Dziewczyny zazdroszczę Wam, że możecie się leczyć w Polsce. Ja wierzę, że w polskich lekarzy ! Moja aktualna klinika (USA) działa bardzo nieudolnie, ale zmieniam...

Witam wszystkie staraczki,

udzielam się głównie na forum w ovufrend , ale potrzebuje więcej rozmów 😂.
Staramy się już ok. 4 lat. Mąż ma słaba morfologię nasienia ale porównując z reszta wychodzi dobrze. U mnie wszystko ok. Laparoskopię miałam w grudniu zeszłego roku. Przez sytuacje z covidem inseminacje mieliśmy dopiero w lipcu. A dokładnie 15 lipca po którym udało się zajść w ciąże ! Niestety w 7 tyg. Poroniłam .
chwila przerwy i kolejne IUI w listopadzie - nie udana ,
Grudzień - stymulacja aromkiem jeden pęcherzyk wiec odpuszczone.
Styczeń - dokładnie 12 - ostatnia 3 IUI efekt ? Chyba raczej porażka . Nie wiem co dalej czy in vitro czy próbować jesZczs IUI z racji tego że się jedna udała 🙁
To mój test z dzisiaj popołudnia - uważam że to jest wybarwienie 🙁
myślę, że jeśli raz się udało to nie masz co tracić wiarę i warto próbować IUI. Chyba, że już całkowicie straciłaś nadzieję na powodzenie tej metody. A co lekarz wam doradza?
Poza tym warto zrobić betę, bo może wcale nie masz co dalej rozkminiac. 😀

No właśnie lekarz mówi żeby in vitro . I czy to nie jest naciąganie na kasę ? Skoro przecież się udało. Boli mnie strasznie na okres ale nic nie przychodzi 🙁 na bete idę jutro. Zrobię jeszcze dziś test zobaczę czy tamten był wadliwy czy tez nie.

No właśnie lekarz mówi żeby in vitro . I czy to nie jest naciąganie na kasę ? Skoro przecież się udało. Boli mnie strasznie na okres ale nic nie przychodzi 🙁 na bete idę jutro. Zrobię jeszcze dziś test zobaczę czy tamten był wadliwy czy tez nie.
Trzymam kciuki żeby się udało :*

Staramy się już ok. 4 lat. Mąż ma słaba morfologię nasienia ale porównując z reszta wychodzi dobrze. U mnie wszystko ok. Laparoskopię miałam w grudniu zeszłego roku. Przez sytuacje z covidem inseminacje mieliśmy dopiero w lipcu. A dokładnie 15 lipca po którym udało się zajść w ciąże ! Niestety w 7 tyg. Poroniłam .
Styczeń - dokładnie 12 - ostatnia 3 IUI efekt ? Chyba raczej porażka . Nie wiem co dalej czy in vitro czy próbować jesZczs IUI z racji tego że się jedna udała 🙁
Ja tam na tym pierwszym z lewej widzę kreskę i to nawet wyraźną :) Leć na betę. Trzymam kciuki :)

Jak dla mnie ta kreska na teście pierwszym od lewej jest bardzo obiecująca :) koniecznie beta ❤️

reklama
26.01: @kolor nadzieji - wizyta + USG[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
26.01: @Evelyn1919 - wizyta kontrolna[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
27.01: @Asia34 - USG PRENATALNE[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123][emoji256]
27.01: @dar20 - transfer[emoji110][emoji110][emoji106][emoji106][emoji256]
28.01: @Klaudia9606 - beta po 1 IUI[emoji110][emoji110][emoji106][emoji106]
29.01: @eij - testowanie po 4 AID[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
06.02: @Karola z nadzieją - kwalifikacja do 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
8-10.02: @Hankaa - laparo + histero[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123][emoji256]

11.20-04.21: @agawid - starania naturalne[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123][emoji256]

2021:

27.03: @PałkaZapałka - wstępny TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
13.04: @Asia34 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
28.04: @Claudia2405 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][EMOJI188]
21.06: @Adziunia - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
20.07: @kolor nadzieji - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]

Kogoś dopisać?[emoji846]

" KTO NIE WALCZY[emoji123] TEN NIE NIAŃCZY!!![emoji3590]"
[emoji188][emoji64][emoji1768][emoji2963][emoji64][emoji188]

"Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam, a potem jeszcze chwilę... I kazdą kolejną też zaczekam!..."[emoji177][emoji188]

"Żyj i daj życie"[emoji3590][emoji188]

"Będzie dobrze. Teraz będzie najtrudniej, a potem będzie już dobrze."[emoji123][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji123]

Ostatnia edycja:
Do góry