reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Po PB czułam się dobrze, po Duphastonie zdazały sie lekkie zawroty glowy i ogolne takie rozregulowanie.. nie wiem jak to nazwac... To Twoja pierwsza inseminacja byla, prawda? To normalne, ze kazdy sygnał od organizmu probujemy jakos do czegos przylatac, a w tym wypadku do ciazy. Jesli dobrze kojarze, to obie mialysmy inseminacje 18.11, wiec na testowanie zdecydowanie za wczesnie Kochana, choc sama juz jestem ciekawa wynikow.. 😒 Moze warto jakis fajny obiadek zorganizowac dla siebie i partnera i zajac czyms innym glowe, jesli praca nie daje rady? Moze jakis serial? Ksiazka? 🙂
Ja właśnie włączyłam sobię Netflix i oglądam film Randki od Święta 😃

reklama
Po PB czułam się dobrze, po Duphastonie zdazały sie lekkie zawroty glowy i ogolne takie rozregulowanie.. nie wiem jak to nazwac... To Twoja pierwsza inseminacja byla, prawda? To normalne, ze kazdy sygnał od organizmu probujemy jakos do czegos przylatac, a w tym wypadku do ciazy. Jesli dobrze kojarze, to obie mialysmy inseminacje 18.11, wiec na testowanie zdecydowanie za wczesnie Kochana, choc sama juz jestem ciekawa wynikow.. 😒 Moze warto jakis fajny obiadek zorganizowac dla siebie i partnera i zajac czyms innym glowe, jesli praca nie daje rady? Moze jakis serial? Ksiazka? 🙂

Oj wiem, że to za wcześnie na test, ale widzisz.. sama rozumiesz - ciekawość.

Ja Duphaston i PB biore już od ponad pół roku, cykl w cykl (takie podejście ma moja klinika leczenia niepłodności, że po każdej owulacji liczą na ciąże i dają "na wszelki wypadek").
Różnica jest tylko taka, że nigdy nie miałam zawrotów głowy, rozdrażnienia.. zmęczenie od czasu do czasu było.
I zastanawiam się po prostu - co się zmieniło. Bo przecież (z mojego punktu widzenia, jeśli jest jednak inaczej to nakierujcie mnie) inseminacja to procedura która hmm zbytnio się nie różni od zwykłego planowanego stosunku, więc zmian i zawirowań hormonalnych nie powinno być :)

Wiesz.. takie rozkminki :)

Zaraz puszczę sobie jakiś film, zrobie obiadek, ale tego maila muszę napisać, noooo muszę ;)

Hej dziewczynki ale ja się dziś źle czuje[emoji20] głowa mnie już 3 dzień boli, znowu mam mdłości, jeździ mi dziwnie w brzuchu i podbrzusze jakieś napiete ah kiedy to się unormuje[emoji1751]

Hej dziewczynki ale ja się dziś źle czuje[emoji20] głowa mnie już 3 dzień boli, znowu mam mdłości, jeździ mi dziwnie w brzuchu i podbrzusze jakieś napiete ah kiedy to się unormuje[emoji1751]
mnie długo głowa bolała na początku i brałam polowe paracetamolu tak do 14 tygodnia(bolało czasem pare dni w tyg, często te dni przysypiałam) . Bardzo często brzuch robił się twardy nawet 300 metrów nie przeszłam ale dostałam magnez 3* dziennie i jak na razie jest znośnie. Mów o wszystkim lekarzowi

Ja mialam takie migreny że leżałam w pokoju, z zasłoniętymi roletami, miską obok. Nigdzie nie wychodziłam i z nikim się nie spotykałam. I tak do 16tyg. Mało co jadłam, były dni, że płakałam z bólu. Paracetamol byl moim odwiecznym przyjacielem. Inne rzeczy typu amol, oklady nie dawały rady.

Kochana...
ja co prawda miałam pierwszy raz styczność z Duphastonem... ale nawet nie sądziłam, że wzruszę się do reklamy w telewizji, a następnie zrobię awanturę na cały hipermarket... :( Mimo, że wczoraj już go odstawiłam to dziś obudziłam się pierwszy raz z aż tak strasznym bólem jajnika :( .
[/QUOTE]
Oj skąd znam te jazdy z huśtawka nastroju ... porażka. Mam to samo po duphaston

reklama
Co do imion dla dzieci u mnie od kilka lat króluje Pola i Tosia, albo Wanda po ukochanej babci. dla chłopca gorzej ... moje ulubione dałam już bratu, 10lat młodszemu. Mogłam wybrać jako starsza i jedyna siostra ...I jest super Michałek
:-D
Podoba mi się Wojtuś, Krzysio. Choć pewnie gdybym była w ciąży to przetrzasnelabym caly kalendarz zeby znalezc fajne ;-)

Do góry