reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Po PB czułam się dobrze, po Duphastonie zdazały sie lekkie zawroty glowy i ogolne takie rozregulowanie.. nie wiem jak to nazwac... To Twoja pierwsza inseminacja byla, prawda? To normalne, ze kazdy sygnał od organizmu probujemy jakos do czegos przylatac, a w tym wypadku do ciazy. Jesli dobrze kojarze, to obie mialysmy inseminacje 18.11, wiec na testowanie zdecydowanie za wczesnie Kochana, choc sama juz jestem ciekawa wynikow.. 😒 Moze warto jakis fajny obiadek zorganizowac dla siebie i partnera i zajac czyms innym glowe, jesli praca nie daje rady? Moze jakis serial? Ksiazka? 🙂
Ja właśnie włączyłam sobię Netflix i oglądam film Randki od Święta 😃

reklama
Po PB czułam się dobrze, po Duphastonie zdazały sie lekkie zawroty glowy i ogolne takie rozregulowanie.. nie wiem jak to nazwac... To Twoja pierwsza inseminacja byla, prawda? To normalne, ze kazdy sygnał od organizmu probujemy jakos do czegos przylatac, a w tym wypadku do ciazy. Jesli dobrze kojarze, to obie mialysmy inseminacje 18.11, wiec na testowanie zdecydowanie za wczesnie Kochana, choc sama juz jestem ciekawa wynikow.. 😒 Moze warto jakis fajny obiadek zorganizowac dla siebie i partnera i zajac czyms innym glowe, jesli praca nie daje rady? Moze jakis serial? Ksiazka? 🙂

Oj wiem, że to za wcześnie na test, ale widzisz.. sama rozumiesz - ciekawość.

Ja Duphaston i PB biore już od ponad pół roku, cykl w cykl (takie podejście ma moja klinika leczenia niepłodności, że po każdej owulacji liczą na ciąże i dają "na wszelki wypadek").
Różnica jest tylko taka, że nigdy nie miałam zawrotów głowy, rozdrażnienia.. zmęczenie od czasu do czasu było.
I zastanawiam się po prostu - co się zmieniło. Bo przecież (z mojego punktu widzenia, jeśli jest jednak inaczej to nakierujcie mnie) inseminacja to procedura która hmm zbytnio się nie różni od zwykłego planowanego stosunku, więc zmian i zawirowań hormonalnych nie powinno być :)

Wiesz.. takie rozkminki :)

Zaraz puszczę sobie jakiś film, zrobie obiadek, ale tego maila muszę napisać, noooo muszę ;)

Hej dziewczynki ale ja się dziś źle czuje[emoji20] głowa mnie już 3 dzień boli, znowu mam mdłości, jeździ mi dziwnie w brzuchu i podbrzusze jakieś napiete ah kiedy to się unormuje[emoji1751]

Hej dziewczynki ale ja się dziś źle czuje[emoji20] głowa mnie już 3 dzień boli, znowu mam mdłości, jeździ mi dziwnie w brzuchu i podbrzusze jakieś napiete ah kiedy to się unormuje[emoji1751]
mnie długo głowa bolała na początku i brałam polowe paracetamolu tak do 14 tygodnia(bolało czasem pare dni w tyg, często te dni przysypiałam) . Bardzo często brzuch robił się twardy nawet 300 metrów nie przeszłam ale dostałam magnez 3* dziennie i jak na razie jest znośnie. Mów o wszystkim lekarzowi

Ja mialam takie migreny że leżałam w pokoju, z zasłoniętymi roletami, miską obok. Nigdzie nie wychodziłam i z nikim się nie spotykałam. I tak do 16tyg. Mało co jadłam, były dni, że płakałam z bólu. Paracetamol byl moim odwiecznym przyjacielem. Inne rzeczy typu amol, oklady nie dawały rady.

Kochana...
ja co prawda miałam pierwszy raz styczność z Duphastonem... ale nawet nie sądziłam, że wzruszę się do reklamy w telewizji, a następnie zrobię awanturę na cały hipermarket... :( Mimo, że wczoraj już go odstawiłam to dziś obudziłam się pierwszy raz z aż tak strasznym bólem jajnika :( .
[/QUOTE]
Oj skąd znam te jazdy z huśtawka nastroju ... porażka. Mam to samo po duphaston

reklama
Co do imion dla dzieci u mnie od kilka lat króluje Pola i Tosia, albo Wanda po ukochanej babci. dla chłopca gorzej ... moje ulubione dałam już bratu, 10lat młodszemu. Mogłam wybrać jako starsza i jedyna siostra ...I jest super Michałek
:-D
Podoba mi się Wojtuś, Krzysio. Choć pewnie gdybym była w ciąży to przetrzasnelabym caly kalendarz zeby znalezc fajne ;-)

Do góry