reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczynki ja Wam pokaże moją gimnastyczkę :) mam nadzieje, że się nie pogniewacie na mnie 😊 ale chciałam też powiedzieć tym, które tracą nadzieje, że trzeba być cierpliwym i nie odpuszczać, nam to w sumie zajęło 7 lat... mnóstwo wylanych łez i stresów, 3 AID udana ściskam Was mocno i wiem, że każdej się uda!!! 😘
CUD-o! 😍😍😍

reklama
Tzn nie mam takich że wymiotuje tylko rano jak wstanę to czuje głód i muszę szybko coś zjeść bo inaczej czuje takie uczucie pustki i jak by mi coś szło w kierunku gardła więc sądzę że to takie uczucie że mnie mdli i tak mam cały dzień że cały czas muszę coś jeść żeby nie czuć głodu a czuje go prawie cały czas. Pije napar z imbiru i herbatę z imbirem narazie mogę jeść wszystko od niczego mnie nie odrzuca tylko najgorszy ten głód mam nadzieję że nie będzie gorzej.
Mdłościami to chyba trudno nazwać, bardziej taki ścisk w żołądku, zazwyczaj jak za dużo zjadłam i raczej wieczorami, pomagała mi mięta albo woda z cytryną i imbirem. A już Cię męczą ?

Dziewczyny, czy przy luteinie lub duphastonie miałyście jakieś reakcje alergiczne? Mam jakąś wysypkę na twarzy i zastanawiam się czy to od leków czy od stresu bo w diecie nic specjalnie nie zmieniałam ani nie eksperymentowałam.

czesc dziewczyny
Dłuższy czas was czytam i zbieram się żeby do was napisać mam pare pytań. W skrócie my z mężem tez walczymy od dwóch lat wyniki w Normie u męża niby trochę słabiej ale przy powtórzonych badaniach Wyszło w normie. U mnie wszystko książkowe badanie drożności okej a ciąży jak nie było tak nie ma. Na początku za bardzo chciałam to już dziś wiem tylko o tym myślałam. Powiedzcie mi jedno bo mam wątpliwości czy misie tsh może wpływać na to? Moje ostatnie wyniki to 0,3 nikt na to nie zwrócił uwagi bo rączej skupiali się na Fsh itp. Ale czy to nie jest zbyt mało?
No i powiedzcie ile was wyniosła inseminacja z badaniami? Zbieram się na umówienie wizyty
Hej my od czerwca komplet badań wizyty powtórka badań 2 razy covid i 1 inseminacja ok 4000😔 przy 2 jak będzie to 800+300 covid jeżdżę do Gyncentrum

Dziewczyny, czy przy luteinie lub duphastonie miałyście jakieś reakcje alergiczne? Mam jakąś wysypkę na twarzy i zastanawiam się czy to od leków czy od stresu bo w diecie nic specjalnie nie zmieniałam ani nie eksperymentowałam.

U mnie nigdy nic takiego nie wystąpiło.
Może jakis kosmetyk? Ja kiedyś dostałam wysypki "kaszki" na twarzy po kremie z masłem Shea.

czesc dziewczyny
Dłuższy czas was czytam i zbieram się żeby do was napisać mam pare pytań. W skrócie my z mężem tez walczymy od dwóch lat wyniki w Normie u męża niby trochę słabiej ale przy powtórzonych badaniach Wyszło w normie. U mnie wszystko książkowe badanie drożności okej a ciąży jak nie było tak nie ma. Na początku za bardzo chciałam to już dziś wiem tylko o tym myślałam. Powiedzcie mi jedno bo mam wątpliwości czy misie tsh może wpływać na to? Moje ostatnie wyniki to 0,3 nikt na to nie zwrócił uwagi bo rączej skupiali się na Fsh itp. Ale czy to nie jest zbyt mało?
No i powiedzcie ile was wyniosła inseminacja z badaniami? Zbieram się na umówienie wizyty

Sam zabieg inseminacji w mojej klinice kosztuje 700zl.
Oczywiście badania też swoje kosztują. Najdroższe w naszym przypadku było badanie na Chlamydia.
Pozostałe badania my zrobiliśmy w ramach prywatnego ubezpieczenia medycznego (Medicover). Nikt nie robił nam problemów, ze badania sa spoza kliniki, wiec jeśli ktos ma taka możliwość to warto korzystać.

Do tego wszystkiego nalezy doliczyć wizyty i leki na stymulacje, na pekniecie pęcherzyka (moze byc potrzebna jedna wizyta, a moze 3.. nie wiadomo). Ja liczylam ze jedna wizyta wystarczy ale okazalo sie ze trzeba jeszcze jedna odbyc by sprawdzić czy pęcherzyk dobrze rosnie.

Trzeba niestety liczyc sie z kosztami. U nas bylo to okolo 2000.

Tzn nie mam takich że wymiotuje tylko rano jak wstanę to czuje głód i muszę szybko coś zjeść bo inaczej czuje takie uczucie pustki i jak by mi coś szło w kierunku gardła więc sądzę że to takie uczucie że mnie mdli i tak mam cały dzień że cały czas muszę coś jeść żeby nie czuć głodu a czuje go prawie cały czas. Pije napar z imbiru i herbatę z imbirem narazie mogę jeść wszystko od niczego mnie nie odrzuca tylko najgorszy ten głód mam nadzieję że nie będzie gorzej.

To oby szybciutko przeszło :) woda gazowana też pomaga

reklama

Ja miałam strasznie wysypaną twarz i czoło najbardziej, hormony kochana ;)

Do góry