reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Jednorazowe krwawienie w objętości może łyżki stołowej.
Mocno czy tylko plamienie? Wprawdzie ja nie mam żadnych doświadczeń jeśli chodzi o ciaze ale dziewczyny nie raz pisały że zdarzają się takie plamienia i ciąża rozwijała się prawidłowo. Więc postaraj się wyciszyć, najważniejsze że jesteś pod opieką lekarza. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz [emoji8][emoji123]

reklama
Inseminacje miałam 10listopada. Od 30minut kłucie prawego jajnika, słabsze niż owulacyjne, ale mocno wyczuwalne. Miała któraś tak?
Dziewczyny które są w ciąży, miałyście plamienie implantacyjne? Jeśli tak to ile dni po?
Zwariuje do poniedziałku 🤪

Ja dzienną dawkę progesteronu biorę 900mg. A krwawienie w czasie spodziewanego okresu to nie jest bo minęło już 2 tygodnie a krwawienie mam jednorazowe i niewiem czym ono jest spowodowane.
Może po stosunku czy cos, tam teraz jest tak wszystko ukrwione, że wystarczy naruszenie jednego naczynka a budzi niepokój.
A lekarz co ci powiedział o tym krwawieniu?
Nie stresuj się tylko niepotrzebnie :)

Cześć, jestem tu pierwszy raz. W ogóle odzywam się pierwszy raz na tego typu forach, ale chyba po dwóch latach starań przestałam sobie z tym radzić i potrzebuje wsparcia osób, które mnie zrozumią.
Nasza historia wydaje się prosta. Męża wszystkie badania idealne, moje również. Owulacja zawsze tego samego dnia, endometrium piękne. Monitoring cyklu przez 8 miesięcy. Aż w końcu we wrześniu wybraliśmy się do Invicty i diagnoza to „wrogi śluz”.
Jesteśmy już 11 dni po pierwszej IUI.
Oczywiście nie wytrzymałam do poniedziałku i zrobiłam właśnie test ciążowy, który niestety jest negatywny :( załamanie totalne, bo liczyłam, ze ten rok jakoś miło mnie w końcu zaskoczy.
Jest jeszcze jakaś mała nadzieje, ze może to za szybko zrobiony test i w poniedziałek pojade na betę...

Poczytałam trochę Wasze wiadomości wstecz i mocno trzymam kciuki za te które są w trakcie starań oraz gratuluje tym którym już się udało ☺️

Cześć, jestem tu pierwszy raz. W ogóle odzywam się pierwszy raz na tego typu forach, ale chyba po dwóch latach starań przestałam sobie z tym radzić i potrzebuje wsparcia osób, które mnie zrozumią.
Nasza historia wydaje się prosta. Męża wszystkie badania idealne, moje również. Owulacja zawsze tego samego dnia, endometrium piękne. Monitoring cyklu przez 8 miesięcy. Aż w końcu we wrześniu wybraliśmy się do Invicty i diagnoza to „wrogi śluz”.
Jesteśmy już 11 dni po pierwszej IUI.
Oczywiście nie wytrzymałam do poniedziałku i zrobiłam właśnie test ciążowy, który niestety jest negatywny :( załamanie totalne, bo liczyłam, ze ten rok jakoś miło mnie w końcu zaskoczy.
Jest jeszcze jakaś mała nadzieje, ze może to za szybko zrobiony test i w poniedziałek pojade na betę...

Poczytałam trochę Wasze wiadomości wstecz i mocno trzymam kciuki za te które są w trakcie starań oraz gratuluje tym którym już się udało ☺
Witaj. Nie przejmuj się sikańcem, idź na betę. Trzymam kciuki

Mam zakaz przytulania narazie więc to nie to a lekarz mówi że w I trymestrze to się zdarza bo jestem na cyklu bezowulacyjnym.
Może po stosunku czy cos, tam teraz jest tak wszystko ukrwione, że wystarczy naruszenie jednego naczynka a budzi niepokój.
A lekarz co ci powiedział o tym krwawieniu?
Nie stresuj się tylko niepotrzebnie :)

reklama
Do góry