reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dokładnie. Medycyna daje nam duże możliwości i jeśli możemy to należy z tego korzystać. A natłok myśli będziesz miała cały czas, ale z czasem nauczysz się to opanować 🙂 a ile masz pęcherzyków i jakie duże? Miałas cos na pęknięcie?
Bylam stymulowana Lametta (od 5 do 9dc) i w tym cyklu jest tylko jeden pęcherzyk i wczoraj mial okolo 18mm. Zeby miec pewność, ze nie zatrzyma sie to dostalam wczoraj Menopur.
Na pekniecie dostalam Ovitrelle.

Stymulowana byłam juz od kilku miesięcy/cykli, ale delikatnie tak by max. byly dwa pęcherzyki.
Lekarz powiedział ze nie mam "równych" cykli, bo nie ma żadnej reguły jesli chodzi o wzrastanie pęcherzyków. W jednym cyklu szybciej rośnie, a w kolejnym wolniej.
Wiadomo, kazdy organizm jest inny, kazdy cykl inaczej..

reklama
Matko dziewczyny czy po odstawieniu progesteronu po nieudanej iui tez miałyście taki ból jajników jakby miało je zaraz rozsadzić ? Czyje się jakbym miała dostać z godziny na godzinę 🐒zaraz . Masakra . W zeszłym miesiącu jakoś tego nie było . Jak sobie pomyśle ze jutro będzie mi chciała robić usg to obawiam się, ze mogę umrzeć śmiercią naturalna 😹

Ja po odstawieniu Duphastonu nie miałam nigdy boli w jajnikach ale za to ostatnio migrena mnie złapała dość mocna. Mdłości, wymioty...

Bylam stymulowana Lametta (od 5 do 9dc) i w tym cyklu jest tylko jeden pęcherzyk i wczoraj mial okolo 18mm. Zeby miec pewność, ze nie zatrzyma sie to dostalam wczoraj Menopur.
Na pekniecie dostalam Ovitrelle.

Stymulowana byłam juz od kilku miesięcy/cykli, ale delikatnie tak by max. byly dwa pęcherzyki.
Lekarz powiedział ze nie mam "równych" cykli, bo nie ma żadnej reguły jesli chodzi o wzrastanie pęcherzyków. W jednym cyklu szybciej rośnie, a w kolejnym wolniej.
Wiadomo, kazdy organizm jest inny, kazdy cykl inaczej..
Ja też miałam ostatnio jeden pęcherzyk 18 mm i musiałam przyspieszyć inseminację o dwa dni. Pierwszy raz tak miałam, zawsze miałam zabieg w 15 DC a teraz wyszło w 13 DC

Dokładnie. Nie wszystkie kobiety czują zapłodnienie, każdy organizm jest inny. Nie nastawiaj się, poczekaj na wyniki bety. Ja trzymam kciuki żeby była pozytywna 👍🤞🙂
jestem spokojna i staram się nie myśleć. co ma być to będzie 🍀 niestety nie mam możliwości wykonania bety, bo mieszkam w Holandii a tutaj jest troszkę inaczej. jeśli sikany test pokaże dwie kreski mogę umówić się na USG za 5 tygodni 🥺😳
ostatnim razem miałam dwie kreski na teście, umówiłam usg i niestety kilka dni po, przyszła @. dlatego ciężko mi się nie nastawiać, kiedy jedyną opcją by potwierdzić ciaze jest test, a pozniej pierwsze USG. 😟

No i wychodzi na to że jednak transfer tak jak miał być. Dziś mam owulację, boli jakby mnie coś od środka rozrywało...eh nie macie wrażenia że jak człowiek się trochę już stara to poważnie wie więcej od lekarza zwłaszcza jeśli chodzi o nasz własny organizm...

reklama
jestem spokojna i staram się nie myśleć. co ma być to będzie 🍀 niestety nie mam możliwości wykonania bety, bo mieszkam w Holandii a tutaj jest troszkę inaczej. jeśli sikany test pokaże dwie kreski mogę umówić się na USG za 5 tygodni 🥺😳
ostatnim razem miałam dwie kreski na teście, umówiłam usg i niestety kilka dni po, przyszła @. dlatego ciężko mi się nie nastawiać, kiedy jedyną opcją by potwierdzić ciaze jest test, a pozniej pierwsze USG. 😟
Nie masz możliwość żeby prywatnie betę zrobić? Dziwne, no ale co kraj to inaczej. Trzymam kciuki żeby były 2 kreski i pozytywne usg :)

Do góry