reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
15.09: @kolor nadzieji - wizyta po odwolanym krio[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
16.09: @eij - 1 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
16.09: @Adziunia - wizyta przed kriotransferem[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
17.09: @KiedyPytam - wizyta w klinice[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
21.09: @Maeta13.0e.21 - monitoring przed 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
23.09: @Kolendra29 - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
23.09: @Maeta13.0e.21 - 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
28.09: @dobrawola - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
29.09: @Hankaa - wizyta w klinice (Kraków)[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]

2020:
20.10: @Lena3386 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
13.12: @ola32 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]

2021:
18.02: @Motylkowo - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
27.03: @PałkaZapałka - wstępny TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
13.04: @Asia34 - wstępny TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]

Kogoś dopisać?[emoji846]

" KTO NIE WALCZY[emoji123] TEN NIE NIAŃCZY!!![emoji3590]"
[emoji188][emoji64][emoji1768][emoji2963][emoji64][emoji188]

"Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam, a potem jeszcze chwilę... I kazdą kolejną też zaczekam!..."[emoji177][emoji188]

"Żyj i daj życie"[emoji3590][emoji188]

Ostatnia edycja:
reklama
O 8:30 dziękuję[emoji4] ale dziś to właściwie niewiem po co ide. Bo jutro dopiero biorę ostatnie dawki dupka więc okres myślę przyjdzie koło weekendu chyba że może chce mi już leki przepisać na nowy cykl żeby mnie wprowadzić w cykl bezowulacyjny przed krio.
Lubię patrzeć na kalendarz jak idziecie kroczkami do przodu :Kolorku trzymam kciuki za dzisiaj- o której wizyta? :)

Ja to chyba mam pecha[emoji848] znowu mi się transfer przesunie na listopad. Dziś na wizycie okazało się że pomimo brania dupka mam jakiś pęcherzyk 18mm w 24dc i gin stwierdził że cuda się dzieją i straszny bałagan mi się zrobił po tej stymulacji. Zapisał mi anty przez październik i mam się pokazać pod koniec brania tabletek żeby sprawdził czy jest czysto i wtedy podejdę do transferu.
Teraz też byśmy mogli coś pokombinowac i w październiku podejść do transferu ale najpóźniej bym musiała dostać okres w sobotę i pokazać się u niego bo od poniedziałku idzie na urlop ale już wolę przełożyć o miesiąc i się nie stresowac.
Powiedziałam mu że od punkcji czuje się średnio ciśnienie mam niskie i słabo mi niedobrze to powiedział że nawet wskazane odpocząć miesiąc bo widzi że jestem psychicznie rozsypana i może żebym pomyślała o wizycie u psychologa to się uśmiechnęłam i mówię poradzę sobie[emoji16]
Także kolejny miesiąc odpoczynku[emoji1787] och przyzwyczaiłam się już że na wszystko trzeba poczekać.
Dziewczynki życzę miłego i słonecznego dzionka[emoji8][emoji3590][emoji256]

Z własnego przykładu wiem ze dobry psycholog to skarb. Wystarczyły mi 4 wizyty żebym stała się duuuuuzo spokojniejsza i nie martwiła się tym co będzie.

Z własnego przykładu wiem ze dobry psycholog to skarb. Wystarczyły mi 4 wizyty żebym stała się duuuuuzo spokojniejsza i nie martwiła się tym co będzie.
Czasami naprawdę warto skorzystać z porady osoby, która potrafi spojrzeć na naszą sytuację z zupełnie innej strony, obiektywnie bez emocji. Mimo że dużo wytrzymujemy psychicznie to są sytuacje w których nie dajemy już rady. Warto zrobić to dla siebie i iść porozmawiać z lekarzem 🙂

Ja właśnie po prenatalnych. Co prawda czekam jeszcze na wyniki pappa tydzień ale lekarz jest dobrej myśli i określa ryzyko na minimalne. Kość nosowa jest, przezierność 1,0. Płci jeszcze nie znam bo maluch strasznie leniwy mało się wiercił.

O matko...to już jest pech...ciekawe co u mnie wyjdzie jutro...
Ja to chyba mam pecha[emoji848] znowu mi się transfer przesunie na listopad. Dziś na wizycie okazało się że pomimo brania dupka mam jakiś pęcherzyk 18mm w 24dc i gin stwierdził że cuda się dzieją i straszny bałagan mi się zrobił po tej stymulacji. Zapisał mi anty przez październik i mam się pokazać pod koniec brania tabletek żeby sprawdził czy jest czysto i wtedy podejdę do transferu.
Teraz też byśmy mogli coś pokombinowac i w październiku podejść do transferu ale najpóźniej bym musiała dostać okres w sobotę i pokazać się u niego bo od poniedziałku idzie na urlop ale już wolę przełożyć o miesiąc i się nie stresowac.
Powiedziałam mu że od punkcji czuje się średnio ciśnienie mam niskie i słabo mi niedobrze to powiedział że nawet wskazane odpocząć miesiąc bo widzi że jestem psychicznie rozsypana i może żebym pomyślała o wizycie u psychologa to się uśmiechnęłam i mówię poradzę sobie[emoji16]
Także kolejny miesiąc odpoczynku[emoji1787] och przyzwyczaiłam się już że na wszystko trzeba poczekać.

reklama
Ty to zawsze masz przygody i podziwiam jak spokojnie do tego podchodzisz :) myślę że na święta już będziesz miała swój największy prezent :)

Do góry