reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny, jestem po monitoringu. Udało mi się wyhodować na Clo dwa piękne pęcherzyki, szczęśliwie po stronie drożnego jajowodu. Ale żeby nie było tak miło to lekarz niestety zasugerował zastrzyk ovitrelle, który mam sobie zrobić jutro sama o 21.00. Czy ktoś miał taką sytuację i robił sobie zastrzyk sam ? Kiedy najlepiej się kochać ? ile razy ? Czy mężczyzna może zjeść coś co w ostatniej chwili super podkręci plemniki ? gdzieś czytałam że warto wypić espresso lub colę..... a potem kiedy najwczesniej testować ? Bo nadziei nie mam wielkiej, jednak zrobię wszystko by zostać Mamą
Mi mówił ze najlepiej przed pęknięciem dobę. Podobie jak z inseminacja zawsze robił mi na nie pękniętym jaju ;) wieczorem zastrzyk a rano inseminacja;) potem mówił by poprawiać ;) mimo wszystko miło to wspominam ;D powodzenia

reklama
Cześć dziewczyny, jestem po monitoringu. Udało mi się wyhodować na Clo dwa piękne pęcherzyki, szczęśliwie po stronie drożnego jajowodu. Ale żeby nie było tak miło to lekarz niestety zasugerował zastrzyk ovitrelle, który mam sobie zrobić jutro sama o 21.00. Czy ktoś miał taką sytuację i robił sobie zastrzyk sam ? Kiedy najlepiej się kochać ? ile razy ? Czy mężczyzna może zjeść coś co w ostatniej chwili super podkręci plemniki ? gdzieś czytałam że warto wypić espresso lub colę..... a potem kiedy najwczesniej testować ? Bo nadziei nie mam wielkiej, jednak zrobię wszystko by zostać Mamą
Sam zastrzyk to pikuś,igiełka jest bardzo cieniutka więc bezboleśnie wchodzi ;) ja robiłam sobie niedawno 2 na raz ;)
Na ruchliwość najlepiej wypic z 30 minut przed akcją szklankę coli lub espresso ;)

niestety ja nie mam tego czasu... mam 39 lat i spadające szybko AMH
Masz 2 pięknie jaja to nie jest najgorzej a wręcz przeciwnie- super wynik :) pamiętaj,że duzo też siedzi w naszej głowie ... a ta potrafi nieźle wszystko zablokować...

Zaszalejcie przeZ weekend ;)
Po poduszka pod tyłek albo nogi na ścianę ;) i niech armia leci do jajec ;)

Hej hej dziewczyny! Jesli pozwolicie dołączę do was i bede wam kibicować, jak i trzymać kciuki za siebie.
Troche o mnie-30 lat zdrowa, maz 30 lat zdrowy. 3 lata bezskutecznych starań o maluszka. W styczniu pierwsza IUI nieudana, w lutym wizyta odwołana przez coronavirusa, w marcu ciaza naturalna niestety biochemiczna. Teraz 8.08 podchodziliśmy do kolejnej IUI. Test bede robic najszybciej 20.08. Moze tym razem sie uda...

A tak na marginesie powiem wam,że kiedyś bylam tu częstym bywalcem ;) mialam swego czasu 3 iui ,niestety bez powodzenia ... podczytuje Was ;) a ,że teraz mam trochę wolnego czasu to postanowiłam się "odpalić " ;)

Hej Dziewczyny,

Mnie możecie dopisać na 21.08 monitoring w celu 2 IUI. A powiedzcie mi ile mniej więcej czasu zajmuje przygotowanie do IVF? Zastanawiam się, czy nie pogadać już z lekarzem o tym i w między czasie robić IUI, żeby potem nie tracić czasu i nie czekać kolejnych miesięcy (umówiłam się z lekarzem na 3 próby IUI).

A tak na marginesie powiem wam,że kiedyś bylam tu częstym bywalcem ;) mialam swego czasu 3 iui ,niestety bez powodzenia ... podczytuje Was ;) a ,że teraz mam trochę wolnego czasu to postanowiłam się "odpalić " ;)
A jeżeli mogę zapytać na czym zakończyła się u Ciebie historia? Zrobiłaś sobie przerwę w staraniach?

reklama
Dziewczyny korzystajcie z mężów ;D Ja teraz mam zakaz współżycia by nie zaszkodzić dziecku ;) ;);) Powodzenia ;D
Masz zakaz bo coś się dzieje czy czekacie aż najgorszy trymestr minie? Zalecenie od lekarza czy sami tak postanowiliście? Ja swojego lekarza o to nie zapytałam ale trochę się cykam, że zepsuje ta ciążę a już i tak tyle stresu się przez to puste jajo najadłam ostatnio.

Do góry