reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Jeśli możesz to chętnie.
Nie rozumiem co poszło nie tak. Beta rosła ładnie...nie umiem się teraz odnaleźć.stoje na ulewie i placze
Kochana na staraczkach była taka dziewczyna w zeszłym miesiacu która już była spakowana na leżenie w szpitalu i przyszykowana żeby tam zostać na poronienie. Bo lekarz mówił że ciąży nie ma albo się nie rozwija. Nie pamiętam. A nagle się okazało że wszystko jest ok i dzidziuś walczy. Może jeszcze nie wszystko stracone!!!

reklama
Dziewczyny ja mam pytanie takie.... Któraś z was miała Sono hsg? Ta metoda USG, z pianką? No albo że zdjęciem.... Ktoś was badał wcześniej czy macie uczulenie na kontrast? Albo kreatyninę?
Boje się tego kontrastu trochę.
Cieszyłam się jak durna tym badaniem że w końcu mogę je zrobić, a teraz zaczynam się bać.

Dziewczyny ja mam pytanie takie.... Któraś z was miała Sono hsg? Ta metoda USG, z pianką? No albo że zdjęciem.... Ktoś was badał wcześniej czy macie uczulenie na kontrast? Albo kreatyninę?
Cieszyłam się jak durna tym badaniem że w końcu mogę je zrobić, a teraz zaczynam się bać.
Ja mialam. Po prostu zrobili i poszlam do pracy. Troszke poboli jak na okres i tyle. Nie ma co sie martwic.

Przede mna 4 inseminacja... Moja lekarka mi powiedziala, ze moze sie nawet za 8 razem udac, ale po paru nieudanych probach, wysylaja pare na invitro, bo sa juz psychicznie zjechani.
Stad te statystyki, pary szybko rezygnuja i przechodza do najciezszego dziela. Niestety inseminacja daje ogromna nadzieje, rozczarowanie jest 100 razy silniejsze niz przy naturalnych staraniach. Tzn ja tak mam... Walczmy jak lwice. Uda sie, musi!
U mnie lekarka właśnie zapowiedziała, ze jej zdaniem możemy próbować nawet do 12 razy. I rozczarowanie rzeczywiście wszystko straszne, przy każdej kolejnej miesiące jakby głaz mnie przywalił, bo Wyniki u mnie ok, wszystko o czasie zrobione, ale nie wiadomo czemu nie wychodzi.
@Justyna34, a kiedy Twoje kolejne podejście?

Ja miałam podany kontrast w postaci soli fizjologicznej przez cewnik najpierw a następnie na USG sprawdzał czy wszystko przepływa jak trzeba. Ja żadnego uczulenia nie miałam. Tylko lekki ból po badaniu

U mnie lekarka właśnie zapowiedziała, ze jej zdaniem możemy próbować nawet do 12 razy. I rozczarowanie rzeczywiście wszystko straszne, przy każdej kolejnej miesiące jakby głaz mnie przywalił, bo Wyniki u mnie ok, wszystko o czasie zrobione, ale nie wiadomo czemu nie wychodzi.
Ja jestem przed 1 iui jeszcze ale mój lekarz mówił że przyjmuje się ze max 6 prób się robi. Szansa przy każdej inseminacji na powodzenie to 15 % ale po 3 nieudanej próbie szanse jeszcze bardziej maleją 😔😕

Od jutro mam brac lek na stymulacje Lametta. 13go usg czy wszystko ok i podejrzewam, ze juz 13tgo powinnam miec "zabieg".
A Ty bierzesz cos na stymulacje?

Od jutro mam brac lek na stymulacje Lametta. 13go usg czy wszystko ok i podejrzewam, ze juz 13tgo powinnam miec "zabieg".
A Ty bierzesz cos na stymulacje?
W takim razie czekamy na wieści 13 tego 😊 To jest moja pierwsza stymulowana owulacja z gonal f 50 jednostek i wczoraj wzięłam ovitrelle na pęknięcie. Pierwsze 3 owulacje do iui na cyklu naturalnym, czwarta z ovitrelle tylko. Teraz zapowiedzieli, ze delikatnie zaczną z lekami.

W takim razie czekamy na wieści 13 tego 😊 To jest moja pierwsza stymulowana owulacja z gonal f 50 jednostek i wczoraj wzięłam ovitrelle na pęknięcie. Pierwsze 3 owulacje do iui na cyklu naturalnym, czwarta z ovitrelle tylko. Teraz zapowiedzieli, ze delikatnie zaczną z lekami.
Mialam tylko za pierwszym razem na naturalnym cyklu.
Gonal nie znam, ale moze teraz cos zaskoczy.
Trzymam kciuki! Zazdroszcze, zaraz bedziesz oczekiwac testowania, ja dopiero na iui

reklama
Kochana na staraczkach była taka dziewczyna w zeszłym miesiacu która już była spakowana na leżenie w szpitalu i przyszykowana żeby tam zostać na poronienie. Bo lekarz mówił że ciąży nie ma albo się nie rozwija. Nie pamiętam. A nagle się okazało że wszystko jest ok i dzidziuś walczy. Może jeszcze nie wszystko stracone!!!
Chciałabym żeby tak bylo, chociaż z moim szczęściem to będzie pusty aż do zabiegu. Swoją drogą, wolę tak niż słyszeć serce, widzieć zarodek a potem usłyszeć o porazce. Ile trwa taki zabieg w szpitalu i jak długo się dochodzi do siebie? Orientuje się któraś z was?
Myślicie że jak coś się pojawiło za pierwszym podejściem to za drugim jest szansa na powodzenie? Ile trzeba będzie czekać do drugiej iui?

Do góry