reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Odłożyłam starania przynajmniej do końca roku bo wysiadłam psychicznie muszę się pozbierać i zregenerować a sprawdzam sobie owulację żeby sprawdzić czy ona bez leków też jest. Co prawda biorę kwas foliowy jak by się jednak udało zajść niespodziewanie i spontanicznie w co watpie ale jak to mówią cuda się zdarzają[emoji846]
Dziewczyny, chwilę mnie nie było a tu takie rewolucje! @AnnaŻet czekam z niecierpliwością na wyniki! @kolor nadzieji skoro naturalna owulacja to się staracie pewnie [emoji8]

Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było ☺ Co u Was?
My dzisiaj zostaliśmy zakwalifikowani do pierwszej inseminacji 😁 za tydzień pierwszy monitoring, jestem strasznie szczęśliwa, że w końcu możemy ruszyć ze wszystkim 🙂
Hej. Mam pytanie, od momentu pierwszej wizyty do wyznaczania terminu pierwszej inseminacji ile czasu minęło? My z mężem planujemy zacząć przygodę i zastanawiam się ile to trwa 🙂. Ps powiedzenia🤞

Hej. Mam pytanie, od momentu pierwszej wizyty do wyznaczania terminu pierwszej inseminacji ile czasu minęło? My z mężem planujemy zacząć przygodę i zastanawiam się ile to trwa 🙂. Ps powiedzenia🤞

Mieliśmy dużo komplikacji, mąż miał biopsje, niestety brak żołnierzy, badania genetyczne itd... ogólnie gdyby nie teraz przerwa od marca w związku z pandemią, to ok. 6,7 miesięcy...jest dużo badań do zrobienia... ogólnie cierpliwość jest ważna, pewnych rzeczy się nie przyspieszy, ale myśle, że dla pozytywnego zakończenia warto :) nie ma się nad czym zastanawiać, im szybciej tym lepiej. My teraz żałujemy, że już kilka lat temu nie zaczęliśmy od kompleksowych badań. Także polecam zacząć :)

Czesc Kochane jutro mam wizytę u normalnego miejscowego ginekologa udało mi się dostać ale tylko dzięki temu że mojej znajomej mama pracuje w rejestracji w przychodni tak to nie było szans tylko kobiety w ciazy.
Od pewnego czasu mam dziwne bóle w prawej piersi tzn czasem mocno zakluje zauważyłam że jak ćwiczę i robię podskokoki to zaczyna mnie piec i tak mam już od dłuższego czasu zaczynam chyba swirowac

Mieliśmy dużo komplikacji, mąż miał biopsje, niestety brak żołnierzy, badania genetyczne itd... ogólnie gdyby nie teraz przerwa od marca w związku z pandemią, to ok. 6,7 miesięcy...jest dużo badań do zrobienia... ogólnie cierpliwość jest ważna, pewnych rzeczy się nie przyspieszy, ale myśle, że dla pozytywnego zakończenia warto :) nie ma się nad czym zastanawiać, im szybciej tym lepiej. My teraz żałujemy, że już kilka lat temu nie zaczęliśmy od kompleksowych badań. Także polecam zacząć :)
My jesteśmy teraz na etapie wyboru kliniki, zależy nam żeby nie było zbyt daleko od miejsca zamieszkania, w grę wchodzi albo województwo kujawsko-pomorskie albo pomorskie. Nie mogę się zdecydować więc chyba zapytam o opinię mojego ginekologa🤔

Czesc Kochane jutro mam wizytę u normalnego miejscowego ginekologa udało mi się dostać ale tylko dzięki temu że mojej znajomej mama pracuje w rejestracji w przychodni tak to nie było szans tylko kobiety w ciazy.
Od pewnego czasu mam dziwne bóle w prawej piersi tzn czasem mocno zakluje zauważyłam że jak ćwiczę i robię podskokoki to zaczyna mnie piec i tak mam już od dłuższego czasu zaczynam chyba swirowac
Oj... najważniejsze to że masz możliwość konsultacji. daj koniecznie znać co lekarz powiedział. na pewno to nic groznega i tego życzę ale trzeba dmuchać na zimne😘

Wszystko Zależy Od Tego jakie macie badania i jakie zostaną zlecone. Rozumiem że drożnosc i badanie nasienia są? Nam zeszło od kwalifikacji 3 miesiace ale to dlatego że u mnie była zdiagnozowano drożnosc prawego tylko jajowodu więc musieliśmy trafić by była z prawej strony owulacja.

reklama
Zależy jakie badania juz miałaś co stwierdzone. Droznośc, nasienie itp.
Ogolnie jak te,, pidstawowe,, sprawy są ok.
To aby mieć komplet badań potrzebnych do IUI ważne 6 mcy to od @ można zaczynać.

Do góry