reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja do @ też mam z tydzień i mam podobnie do ciebie piersi mnie bolą są ciężkie pobolewa mnie czasem podbrzusze ale spokojnie[emoji6]. Ja się nie nakręcam i nie stresuje bo tyle już cykli przeżyłam negatywnych że czas żebym wyluzowała[emoji4] A tobie życzę żeby twoje dolegliwości wróżyły tylko to co najlepsze[emoji3590]
Ja mam 9 dni do okresu, irytuje mnie to, że moje cykle są takie długie 😜 Piersi też już bolą, ale moja apka pokazuje, że przy nieudanych podejściach też już mnie o tej porze bolały. No i chyba mam najwiecej spokoju w sobie przy tym cyklu, bo i szanse marne, nawet lekarz po IUI nam to zasugerował... nocne sikanie też już mi odpuściło, ale to akurat dobrze 😂

reklama
Słuchajcie, zrobiłam dziś drugie podejście do zapisu na pierwszą wizytę i udało mi się złapać termin. Wypada w urodziny mojej mamy...pewnie się nakręcam, ale myślę że to dobry znak.
Strasznie się stresuję ta wizytą, wy też tak miałyście?...boje się że ten lekarz będzie nas oceniał i nie będziemy umieć odpowiadać mu na pytania...
Jezelu lekarz ocenia kogokolwiek to zaden lekarz.Jestes prz3d pierwsza inseminacja tak?

Jezelu lekarz ocenia kogokolwiek to zaden lekarz.Jestes prz3d pierwsza inseminacja tak?
Jestem przed pierwszą wizytą w ogóle w klinice i w tym temacie. Znaczy wiem, że nie możemy mieć dzieci na bank w naturalny sposób więc będziemy chcieć inseminację.
Btw. Ile czasu mniej więcej mija od pierwszej wizyty w klinice do zabiegu inseminacji?

Jestem przed pierwszą wizytą w ogóle w klinice i w tym temacie. Znaczy wiem, że nie możemy mieć dzieci na bank w naturalny sposób więc będziemy chcieć inseminację.
Btw. Ile czasu mniej więcej mija od pierwszej wizyty w klinice do zabiegu inseminacji?
To zależy od Waszej historii leczenia. Do inseminacji nie ma jakichś wielkich przygotowań, jak zrobisz badania krwi i lekarz przepisze Ci leki to możesz nawet podejść w następnym cyklu od wizyty. Natomiast my najpierw mieliśmy próbować sami ze stymulacją cyklu, dopiero roku takich starań podeszliśmy do IUI.

U mnie to troche inaczej bylo.Nie poszlam do spevjalnwj kliniki leczenia nieplodnosci tylko do lekarza z polecenia-kolezanka miala problem z ciaza i poszla tez z polecenia do teho lekarza.Dodam ze do peywatnej przychodni.Mialam podstawowe badania no i on po wywiadzie od razu skierowal mnie na droznosc.Po droznosci i wynikach meza zlecil przez pol roku stymulowac cykle.No i po nieudanych syymulavjach-pierwsza inseminacja.Teraz jestem przed wizyta-monitoringiem -do drugiej.

02.03: @Kinia9292 - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
03.03: @Kinia9292 - wizyta po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji110]
04.03: @ola32 - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
04.03: @Brakujemiwiary - testowanie po 1 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
04.03: @agawid - testowanie[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
06.03: @Beta120996 - testowanie po 1 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
06:03: @kolor nadzieji - testowanie[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
09.03: @Endzi1981 - wizyta u lekarza[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
09.03: @AsiaaaK - testowanie po 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
12.03: @kolor nadzieji - wizyta u lekarza[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
17.03: @PałkaZapałka - wizyta w klinice[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]

08.09: @Megan4 - wstępny TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590] (podwójne szczęście [emoji188])

Kogoś dopisać?[emoji846]

" KTO NIE WALCZY[emoji123] TEN NIE NIAŃCZY!!![emoji3590]"
[emoji188][emoji64][emoji1768][emoji2963][emoji64][emoji188]

Ja też dużo sikam ale chyba pęcherz przeziebilam[emoji848]
Ja mam 9 dni do okresu, irytuje mnie to, że moje cykle są takie długie [emoji12] Piersi też już bolą, ale moja apka pokazuje, że przy nieudanych podejściach też już mnie o tej porze bolały. No i chyba mam najwiecej spokoju w sobie przy tym cyklu, bo i szanse marne, nawet lekarz po IUI nam to zasugerował... nocne sikanie też już mi odpuściło, ale to akurat dobrze [emoji23]

Ja też dużo sikam ale chyba pęcherz przeziebilam
emoji848.png
A to mi się niestety często zdarzało kiedyś... :( Teraz łykam profilaktycznie żurawinę i zawsze mam furaginę w apteczce.

reklama
Do góry