reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej dziewczyny!

U mnie nastapiła chwila prawdy jak stanęłam dziś na wagę-5kg do przodu(połowę to moje piersi ważą hehe)Myślałam,że bedzie gorzej.
Do gina mam dopiero na 17.30.
A i zapisałam się do szkoły rodzenia-zaczynam po 21tyg.czyli w następną środę mykam na zajęcia(zapisałam się na mieszane, bo jak mężuś nie będzie w pracy w tym czasie, to go zaciągne)
Miłego dnia.

Ostatnia edycja:
reklama
Magdusia ze szkołą rodzenia to świetny pomysł, muszisz nam potem sukcesywnie zdawać relacje jak tam jest i czego się nauczyłaś.

Sony rozumiem, że zastanawiasz się nad kolejną IUI. Uważam, ze trzeba coś robić i cały czas walczyć. Porozmawiaj jeszcze z lekarzem, co na proponuje. Widzisz, mnie cały czas też nurtuje sprawa słabego endometrum - dwa razy bata byla podwyższona więc podejrzewam, że zarodek po prostu sie u mnie nie zagnieździł. Podobnie jak u Ciebie. Lekarz niestety nigdy nie poruszył ze mną tematu, nie dał nic na wzrost endo. Z nadzieją czekam na badanie bety w poniedziałek.

Miło, że tyle dziewczyn świętowac będzie urodzinki w maju. To taki piekny miesiąc :-)

Eevlee w poniedziałek będzie sądny dzień. Będę czekać na wiadomości od ciebie.
Dzwoniłam właśnie do kliniki i niestety mojego lekarza nie ma 4 maja, a ja powinnam dostać w tym dniu okres. Niech to szlak. Do jakiegoś innego na usg mnie chcieli zapisać, no ale jak się mój lekarz zdenerwuje, że sama podejmuje takie kroki !?!?!?!
Dzwoniłam do niego, ale ma wyłączony telefon, tylko same wiecie nie ma to jak pogadać w 4 oczy. No nic jak innego wyjścia ni ma:((

Dzwoniłam do kliniki żeby się w tym tyg do niego zapisać i nie ma już terminów.

Ostatnia edycja:
Magdusia- 5kg- to elegancko:tak::tak: daj znaki po wizycie:tak::tak:, aha i nie zatnij się:-D:-D:-D:-D, głupia żyletka a tyle uciechy:-p

Ależ ja się napchałam- ale nie będę się chwalić, bo jutro mogę rzygać.....

Sony- a ten Twój lekarz to jedyny lekarz, co innego już tam nie ma?!?!?!?Nie wiem ja bym na Twoim miejscu poszła do innego specjalisty, bo może nie widzi jednego małego szczegółu, który by pomógł rozwiązać problem pęcherzyków....

Ok. Już mi dr oddzwonił. Mam zwiększyć dawkę Luteiny dopochwowo do 2x2 tabletki. Mówiłam, że chce podejść do następnej IUI. Mam się umówić na 7 na usg, no ale jak dzwoniłam do rejestracji to one mówiły że nie zapisują już bo dr ma dużo ludzi i maja z nim jutro uzgodnić. Tak to jest, urlop lekarza i zaraz nie ma miejsc. No nic, jak mówił że mnie przyjmie to chyba tak będzie. Spróbuję brać luteinę dłużej, żeby okres przyszedł później, bo normalnie ma być 4 maja. Jak się na usg okaże, że torbiele dalej są to mam brać tabletki anty. Jak mi wypadnie wcześniej to pójdę do innego lekarza na usg i już. Cyklu nie popuszczę. A ogólnie to przeczytałam ulotkę z tych zastrzyków co brałam Menopur i pisze tak:
Możliwe skutki uboczne: Nadmierne pobudzenie jajników prowadzące do powstania torbieli jajników, które mogą pękać i powodować krwawienia do jamy brzusznej.
i jeszcze to:
W przypadku stosowania zbyt dużej dawki w jajnikach może pojawić się mnogi, jedno lub dwustronny wzrost pęchrzyków Graafa.

I jak zwykle ja muszę mieć te skutki uboczne.....

Ostatnia edycja:
Magdusia to trzymasz super wagę. Ja nie wiem jakim cudem ale mam 10kg do przodu.

Do szkoły rodzenia też się zapisuję od następnego tygodnia, chociaż lekarz mi powiedział,że niewiele ma to z praktyką ale kobieta ma komfort psychiczny.

Dla rozrywki

IMG_0732.jpgIMG_0733.jpgIMG_0734.jpg

Sony nie odpuszczaj tego cyklu choćby nie wiem co. A jak będzie trzeba to idź do innego lekarza (jesli Twoj będzie nieobecny), może da ci jakieś inne skuteczne wskazówki. Ten Menopur ma skutki uboczne, które pasują do Twoich objawów. A czy po Clo twoje pęcherzyki tez tak reagowały? Bo z tego co pamiętam rosły i pękały. Nie znam tego Menopuru, ale skoro tak na niego reagujesz to może lepiej wrócić do Clo....

reklama
Do góry