reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Cześć dziewczyny. Z racji tego, że dopiero wdrażam się w tematy iui i in vitro mam pytanie. Jaka jest skuteczność iui i jakie warunki trzeba spełniać żeby do niej podejść i żeby się udało. Chodzi mi głównie o amh i przeciwciała p/plemnikowe. Czy jeśli wykryto je we krwi to można podejść do iui i jest szansa żeby się udała?
Hej, ja mam nieznacznie podwyższone przeciwciala przeciwplemnikowe (niby to niczemu nie przeszkadza), ale mój mąż ma w nasieniu i właśnie inseminacja ma rozwiązać problem. Jeśli kobieta ma to inseminacja też rozwiązuje ten problem, bo nasienie jest podawane bezpośrednio do macicy. Lekarz policzył, że w naszym przypadku mamy 13,5% szans (mam endometriozę). AMH musi być powyżej 0,7, żeby w ogóle inseminacja miała sens. Ja mam 5 z hakiem. Musisz mieć przede wszystkim drożne jajowody. Parametry nasienia też muszą spełnić jakieś normy.

Kochana, test owulacyjny wyjdzie pozytywny realnie ok 24-36h przed spodziewaną owulacją, potem pik lh spada i fizjologicznie nie jest możliwe jej wykrycie w moczu. Później nie bierze się ich pod uwagę, zwłaszcza po podaniu Ovitrelle, bo on może dawać mylnie pozytywny wynik testów owulacyjnych do ok. 10dni po podaniu. Także nie martw się, zaufaj sobie i lekarzowi, że skoro w usg było już blisko to owulacja była. 😊
Dziękuję Ci za te słowa, podbudowałaś mnie tym wpisem :-* to teraz około dwa tygodnie luzu do tego właściwego testu ;-)

17.02:. @Kinia9292 - 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
18.02: @Endzi1981 - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
19.02: @ola32 - monitoring przed 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
20.02: @madzialena_baby - testowanie po 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
21.02:. @AsiaaaK - monitoring przed 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
22.02. @madzialena_baby - wizyta po 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
22.02: @kwiatek91 - wizyta przed ivf[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123][emoji123]

08.09: @Megan4 - wstępny TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590] (podwójne szczęście [emoji188])

Kogoś dopisać?[emoji846]

" KTO NIE WALCZY[emoji123] TEN NIE NIAŃCZY!!![emoji3590]"
[emoji188][emoji64][emoji1768][emoji2963][emoji64][emoji188]

Dziękuję za odpowiedzi :)

Hej, ja mam nieznacznie podwyższone przeciwciala przeciwplemnikowe (niby to niczemu nie przeszkadza), ale mój mąż ma w nasieniu i właśnie inseminacja ma rozwiązać problem. Jeśli kobieta ma to inseminacja też rozwiązuje ten problem, bo nasienie jest podawane bezpośrednio do macicy. Lekarz policzył, że w naszym przypadku mamy 13,5% szans (mam endometriozę). AMH musi być powyżej 0,7, żeby w ogóle inseminacja miała sens. Ja mam 5 z hakiem. Musisz mieć przede wszystkim drożne jajowody. Parametry nasienia też muszą spełnić jakieś normy.
Jaka metodą robiłaś te przeciwciała? Wynik w %? Masz w śluzie czy we krwi? U mnie wyszły slabo dodatnie (++) we krwi więc nie wiem czy to już dużo i czy będzie przeszkadzało w iui czy nie.
Czyli widzę, że słabe są szanse na powodzenie iui. My się staramy już prawie 11 miesięcy ale dużo czasu już nie mamy bo amh 0,98 :( dlatego rozważam juz sztuczne zapłodnienie.

Jaka metodą robiłaś te przeciwciała? Wynik w %? Masz w śluzie czy we krwi? U mnie wyszły slabo dodatnie (++) we krwi więc nie wiem czy to już dużo i czy będzie przeszkadzało w iui czy nie.
Czyli widzę, że słabe są szanse na powodzenie iui. My się staramy już prawie 11 miesięcy ale dużo czasu już nie mamy bo amh 0,98 :( dlatego rozważam juz sztuczne zapłodnienie.
We krwi, ale ja miałam jeden +. Normalnie inseminacja ma ok.15%, ale jak są wskazania to myślę, że warto spróbować, bo to nie inwazyjna metoda.

Mamy tutaj dziewczynę której udało się za 3 razem więc nie zawsze iui kończy się niepowodzeniem

No i zależy też ile się staracie. Nam minął teraz rok, lekarz stwierdził, że to krótko. I że można spróbować inseminacji.

reklama
Do góry