Ja w 21dc miałam 8,66 bez wspomagacze a przed samym okresem 0,72. Dlatego przy pierwszej IUI miałam dufaston 2x1.Dziewczyny a jaki zazwyczaj miewacie poziom progesteronu po owulacji?
reklama
kolor nadzieji
Fanka BB :)
To ja zazwyczaj mam tak między 22 a 28 i gin mi zawsze mówi że ładny ale luteinę i tak mi zawsze daje na wszelki wypadek.
Ja ostatnio jak badalam mialam 32 przy
Ja w 21dc miałam 8,66 bez wspomagacze a przed samym okresem 0,72. Dlatego przy pierwszej IUI miałam dufaston 2x1.
Ja w 26 dc miałam 12,77 ale to tez badania które robiłam rok przed pierwsza inseminacja. Po IUI miałam luteinę 2x1.
To ja zazwyczaj mam tak między 22 a 28 i gin mi zawsze mówi że ładny ale luteinę i tak mi zawsze daje na wszelki wypadek.
Ja mam akurat wyniki z 3 dc, bo tak kazali robić i mam 0,99, a w normach mojego lab jest od 0,31 do 1,52, wiec ogólnie w normie i lekarz tez nic nie mówił, ale duphaston kazał brać. W sumie cenna uwaga, żeby zbadać go po owu - nikt nigdy mi tego nie kazał robić, a może tu leży problem [emoji36]
kolor nadzieji
Mi lekarz zawsze kazał między 20 a 22 dc
Ja mam akurat wyniki z 3 dc, bo tak kazali robić i mam 0,99, a w normach mojego lab jest od 0,31 do 1,52, wiec ogólnie w normie i lekarz tez nic nie mówił, ale duphaston kazał brać. W sumie cenna uwaga, żeby zbadać go po owu - nikt nigdy mi tego nie kazał robić, a może tu leży problem [emoji36]
Ka.2606
Najlepiej tydzień po owulacji - wtedy progesteron jest najwyższy i też pokazuje czy była owu.Ja mam akurat wyniki z 3 dc, bo tak kazali robić i mam 0,99, a w normach mojego lab jest od 0,31 do 1,52, wiec ogólnie w normie i lekarz tez nic nie mówił, ale duphaston kazał brać. W sumie cenna uwaga, żeby zbadać go po owu - nikt nigdy mi tego nie kazał robić, a może tu leży problem [emoji36]
Najlepiej tydzień po owulacji - wtedy progesteron jest najwyższy i też pokazuje czy była owu.
Owu mam co miesiąc, przez rok miałam co miesiąc monitoring, wiec nie musiałam badać progesteronu, ale rzeczywiście może w następnym cyklu spróbuje zbadać na własna rękę.
reklama
W razie cos możesz poprosić o tabletki progesterone bensis czy jakos tak.To chyba zależy od tego, jak wyglada u każdej z nas indywidualnie poziom progesteronu. Im niższy nam wychodzi z krwi, tym więcej nam tego dowalaja. Przed iui mialyscie badany? Ja miałam i miałam niby ok, ale blisko dolnej granicy normy, dlatego brałam duphaston.
Odnośnie dupka tak w ogóle, to nienawidzę wszystkich objawów po nim - bolą mnie piersi, boli mnie brzuch, mam pełno śluzu białego, jestem cała w środku rozdygotana, chce mi się ryczeć non stop i jestem nie do zniesienia nawet sama dla siebie. Wczoraj go odstawiłam i co? Dzisiaj już mam super humor, nic mnie nie boli i od razu głowa mądrzejsza [emoji28]
Podziel się: