reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Kochana u mnie teraz czas badań. Na początku września okazało się że mam torbiel 5cm i trochę podwyższone tsh więc kolejne tabletki. Dziś w 20dc dostałam plamienie i może torbiel pękła. Poza tym jak wyszło że dziecko miało wadę genetyczna to zrobiłam kariotyp i dziś odebrałam wynik - prawidłowy kariotyp żeński, obecność prawidłowego kariotypu nie wyklucza submikroskopowych rearanzacji chromosomowych oraz mozaikowatosci z niewielkim odsetkiem komórek o nieprawidłowym kariotypie. I tyle, myślałam że jakiś konkretniejszy opis będzie. Badalam też przeciwciała przeciwjądrowe ANA i wyszło że ich nie wykryto. Czyli niby wszystko jest ok. No ale chyba coś musi być nie tak skoro tak się kończy, a może to zdarzenie losowe...
Ale trochę zabrałam się też za siebie. Od kwietnia od kiedy ciągle trwały starania do sierpnia przytyłam koło 10kg. W połowie sierpnia poszłam do dietetyczki, porobiło mi wszelkie pomiary i wyszło że mam bardzo słabe nawodnienie organizmu, piłam wcześniej ok 2 litry wody dziennie ale okazało się że to za mało bo muszę prawie 3,5. Poza tym dietetyczka ulozylam mi plan diety uwzględniając wszystkie leki i produkty które muszę jeść pod kątem starań o dziecko. W tym tygodniu byłam na kontroli i po trochę ponad 4 tyg jest 5kg mniej i mój wiek metaboliczny poprawił się o 5lat.
Czuje się teraz dużo lepiej i walczę dalej:)
Jestem po ivf nieudanym 3 transfery
Na ten moment mam przerwe... cos tam powoli badamy
Finanse nas zjadly
A jak u Ciebie sytuacja kochana? [emoji173]️ buziaki

Kochana u mnie teraz czas badań. Na początku września okazało się że mam torbiel 5cm i trochę podwyższone tsh więc kolejne tabletki. Dziś w 20dc dostałam plamienie i może torbiel pękła. Poza tym jak wyszło że dziecko miało wadę genetyczna to zrobiłam kariotyp i dziś odebrałam wynik - prawidłowy kariotyp żeński, obecność prawidłowego kariotypu nie wyklucza submikroskopowych rearanzacji chromosomowych oraz mozaikowatosci z niewielkim odsetkiem komórek o nieprawidłowym kariotypie. I tyle, myślałam że jakiś konkretniejszy opis będzie. Badalam też przeciwciała przeciwjądrowe ANA i wyszło że ich nie wykryto. Czyli niby wszystko jest ok. No ale chyba coś musi być nie tak skoro tak się kończy, a może to zdarzenie losowe...
Ale trochę zabrałam się też za siebie. Od kwietnia od kiedy ciągle trwały starania do sierpnia przytyłam koło 10kg. W połowie sierpnia poszłam do dietetyczki, porobiło mi wszelkie pomiary i wyszło że mam bardzo słabe nawodnienie organizmu, piłam wcześniej ok 2 litry wody dziennie ale okazało się że to za mało bo muszę prawie 3,5. Poza tym dietetyczka ulozylam mi plan diety uwzględniając wszystkie leki i produkty które muszę jeść pod kątem starań o dziecko. W tym tygodniu byłam na kontroli i po trochę ponad 4 tyg jest 5kg mniej i mój wiek metaboliczny poprawił się o 5lat.
Czuje się teraz dużo lepiej i walczę dalej:)

No to efekty u Ciebie piekne!
A plan dalszy masz iui?

reklama
Do góry