reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
asienka mialas skutki uboczne IUI??? nawet nie wiedzialam ze takie sa:sorry: a co sie stalo, cos powaznego???? Mama nadzieje ze bedze wszystko OK:tak:
Asiiek ja tez bede miala ta pierwsza IUI na naturalnym cyklu:-D miejmy nadzieje ze Twoje objawy sa zwiazane z fasoleczka:-) trzymam kciuki:tak:
Roxii kochana tylko sie nie wystrasz!!!! Ja wiedziałam że wystepuja skutki uboczne ale bardzo rzadko, sam lekarz powiedział że o takich przypadkach jak ja to się w książkach czyta:eek: ehhh jak juz pisałam wcześniej mam endometrioze to jeszcze musiały mnie skutki uboczne dopaść:/
Po 20/25 min po IUI jak wracałam do domu dopadły mnie takie straszne boleści w dole brzucha że masakra, wróciłam do kliniki dostałam dożylnie kroplówke i dużo zastrzyków silne przeciwbólowych po ktorych odleciałam i zostawili mnie na noc w szpitalu. Lekarz był w szoku! Miałam skurcze macicy coś okropnego... aha i lekarz powiedział że przy poronieniach takie bóle występują.
Więc nie mam wielkich nadzieji ale wierze też że cuda się zdarzają:tak:
Roxii nic się bój;-) sorki jak Cię nastraszyłam ale to naprawde rzadko się zdarza!!!! Kochana życze powodzenia w styczniu no i teraz też bo może IUI nie będzie potrzebna...;-) Buziaki

reklama
dziewczyny naszczęście antybiotyk działa i już mniej boli i może dam radę męża wykorzystać:):)
Roxii i asienka i asiek i sylkabecia powodzenia&&&
wikula&&&& za naturalny cykl:)

Lopop to super ze juz lepiej sie czujesz, pedz do meza i dzialajcie:tak: Trzymam kciuki za owocne staranka :-)
asienka masakra co Ci sie przytrafilo:szok: bidulka.... Ale tak jak mowisz nadzieje trzeba miec i wierzyc w to ze jednak sie udalo. Trzymam kciuki:-)
Widzisz ja nawet niewiedzialam ze moga byc takie skutki uboczne mi lekarz nic takiego nie powiedzial:no: Dziwne to troche, ciekawe czemu organizm tak zareagowal:confused: A czy w zwiazku z tym jakby co mozesz przystapic do kolejnej IUI????

Lopop to super ze juz lepiej sie czujesz, pedz do meza i dzialajcie:tak: Trzymam kciuki za owocne staranka :-)
asienka masakra co Ci sie przytrafilo:szok: bidulka.... Ale tak jak mowisz nadzieje trzeba miec i wierzyc w to ze jednak sie udalo. Trzymam kciuki:-)
Widzisz ja nawet niewiedzialam ze moga byc takie skutki uboczne mi lekarz nic takiego nie powiedzial:no: Dziwne to troche, ciekawe czemu organizm tak zareagowal:confused: A czy w zwiazku z tym jakby co mozesz przystapic do kolejnej IUI????

Hejka Kochana:-)
Prawdopodobie jestem uczulona na któryś z trzech składników które wchodzą w skład IUI :eek: tak powiedział lekarz ale do końca nie wiadomo. A co do nastepnej IUI to lekarz się boi i chyba raczej już nie ale dowiem się na następnej wizycie, ja chyba bym jeszcze zaryzykowała....

Hejka Kochana:-)
Prawdopodobie jestem uczulona na któryś z trzech składników które wchodzą w skład IUI :eek: tak powiedział lekarz ale do końca nie wiadomo. A co do nastepnej IUI to lekarz się boi i chyba raczej już nie ale dowiem się na następnej wizycie, ja chyba bym jeszcze zaryzykowała....
a nie korci ciebie rzeczy sprawdzić i dowiedzieć się czy może być coś innego zamiast tego wadliwego składniku podac do IUI?

a nie korci ciebie rzeczy sprawdzić i dowiedzieć się czy może być coś innego zamiast tego wadliwego składniku podac do IUI?

Hejka:-)
Myślałam o tym bo nie chce się poddac jakby teraz się nie udało!!!
Już tyle lat się staram naturalnie i nic wiec chce jeszcze powalczyć z IUI a jak nic z tego nie wyjdzie to składać pieniądze na in-vitro ale to dopiero za jakiec 2 lata heh bo trza kase uskładać:eek:

Hejka:-)
Myślałam o tym bo nie chce się poddac jakby teraz się nie udało!!!
Już tyle lat się staram naturalnie i nic wiec chce jeszcze powalczyć z IUI a jak nic z tego nie wyjdzie to składać pieniądze na in-vitro ale to dopiero za jakiec 2 lata heh bo trza kase uskładać:eek:
a może po drodze się samo uda :):) zawsze trzeba wierzyć:)
ale in vitro w jakiś klinikach widziałam cena od 5000

a może po drodze się samo uda :):) zawsze trzeba wierzyć:)
ale in vitro w jakiś klinikach widziałam cena od 5000
Heh no właśnie od 5000 ale na ilu się kończy??? bo ja nie wiem od czego jest to zależne? Kuzyn mojej małzowiny obiecał się popytać w poznaniu bo jest coś takiego że studenci się uczą i jest troche taniej jego znajomi tak zaszli w upragnioną ciąże i juz maja małe bebe:tak: i też nie wiem co pózniej jak się nie uda? i le się znowu płaci???

Heh no właśnie od 5000 ale na ilu się kończy??? bo ja nie wiem od czego jest to zależne? Kuzyn mojej małzowiny obiecał się popytać w poznaniu bo jest coś takiego że studenci się uczą i jest troche taniej jego znajomi tak zaszli w upragnioną ciąże i juz maja małe bebe:tak: i też nie wiem co pózniej jak się nie uda? i le się znowu płaci???
no niestety co do płatności u lekarzy i dentystów ceny zawsze się różnią:(

reklama
Hejka dziewczyny! jestem po wizycie....progesteron w tym dc powinnam miec do 10 ng/ml a ja mam do 15 ng/ml wiec jest b. dobrze nie musze brac dodatkowo luteiny, endo utrzymuje sie na 12mm, wolny płyn w zatoce...no i mam dac jej znac za tydz o II kreskach...bo jak to moja ginka powiedziala wszystko super ciaza ma byc i juz! hehehe no zobaczymy:-)

Do góry