reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej dziewczyny, wpadam żeby się pochwalić. Od maja kiedy podjęłam decyzje o diecie z niskim indeksem glikemicznym moja waga pokazuje 6kg mniej. Czuje się z tym super. Nie liczę kalorii ale jem wszystko co mogę w rozsądnych ilościach i piekę z produktów dozwolonych i nadal chudnę. W tej chwili jestem na granicy 78, chce dojść do 70 i to będzie już mój cud.

A teraz biorę bagaże pod pachę i lecę na lotnisko na wakacje życia [emoji295]️[emoji295]️[emoji574]️[emoji574]️
Kreta nadchodzę
@Artemida90 dalszych sukcesów :) A wakacje na pewno będą udane bo ja właśnie na Krecie miałam jedne z lepszych wakacji :) :) Wypoczywaj :-) :)

reklama
Witam was wszystkie serdecznie. Jestem tu pierwszy raz znalazłam ta stronkę zupełnie przez przypadek ale mam nadzieję że pomożecie. Jestem 11 dzień po inseminacji niestety brak jakichkolwiek objawów oprócz tych typowych przed@ niestety mam pytanie czy jest sens robić bthcg ? Bo chciałam jutro to będzie 12dn czy jednak poczekać na @ z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi
Witaj @Natka001 :) Ja też niedawno doświadczyłam pierwszej IUI i też tak bardzo mnie korciło żeby zrobić test wcześniej, ja miałam w zaleceniach żeby wykonać dopiero 14 dnia i wiele mnie to kosztowało ale wytrzymałam, niestety u mnie bez powodzenia ale jestem już w kolejnym cyklu i pełna nadziei choć i obaw czy się z wyjazdami wstrzelę w owu :oo2: Wyczuwam w Twojej wiadomości rezygnację ale uwierz mi, że jest wiele osób, którym udało się za pierwszym razem i trzymam mocno kciuki żebyś Ty również w tym gronie się znalazła :tak:

Dz
Witaj @Natka001 :) Ja też niedawno doświadczyłam pierwszej IUI i też tak bardzo mnie korciło żeby zrobić test wcześniej, ja miałam w zaleceniach żeby wykonać dopiero 14 dnia i wiele mnie to kosztowało ale wytrzymałam, niestety u mnie bez powodzenia ale jestem już w kolejnym cyklu i pełna nadziei choć i obaw czy się z wyjazdami wstrzelę w owu :oo2: Wyczuwam w Twojej wiadomości rezygnację ale uwierz mi, że jest wiele osób, którym udało się za pierwszym razem i trzymam mocno kciuki żebyś Ty również w tym gronie się znalazła :tak:
Dziękuję za słowa otuchy i mam nadzieję że będę jednym z tych procentów którym udało się za pierwszym razem . Chciałabym się cieszyć myśleć pozytywnie ale gdzieś z tylu głowy siedzą te złe myśli eh

Hej dziewczyny, wpadam żeby się pochwalić. Od maja kiedy podjęłam decyzje o diecie z niskim indeksem glikemicznym moja waga pokazuje 6kg mniej. Czuje się z tym super. Nie liczę kalorii ale jem wszystko co mogę w rozsądnych ilościach i piekę z produktów dozwolonych i nadal chudnę. W tej chwili jestem na granicy 78, chce dojść do 70 i to będzie już mój cud.

A teraz biorę bagaże pod pachę i lecę na lotnisko na wakacje życia [emoji295]️[emoji295]️[emoji574]️[emoji574]️
Kreta nadchodzę
Kochana, brawo za trzymanie diety [emoji122][emoji122][emoji122] ja też jestem na niskim IG [emoji4] a teraz wypoczywaj i relaksuj się!

Tak postanowiłam zerwać z tym wszystkim. Jestem juz padnięta psychicznie i czuje ze życie przez palce mi ucieka. Musze coś zmienić. Może wtedy ułoży mi się także w kwestii macierzynstwa.
Myślę, że to dobra decyzja. Warunki fatalne nawet jak na szkołę prywatną. A dla nas anglistów praca jest [emoji4] Trzymam kciuki za szukanie pracy i żeby wszystko Ci się ułożyło [emoji4]

Cześć Kobietki jednak się nie zdecydowałam zrobić bthcg całą noc do teraz tak mnie boli podbrzusze że pewnie lada chwila pojawi się niechciany @ :( poza tym od dnia inseminacji marzyłam temp i codziennie 37.2 37.1 A dzisiaj 37.5 też tak mialyscie taki skok temp ?

W takim razie poczekaj do terminu miesiączki, ale objawy jak na miesiączkę nie muszą świadczyć, że ona przyjdzie, więc trzymamy kciuki do końca.
Cześć Kobietki jednak się nie zdecydowałam zrobić bthcg całą noc do teraz tak mnie boli podbrzusze że pewnie lada chwila pojawi się niechciany @ :( poza tym od dnia inseminacji marzyłam temp i codziennie 37.2 37.1 A dzisiaj 37.5 też tak mialyscie taki skok temp ?

Skok to chyba dobry objaw? Gorszy byłby spadek [emoji4]

reklama
@Ka.2606 juz pisze :). Na razie uroslo 8 jajeczek. Najwieksze maja 13 mm. Jeszcze 5 dni stymulacji. Obok zastrzykykow z gonal f 150 ml, dostalam tez zastrzyki z luveris i orgalutran. Mial moze ktos podobna stymulacje? Moje endometrium tez uroslo ma juz 6-7 mm

Do góry