reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Czy te badania są ważne tylko 3 miesiące? A nie 6 miesięcy?
Dziękuję dziewczyny :* Ja się nie chcę poddawać, chce spróbować max ilość razy czyli 3 bo tak powiedział lekarz a później jak coś to invitro... Jedyną przeszkodą dla mnie jest to, że trafiłam na okres wakacyjny, nie przemyśleliśmy tego wcześniej, bo ciągle mamy jakieś wyjazdy już dużo wcześniej poplanowane i to dodatkowo wywołuje moje nerwy czy uda nam się wpasować w "luki" :/ Klinika wymagała od nas kosztownych badań (600 zł) przed poddaniem się zabiegowi, a badania ważne 3 m-ce... więc trzymajcie kciuki żeby udało nam się zrealizować 3 próby pod rząd ;)

reklama
Dziewczyny, które macie w kalendarzach wpisane już terminy porodu @Koraliki @Magierowa @Gu1505 @Misia_91 Wasz sukces to zwieńczenie IUI ? Za którym podejściem Wam się udało? Wybaczcie ale nie chce mi się juz tak głęboko kopać na forum :zawstydzona/y:
Tak u nas to byłam inseminacja i mimo że u mnie nie było żadnego problemu udało się za 3razem , nie mieliśmy wg nasienia korzystaliśmy z banku bo innego wyjścia z szansa na dziecko nie było. Także u mnie idealnie nasienie też bo wiadomo że w banku innego nie ma a zaskoczyło za 3 razem.

Dziewczyny, czy któraś z Was robiła jakieś badania immunologiczne? Jest tak to jakie i dlaczego? Czytam, czytam, zastanawiam się i robię się coraz głupsza...

reklama
To od kliniki zależy.
Czy te badania są ważne tylko 3 miesiące? A nie 6 miesięcy?
Dokładnie chyba od kliniki zależy, na mojej kartce ze zleconymi badaniami od razu była informacja, że badania zakaźne ważne 3 m-ce. Dlatego też gin kazała zrobić je dopiero na początku cyklu, w którym już mieliśmy podchodzić do IUI żeby własnie załapać się na nich na 3 ewentualne próby ;)

Do góry