reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witajcie dziewczyny :) Odkąd podeszłam do IUI (14.06) podczytywałam sobie Wasz wątek, podchodziłam do zabiegu spokojnie, starając się nie wiązać zbyt dużych nadziei z pierwszym podejściem... Ze słyszenia i czytania wiedziałam że bywa z tym różnie, więc idąc dzisiaj na betę nie wiązałam zbyt dużych nadziei z dodatnim wynikiem. Byłam wręcz pewna, że będzie wskazywał na brak ciąży, jednak gdzieś w głębi duszy pojawiał się jakiś cień mikroskopijnej nadziei, że może akurat.... tym bardziej, że mój M ma za chwilę urodziny więc nie byłoby piękniejszego prezentu... sprawdziłam przed chwilkę wynik bo dopiero wróciłam do domu i się rozsypałam :sad: nie sądziłam, że będzie mi aż tak przykro... myślałam, że się przygotowałam na taką porażkę, ale to wychodzi samo z siebie, łezki nie chcą przestać płynąć... Objawy jakich się gdzieś tam próbowałam dopatrzeć były widocznie skutkiem brania luteiny. Odstawiam ją dziś i tu się pojawia moje pytanie do Was: po jakim czasie od odstawienia luteiny może pojawić się @??? Ma to dla mnie o tyle kluczowe znaczenie, że prawdopodobnie kolejna owu wypadnie mi na wyjeździe, więc nie wiem czy jest sens w kolejnym cyklu stymulować się clo żeby podchodzić do drugiego IUI???

reklama
Witaj @żabciaaa :) wiem jak bardzo boli jak się nie udaje ale taka "porażka" jest często przy inseminacji, tu trzeba być cierpliwą. U mnie pierwsze aid było udane ale pojawiły się plamienia, więc do luteiny dodałam duphaston, jak się okazalo na wizycie że pęcherzyka już nie ma, odstawilam te tabletki i okres był trzy dni później. Z kolei po drugiej próbie betę badalam w 16dniu po owulacji i 28dc, wyszło że się nie udało, odstawilam luteine i okres przyszedł następnego dnia.
Wiem że to trudne ale staraj się nie doszukiwac u siebie objawów i nie czytaj za dużo internetu bo można oszalec. Co oprócz stymulacji clo zalecil Tobie lekarz?

@Mustbe w cyklu, w którym podchodziłam do IUI stymulowana byłam lekiem Aromek, na który zresztą bardzo słabo zareagowałam. Jeżdżąc na obserwacje owu było nawet ryzyko, że nie da rady podejść do IUI bo pęcherzyk bardzo słabo rósł Dopiero w 20 dc lekarz kazał mi zrobić zastrzyk z Ovitrelle a 22 dnia miałam przeprowadzony zabieg. Następnie przez 2 tygodnie dopochwowo luteina. Miałam zawsze długie cykle bo 32-33 dni. W kolejnym cyklu mam się stymulować Clostilbegytem bo kiedyś go brałam i dobrze na niego reagowałam, owu była ok 14-16 dc, no i wszystko wskazuje na to, że 14-16 dc akurat te 3 dni będę na wyjeździe :crazy: załamać się można....

@Mustbe czy ja dobrze widziałam, że miałyśmy zabieg w tym samym dniu? :) :) :) i, że wszystko wskazuje na to, że Ci się udało??!?!?! To Kochana bardzo Ci gratuluję :-) :) :-) :) A które to było Twoje podejście?

To moje 3 podejście, w środę była beta 82,3 a teraz czekam na wizytę w czwartek, już się nie mogę doczekać bo się troche stresuje.
Nie jest powiedziane że zabieg będzie 14-16dc. Ja po stymulacji gonalem miałam raz w 12 dc a w tym cyklu już w 11dc. Wszystko zależy jak szybko urośnie pęcherzyk, do tego lekarz zawsze kazał mi też sprawdzać poziom LH.
@Mustbe czy ja dobrze widziałam, że miałyśmy zabieg w tym samym dniu? :) :) :) i, że wszystko wskazuje na to, że Ci się udało??!?!?! To Kochana bardzo Ci gratuluję :-) :) :-) :) A które to było Twoje podejście?

Hej ho dziewczyny. Moge prosic o dopisanie do kalendarza 3.07 podgladanie jajeczke przed in vitro. Dziekuje
Ps gratuluje dziewczynom, ktorym sie udalo! Szczegolnie tobie @Mustbe bo razem zaczynalysmy :)

To moje 3 podejście, w środę była beta 82,3 a teraz czekam na wizytę w czwartek, już się nie mogę doczekać bo się troche stresuje.
Nie jest powiedziane że zabieg będzie 14-16dc. Ja po stymulacji gonalem miałam raz w 12 dc a w tym cyklu już w 11dc. Wszystko zależy jak szybko urośnie pęcherzyk, do tego lekarz zawsze kazał mi też sprawdzać poziom LH.

@Mustbe a w jakich dniach i jakich dawkach brałaś tabletki na stymulację? Ja mam zalecane 2-6 dc a widziałam, że różnie dziewczyny biorą, od czego to zależy?!?!

Hej :-) po luteinie dostawałam okresu w ciągu 2-3 dni od odstawienia. U mnie dwie iui nieudane. Znam ten ból. W sumie zjadlam z 5 kg chemii ;-) każda z nas bardzo Cię rozumie. Nie jesteś sama żabciaaa. Damy rade !
Mnie też można dopisać do kalendarza czerwiec - sierpień : starania naturalne ;-)

Hej :-) po luteinie dostawałam okresu w ciągu 2-3 dni od odstawienia. U mnie dwie iui nieudane. Znam ten ból. W sumie zjadlam z 5 kg chemii ;-) każda z nas bardzo Cię rozumie. Nie jesteś sama żabciaaa. Damy rade !
Mnie też można dopisać do kalendarza czerwiec - sierpień : starania naturalne ;-)
Dziękuję za słowa otuchy @agawid :) odkąd do Was dołączyłam czyli od jakiś 11 h :-D jest mi zdecydowanie lepiej bo jestem wśród ludzi którzy mnie doskonale rozumieją ;) A wtajemniczcie mnie proszę o co chodzi z tym dopisaniem do kalendarza? :rolleyes2:

@agawid to dałaś sobie już całkiem spokój z podejściem do IUI po tych 2 nieudanych próbach? Jaki jest u Was problem?

reklama
@Mustbe a w jakich dniach i jakich dawkach brałaś tabletki na stymulację? Ja mam zalecane 2-6 dc a widziałam, że różnie dziewczyny biorą, od czego to zależy?!?!
Mogę opowiedzieć Ci o shakes które piłam ;-) aromek/ lametta/clostilbegyt +duphaston /luteina + ovitrelle. I tak dwa lata. Stymulatory brałam od 2 -5 dnia cyklu. Jeśli weźmiesz stymulator 3 dnia lub później to tylko opóźni się okres (jeśli nie uda się zapłodnienie ) tylko taka jest różnica ;-)

Do góry