reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Śmierdzi :) z mdłościami bym zadzwoniła do kliniki - ja ich nie miałam może trzeba skontrolować dawkę zrobić podgląd...
Zrobię jeszcze dziś wieczorem i zobaczę jak będę się czuła jutro... jeśli będzie tak samo, zadzwonię do kliniki.. mąż twierdzi, że jestem silna i wytrzymam do piątku.. w ulotce nudności są wpisane jako częsty objaw niepożądany...

reklama
@Mustbe Och, oby! Liczymy właśnie na taki cud! Dzisiaj jest 6 dzień po zabiegu. I przyznam się, że już byłam dziś, bo nie wytrzymuję :D Wiem, że za wcześnie, ale mam w tym samym budynku co pracuję laboratorium i samo wyszło :D Tyle tylko, że dzień przed zabiegiem miałam zastrzyk Ovritelle, więc wiem, że nawet gdyby, to może być zafałszowany.

Nie rób za wcześnie nie ma sensu, tylko zamęt sobie niepotrzebnie zrobisz. Wiem że to czekanie jest najgorsze, a najgorsze te ostatnie dni
@Mustbe Och, oby! Liczymy właśnie na taki cud! Dzisiaj jest 6 dzień po zabiegu. I przyznam się, że już byłam dziś, bo nie wytrzymuję :D Wiem, że za wcześnie, ale mam w tym samym budynku co pracuję laboratorium i samo wyszło :D Tyle tylko, że dzień przed zabiegiem miałam zastrzyk Ovritelle, więc wiem, że nawet gdyby, to może być zafałszowany.

Lubisz silne emocje :p

HCG wzrasta od momentu zagnieżdżenia się komórki, a ona wędruje ok. 5 dni. Wszystko zależy od organizmu, niekoniecznie te 10 dni należy czekać. Mi lekarz powiedział, że po 10 dniach już w moczu będzie i mam robić taki test. Bardziej liczę na potwierdzenie wyników ewentualnie po 48h, czy beta wzrasta.

reklama
HCG wzrasta od momentu zagnieżdżenia się komórki, a ona wędruje ok. 5 dni. Wszystko zależy od organizmu, niekoniecznie te 10 dni należy czekać. Mi lekarz powiedział, że po 10 dniach już w moczu będzie i mam robić taki test. Bardziej liczę na potwierdzenie wyników ewentualnie po 48h, czy beta wzrasta.
W piątym dniu po transferze blastki czasem w 4 dziewczynom po ivf wychodzi beta na poziomie ok 10 czyli najwcześniej 9 dniu po zapłodnieniu. Upierała bym się że jest za wcześnie... Ale oczywiście masz prawo fundować sobie takie nerwy - każdy ma prawo.

Do góry