reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dziewczyny, przychodzę z pytaniem i porada. Po wnikliwym przeliczeniu mojego kalendarzyka i przyjrzeniu się objawom i tym nieszczęsnym plamieniom doszłam do wniosku, ze te plamienia i krwawienie występują plus minus 2 tyg po sobie. Prześledziłam poprzedni cykl zakończony tymi krwawieniami jednogodzinnymi - 2 tyg wcześniej - w 20dc,miałam również plamienie które zaczęło się w niedziele i trwało do środy.

Dziś ponownie mam plamienie brązowe i dużo śluzu - licząc ze w piątek 24.05 był 1dc czyli pierwszy dzień w którym zobaczyłam krew to dziś bylby 17dc i znowu mam to plamienie....

Wszystko spoko zauważyłam pewien schemat - pytanie czy nie są to tylko jakieś wachania pomiędzy progesteronem a estrogenem, i jakieś wariacje i niedobory z nimi związane czy faktycznie pseudo owulacja [emoji33][emoji33] tylko jak tu współżyć jeśli plamienie sączy się nieustannie

Dziewczyny, w cytologii wyszly jakies komorki zapalne i dostalam globulki dopochwowe. Poza tym wszystko chyba ok.
AMH na poziomie 3.41. To dobrze czy zle? Bo w sumie byłamtak zestresowana ta wizyta ze nawet nie dopytalam.
Prolaktyna lekko podwyzszona i mam sie tym nie przejmowac, wycieki z sutkow ustaly samoczynnie.

Koncze przyjmowanie marvelonu, jeszcze dwie tabletki. No i rozpoczelam zastrzyki z gonapeptylu, mam refundacje na lek chociaz tyle. Dzis pierwszy zastrzyk i strasznie mocno zaszczypalo a teraz swedzi. Miala ktoras z Was cos takiego?

Kolejna wizyta w 12 dc..

Skąd jesteś? Najlepiej byłoby udać się do ginekologa-endokrynologa, który by Cię położył na oddział i prześledził cały cykl... A robisz testy owu? To ewentualnie możesz potwierdzić czy to plamienie teoretycznie w środku cyklu to plamienie około owulacyjne... A na monitoringu byłaś?
Dziewczyny, przychodzę z pytaniem i porada. Po wnikliwym przeliczeniu mojego kalendarzyka i przyjrzeniu się objawom i tym nieszczęsnym plamieniom doszłam do wniosku, ze te plamienia i krwawienie występują plus minus 2 tyg po sobie. Prześledziłam poprzedni cykl zakończony tymi krwawieniami jednogodzinnymi - 2 tyg wcześniej - w 20dc,miałam również plamienie które zaczęło się w niedziele i trwało do środy.

Dziś ponownie mam plamienie brązowe i dużo śluzu - licząc ze w piątek 24.05 był 1dc czyli pierwszy dzień w którym zobaczyłam krew to dziś bylby 17dc i znowu mam to plamienie....

Wszystko spoko zauważyłam pewien schemat - pytanie czy nie są to tylko jakieś wachania pomiędzy progesteronem a estrogenem, i jakieś wariacje i niedobory z nimi związane czy faktycznie pseudo owulacja [emoji33][emoji33] tylko jak tu współżyć jeśli plamienie sączy się nieustannie

Dziewczyny, w cytologii wyszly jakies komorki zapalne i dostalam globulki dopochwowe. Poza tym wszystko chyba ok.
AMH na poziomie 3.41. To dobrze czy zle? Bo w sumie byłamtak zestresowana ta wizyta ze nawet nie dopytalam.
Prolaktyna lekko podwyzszona i mam sie tym nie przejmowac, wycieki z sutkow ustaly samoczynnie.

Koncze przyjmowanie marvelonu, jeszcze dwie tabletki. No i rozpoczelam zastrzyki z gonapeptylu, mam refundacje na lek chociaz tyle. Dzis pierwszy zastrzyk i strasznie mocno zaszczypalo a teraz swedzi. Miala ktoras z Was cos takiego?

Kolejna wizyta w 12 dc..
Ja w temacie IVF nie pomogę, ale trzymam kciuki za kolejną wizytę [emoji4]

Skąd jesteś? Najlepiej byłoby udać się do ginekologa-endokrynologa, który by Cię położył na oddział i prześledził cały cykl... A robisz testy owu? To ewentualnie możesz potwierdzić czy to plamienie teoretycznie w środku cyklu to plamienie około owulacyjne... A na monitoringu byłaś?

Ja czekam na podejście do in vitro.... ehhh nie chce mi się już pisac bo w kółko pisze to samo. Mam pcos i owulacji nie miewam

Edit przeszłam przez 6 iui i owu mam tylko po zastrzykach, od stycznia nie biorę żadnych hormonów

Kolejna wizyta w 12 dc..
Miałaś.niefart musiałaś trafić w jakiś malynerw - jak swędzi to się goi będzie dobrze!

reklama
Do góry