reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Piękny brzusio :-) miło popatrzeć. A ja mam alergie Total. Brzoza ... nos bez drożności oczy pieką i temp 37.4 i kichanie 100 na minute. A tu się piękna pogoda szykuje na najbliższe dni... energii brak.
czekam sobie grzecznie na malpke ...moja wierna przyjaciółkę malpe wredote wyciskacza łez ...ale już się jej nie daje :p jajka mnie bolą ;-) ponarzekalam jak starsza babcia i idę.

Piękny brzusio :-) miło popatrzeć. A ja mam alergie Total. Brzoza ... nos bez drożności oczy pieką i temp 37.4 i kichanie 100 na minute. A tu się piękna pogoda szykuje na najbliższe dni... energii brak.
czekam sobie grzecznie na malpke ...moja wierna przyjaciółkę malpe wredote wyciskacza łez ...ale już się jej nie daje :p jajka mnie bolą ;-) ponarzekalam jak starsza babcia i idę.

A idziesz dokąd???
DO PRZODU NACIERASZ [emoji1320][emoji1320][emoji1320]

No i wlasnie o to mi chodzilo...
Kazda klinika daje zestaw z relanium, nospa, buscopan, niektorzy magnez do tego oraz lutinus (choc u mnie progesteron raczej zbedny)

Jedna z przyczyn nieudanego transferu jest nadkurczliwosc macicy - dlatego pewnie daja kliniki takie leki rozkurczowe
A moj stwierdzil ze „nie trzeba” im mniej lekow tym lepiej. Moze zeby sprawdzic czy sie uda normalnie. Dla nich to biznes przeciez.
A moze ma za malo wiedzy?

Tym razem jak sam nie zaproponuje to zamierzam brac do testu relanium i nospe i kropka.

Ja tez teraz będę brać relanium napewno [emoji110][emoji847]

Po badaniu. Dziewczyny ładnie rosną, ważą 981 i 985 gr :D górna się tak wierci że też jest położona miednicowo. Witaj cesarko!
Dostałam neoparin przeciwzakrzepowo, nieco na wyrost, jednak lekarz mówi że będzie spokojniejsza. Do tego żelazo- tardyferon, też lekko na wyrost i monural, no znowu bakterie w moczu mam.
Widzę pi mojej lekarz że już coraz bardziej się cieszy, że oddycha z ulgą, nic się nie dzieje, dziewczyny pięknie rosną. Podczas wizyty westchnęła „jak to dobrze że to 27 tc”
A ja coraz większa, wszyscy podziwiają brzuch, i fakt że tylko on rośnie. Zastanawiają się też jak pociągnę jeszcze 3 mies :)
A mi jest dobrze, męczę się szybciej, ale absolutnie nie narzekam ;)

zaciekawiła mnie twoja historia tutaj i poczytałam trochę twoich postów
Dziewczyno czytałam i się wzruszyłam, przykro jak na początku Wam się nie udawało, a potem takie szczęście i to podwójne:)
u nas podobna sytuacja, też korzystamy z dawcy, właśnie czekamy na wynik pierwszego iui, które było stymulowane
niezwykle się denerwuje, ale powoli uczę się ile cierpliwości potrzeba

zaciekawiła mnie twoja historia tutaj i poczytałam trochę twoich postów
Dziewczyno czytałam i się wzruszyłam, przykro jak na początku Wam się nie udawało, a potem takie szczęście i to podwójne:)
u nas podobna sytuacja, też korzystamy z dawcy, właśnie czekamy na wynik pierwszego iui, które było stymulowane
niezwykle się denerwuje, ale powoli uczę się ile cierpliwości potrzeba

Doczekasz sie i Ty szczescia swojego [emoji3][emoji3][emoji3]

24.04: @TheKalinka84 - testowanie [emoji1320][emoji1320][emoji1320], @Mustbe - testowanie[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
26.04: @Martika865 - monitoring przed IUI (AID) [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
28.04: @Shea27 - testowanie[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
29.04: @Ka.2606 - wizyta u endokrynologa
30.04: @Magdalena S - wizyta serduszkowa[emoji1348]
01.05: @nuna85 - start ivf[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
02.05: @Artemida90 - wizyta u endokrynologa, @Gu1505 - wizyta kontrolna
06.05: @Magierowa - wizyta ciążowa[emoji1348]
07.05: @LolaLolina - wizyta ciazowa [emoji1348][emoji1348]
08.05: @Misia_91 - badania prenatalne[emoji1348]
13.05: @Gu1505 - badania prenatalne[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
14.05: @Oleczka27 - wizyta i gin ws. dlaszego planu
16.05: @Misia_91 - wizyta kontrolna [emoji1348]
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
26.07: @LolaLolina - termin porodu [emoji1348][emoji1348]
01.08: @Ka.2606 - start IUI[emoji1320][emoji1320][emoji1320], @Shea27 - start IUI [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]
26.10: @Magierowa - termin porodu[emoji1348]
12.11: @Gu1505 - termin porodu [emoji1348]
14.11: @Misia_91 - termin porodu[emoji1348]

Czy kogoś dopisać do kalendarza?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny - wiecie co jutro - czekamy na dwie piekne bety do nieba!!! [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
To chyba nie ten czas. Chociaż na upartego cień kreski przy mega wytezonym wzroku można byłoby zauważyć i @ na razie brak, ale na razie
IMG_20190424_050821.jpeg

reklama
Mustbe! Jestes w ciazy! Na 100 procent. Super dziewczyno! Ja tam widze 2 kreske! Aaaaaaaa idz zrob bete. Ja nawet na bete nie ide. Czekam na okres. A tobie serdecznie gratuluje!

Do góry