reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
A jakie mialas wskazania do iui? Wiesz ja najpierw modlilam sie o zaplodnienie, teraz martwie sie o implementacje. Potem jak okaze sie, ze jestem w ciazy, bede sie martwic o to, zebym nie poronila itp. Dziewczyny doswiadczone przez los juz tak maja, ze patrza troche bardziej negatywnie, badz tez licza sie z tym, ze nie wszystko moze ukladac sie po ich mysli. Staram sie przechodzic od 1 celu do innego. Wiesz taka lista do odchaczenia. Jest wtedy troche latwiej. Nie martwisz sie co bedzie za 14 dni, tylko, ze do testu zostalo 9 dni. Troche inne spojrzenie moze wiele zdzialac. Jestem z toba.
Z mojej strony lekarz raczej nie widział przeciwwskazań i problemów. Niestety u męża stwierdzono oligoasthenoteratozoospermie. Ciężko się było z tym pogodzić, ale długo rozmawialiśmy i po kilku tygodniach zdecydowaliśmy się skorzystać z dawcy. Lekarz monitorowal mój ostatni cykl, najpierw zastrzyki w brzuch gonal-f, po kontroli zwiększył dawkę, ale dwa dni przed iui miałam trochę niskie LH 14,28. Z każdego małego kroku się cieszylismy. potem ovitrelle, w dzień iui widział że pęcherzyk pekł. A teraz znów czuje się jak przed @

reklama
Hej. Jestem tu nowa. W środę miałam pierwsza iui. Ale nie mam dobrych przeczuc. Środa była 14 dniem cyklu a moje cykle trwają między 23 a 27 dni. Już od piątku miałam skurcze w podbrzuszu jak na kilka dni przed @. A dziś nienajlepiej się czuje, silniej odczuwam objawy przedmiesiaczkowe, m. in. kłucie w podbrzuszu, wzdęty brzuch, pojawiły się krostki na twarzy. Jak wy przechodzilyscie pierwsze dni po iui i jaki był tego efekt?
Pozdrawiam

Hej☺ ja po iui miałam typowe objawy jak na @. Ból piersi podbrzusza i byłam pewna że się nie udało ale zrobiłam test i byl cień drugiej kreski. Potem beta a dziś mójest mały skrzat wazy juz ponad 7 kg w święta kończy 4 miesiące i właśnie co chwila budzi się i płacze i krzyczy. Albo ma skok rozwojowy albo idą żeby. Czeka mnie ciężka noc ale warto p.s. nie martw się tym że to 14 dzień cyklu. Ja iui miałam chyba w 20 dniu ale też mialam strasznie nieregularne miesiączki. Więc trzymam kciuki

17.04: @Misia_91 - wizyta kontrolna, @Magierowa - wizyta kontrolna[emoji1348], @Magdalena S - wizyta ciążowa [emoji1348]
20.04: @czekoladowa - testowanie[emoji1320][emoji1320][emoji1320], @DoMaRy - testowanie [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
23.04: @Magierowa - badania prenatalne, @LolaLolina - wizyta ciążowa
24.04: @TheKalinka84 - testowanie [emoji1320][emoji1320][emoji1320], @Mustbe - testowanie[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
29.04: @Ka.2606 - wizyta u endokrynologa
01.05: @nuna85 - start ivf[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
02.05: @Artemida90 - wizyta u endokrynologa, @Gu1505 - wizyta kontrolna
13.05: @Gu1505 - badania prenatalne[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
26.07: @LolaLolina - termin porodu [emoji1348][emoji1348]
01.08: @Ka.2606 - start ivf [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]
26.10: @Magierowa - termin porodu[emoji1348]
12.11: @Gu1505 - termin porodu [emoji1348]
14.11: @Misia_91 - termin porodu[emoji1348]

Czy kogoś dopisać do kalendarza?

Ostatnia edycja:
@Mustbe witamy Ciebie i zapraszamy do dzielenie sie [emoji3] w kupie sila[emoji3][emoji3][emoji3]
Miejmy nadzieje ze @Oleczka27 oblewa swoj pozytywny wynik za co nieustanne kciuki[emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Rozgosc sie [emoji176]

Dziewczyny,
pewnie mnie nie kojarzycie, bo dawno temu się udzielałam.
Potrzebuję pomocy.
Szukam kogos z Poznania, kto poratowałby moją kumpelę.
Jest po pozytywnej becie, ale kończą się jej leki ( estrofem i dupek), a do wizyty jeszcze trochę. Może któras z Was miałaby odsprzedać, bądź pożyczyć????
Plssss, pomożecie?

Dziewczyny,
pewnie mnie nie kojarzycie, bo dawno temu się udzielałam.
Potrzebuję pomocy.
Szukam kogos z Poznania, kto poratowałby moją kumpelę.
Jest po pozytywnej becie, ale kończą się jej leki ( estrofem i dupek), a do wizyty jeszcze trochę. Może któras z Was miałaby odsprzedać, bądź pożyczyć????
Plssss, pomożecie?

Mam jedno i drugie
Duphaston moge cale opakowanie
A esteofem zaczete
Jutro niech napisze na priv
Bo dzis odplywam...

A do ogolnego nie moze pojsc po recepty lub w aptece powiedziec ze doniesie?? Bez problemu daja kobiecie w ciazy:)

Mam jedno i drugie
Duphaston moge cale opakowanie
A esteofem zaczete
Jutro niech napisze na priv
Bo dzis odplywam...

A do ogolnego nie moze pojsc po recepty lub w aptece powiedziec ze doniesie?? Bez problemu daja kobiecie w ciazy:)

W aptekach trzeba miec receptę, nikt na piękne oczy nie chce dać.
Kochana, a czy Ty jesteś z Poznania?

Miłego dnia moje drogie [emoji4]

Proszę o wpisanie mnie do kalendarza, że startujemy z IUI w sierpniu. Taka decyzja zapadła, bo mamy trochę planów wakacyjnych i chcemy je zrealizować na spokojnie [emoji4]

reklama
Do góry