reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Mamy przepuklinę, rozszczep kręgosłupa krzyżowego, objaw cytryny i banana :( Możliwe, że to przepuklina otwarta. Na poprzednich prenatalnych było ok.
Już nie mam siły na łzy. Nie wiem jak to będzie.
Kochana trzymaj się musisz być silna dla skarbulka... Tule gorąc... Przytul męża i znajdźcie w sobie te ukryta moc....

reklama
Cześć Dziewczyny. Starałam się odczytać wszystkie wiadomości. Jestem w miarę na bieżąco. Witam wszystkie koleżanki z którymi jeszcze nie rozmawiałam.
Mamy wiosnę jest to dobry czas na zmiany i na rozpoczęcia walki ponownie ;-) zrobiłam sporo badan tak orientacyjnie. Powoli wracam do gry. Po 6 mies detoksu i żadnych wspomagaczy...
Tsh 2.28
Stosunek Lh do fsh 0.56 ... ma któraś taki lub podobny wynik ?? Nie wiem jak to traktować. Przy pcos jest ponad 1 nawet 2 i więcej.
Toksoplazmoza wykluczona
Okres regularny -to największy sukces
Żelazo luks
Morfologia luks
Zostało mi do zrobienia jeszcze sporo badan ale wszystko w swoim czasie.

Czy któryś z Mężów miał żylaki powrózka nasiennego ? Mojemu wyszedł po lewej stronie. 3.4 mm. Czekamy na wizytę urologa. Mam nadzieje ze to nie bd rozwiązane operacja. Proszę o kontakt jeśli ktoś mierzył się z takim problemem. ;-)
Miłego dnia moje Drogie :-)
Miło słyszeć takie dobre wieści! Do boju!

Niestety, nie jest dobrze...
We wtorek z samego rana konsultacja u innego lekarza. Błagam, trzymajcie kciuki.
:(:(:(:(:(
Co się stało ? Będzie dobrze zobaczysz !! [emoji3590][emoji3590] W którym jesteś tygodniu ?
Edit. Doczytałam , przykro mi bardzo , trzymam mocno kciuki by okazało się że jednak nie jest tak źle [emoji8] dla pocieszenia powiem Ci że u nas po trzeciej prenatalnych gdzie wcześniej było ok, lekarz znalazł jakieś nieprawidłowości w móżdżku i zlecił dalszą diagnostykę . Typ był najgorszy tydzień w moim życiu ale okazało się że jednak jest ok i dzidzia urodziła się zdrowa. Dobrze że macie konsultacje z innym lekarzem [emoji8] przytulam mocno i modlę się by z Waszą dzidzia było dobrze!

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny. Starałam się odczytać wszystkie wiadomości. Jestem w miarę na bieżąco. Witam wszystkie koleżanki z którymi jeszcze nie rozmawiałam.
Mamy wiosnę jest to dobry czas na zmiany i na rozpoczęcia walki ponownie ;-) zrobiłam sporo badan tak orientacyjnie. Powoli wracam do gry. Po 6 mies detoksu i żadnych wspomagaczy...
Tsh 2.28
Stosunek Lh do fsh 0.56 ... ma któraś taki lub podobny wynik ?? Nie wiem jak to traktować. Przy pcos jest ponad 1 nawet 2 i więcej.
Toksoplazmoza wykluczona
Żelazo luks
Morfologia luks

Czy któryś z Mężów miał żylaki powrózka nasiennego ? Mojemu wyszedł po lewej stronie. 3.4 mm. Czekamy na wizytę urologa. Mam nadzieje ze to nie bd rozwiązane operacja. Proszę o kontakt jeśli ktoś mierzył się z takim problemem. ;-)
Wydaje mi się, że załatwiają tą zabiegiem ale nie jestem pewna . Kochana to może to był powód waszych niepowodzeń !? Wcześniej badał się w tym kierunku ?

Tylko Was podczytuję, ale Ci napiszę, bo mój mąż też miał żylaki powróżka nasiennego.
Mial 3,2 mm w pozycji leżącej, i 3,7 w stojącej, po lewej stronie, żylaki ogolnie w większości przypadków występują po lewej stronie. Nasz urolog radził je usunąć. I tak zrobiliśmy, we wrześniu mąż miał operację. Mąż miał obliterację żylaków powróżka nasiennego lewego metodą laparoskopową- czyli mówiąc po ludzku, ma te żyły zaklipsowane, podwiązane. W marcu powtarzalismy badania, i morfologia plemnika z 1% wzrosła do 72%, ruch plemnika z 12% skoczył do 51% i ilość z 3 mln podniosła się do 45mln. Także w Naszym przypadku na 90% przyczyną tego że Nam się nie udawało zajść w ciążę były te żylaki.
Urolog Nam mowil ze operacja moze pomoc, ale tez wyniki mogą się po Niej nie poprawić. Ale ze my nie mieliśmy nic do stracenia to ja zrobiliśmy. I będę doradzać to każdemu, kto ma z tym problem. Bo jak widać na Naszym przykladzie, to dzięki tej operacji mamy teraz szansę na dziecko metoda naturalną. Liczę ze dzieki tym wynikom niedługo będę w końcu w ciąży[emoji6]
Jakbyś miała jakieś pytania to pisz śmiało[emoji5]
Tsh 2.28
Toksoplazmoza wykluczona
Żelazo luks
Morfologia luks

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
22 tydzień. Połowa. Do tej pory było ok, a teraz taki wyrok :(:(:( Zobacz wcześniejszy post, to zrozumiesz.
Wyrok? Poczekaj chwilę na konsultację... Obraz USG jest nie do końca jasny... Trzeba specjalisty! Wiem że się martwicie nie czytajcie internetu to nie zastąpi lekarza trzeba czekać choć to nie łatwe tak sobie czekać...

Do góry