reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
To fakt tak mówią. Ja juz prawie 3 miesiące od porodu i okresu ani widu ani slychu. Czasami brzuch mnie pobolewa i nie wiem czy na okres czy co. Ciekawe kiedy do mnie zawita. A planuje małego glodomorka karmić minimum pół roku :)
Czas leci nieslychanie przy maleństwie. Juz skończył 11 tygodni w sobotę suknie 12 masakra a ja nie wiem kiedy. ;)
Oj tak czas ucieka przy dziecku... My już ponad 6 tygodni... A wydaje mi się że rodziłam wczoraj...

reklama
Piękne zdjęcia :)
3D miałaś na żądanie? Ile monet ta przyjemność kosztuje? Ja mam połówkowe 29 marca, więc będę dokładnie w terminie 20+6, więc chyba idealnie. Czy też mam się spodziewać, że samo badanie będzie średnio przyjemne? Ostatnie w 12 tc myślałam, że głowica ma zamiar dotrzeć do samego kręgosłupa, tak dociskał.
Mnie wizyta kosztuje 180 zł. Wczorajsza składała z badania ginekologicznego i usg przez brzuch. Głowicą badali mnie w szpitalu w niedzielę, ale lekarz był delikatny.

Co do fotek to mam w ramach wizyty. Lekarz zwykle przełącza się na 3D, a że było ładnie buzie widać to zrobiła fotki. Ogólnie mam co wizytę sporo zdjęć.
Połówkowa wizyta wypada u mnie w 21tc i 6 dn. Koszt 330 zł.
Lekarz mam świetną, myślałam że takie traktowanie to norma.

Co do tego że Cię boli to może np ułożenie dziecka, kwestia anatomii

Mnie wizyta kosztuje 180 zł. Wczorajsza składała z badania ginekologicznego i usg przez brzuch. Głowicą badali mnie w szpitalu w niedzielę, ale lekarz był delikatny.

Co do fotek to mam w ramach wizyty. Lekarz zwykle przełącza się na 3D, a że było ładnie buzie widać to zrobiła fotki. Ogólnie mam co wizytę sporo zdjęć.
Połówkowa wizyta wypada u mnie w 21tc i 6 dn. Koszt 330 zł.
Lekarz mam świetną, myślałam że takie traktowanie to norma.

Co do tego że Cię boli to może np ułożenie dziecka, kwestia anatomii
Wiesz, młody sobie kimał, pewnie dlatego tak mocno dociskał i szturchał głowicą. Musiał pomierzyć, rozumiem. No, ale nie ma co się dziwić, że ja z młodym trochę przysypialismy - wizyta była o 20:30 (!!!).
Fajną masz ginekolog w takim razie. Ja płacę 200 zł i zdjęcia, o ile poproszę, są fatalne :(10.04 idę do naszej przychodni przyszpitalnej. Może będzie lepiej, no i za free ;) 18.03. lecę jednak do poprzedniej gin, bo nie było już terminów, a L4 trzeba przedłużyć. Może podpytam o 3d przy okazji. Może jest też taką możliwość. Nie widziałam się z młodym już miesiąc. Mam nadzieję, że wszystko ok. Jak narazie praktycznie go nie czuję - czasami smyrniecie jakieś. Będę spokojniejsza, jak zacznie się bardziej wiercić :)

Wiesz, młody sobie kimał, pewnie dlatego tak mocno dociskał i szturchał głowicą. Musiał pomierzyć, rozumiem. No, ale nie ma co się dziwić, że ja z młodym trochę przysypialismy - wizyta była o 20:30 (!!!).
Fajną masz ginekolog w takim razie. Ja płacę 200 zł i zdjęcia, o ile poproszę, są fatalne :(10.04 idę do naszej przychodni przyszpitalnej. Może będzie lepiej, no i za free ;) 18.03. lecę jednak do poprzedniej gin, bo nie było już terminów, a L4 trzeba przedłużyć. Może podpytam o 3d przy okazji. Może jest też taką możliwość. Nie widziałam się z młodym już miesiąc. Mam nadzieję, że wszystko ok. Jak narazie praktycznie go nie czuję - czasami smyrniecie jakieś. Będę spokojniejsza, jak zacznie się bardziej wiercić :)
Ja chodzę do gine w Gamecie w Gdyni, może to kwestia sprzętu?

U mnie ok żadnych dolegliwości czasem mnie żałuję po lewej stronie i na tym by bylo tyle. chodzę do pracy i też o tym myślę ciekawe ile fasolek rośnie [emoji2034].
Ja myślę że to kwestia indywidualna i zależy dużo od pracy [emoji6] ja np dość długo pracowałam ale miałam bardzo lekka i przyjemna pracę no i też dobrze się czułam , jedynie mdłości ale takie mulenie. No i też miałam fajne premie a na L4 sama podstawa. Pewnie pracowalabym jeszcze dłużej ale byłam tam po 12h co drugi dzien i nie dało się inaczej niż 12h a ciezko było wysiedzieć już .

Ja myślę że to kwestia indywidualna i zależy dużo od pracy [emoji6] ja np dość długo pracowałam ale miałam bardzo lekka i przyjemna pracę no i też dobrze się czułam , jedynie mdłości ale takie mulenie. No i też miałam fajne premie a na L4 sama podstawa. Pewnie pracowalabym jeszcze dłużej ale byłam tam po 12h co drugi dzien i nie dało się inaczej niż 12h a ciezko było wysiedzieć już .
Ja pracuje w sklepie i tam nie ugadnie bo czasem jak przyjdzie towar to trzeba się narobić a pracuje po 3 dni po 11 godzin. Fakt czasem nie ma ci robić ale tylko czasem

16.03: @Oleczka27 - testowanie!! [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
18.03: @Koraliki - usg [emoji1348]
19.03: @LolaLolina - połówkowe !![emoji1348]
20.03: @Misia_91 - usg ciążowe!!! [emoji1348]@Gu1505 - usg ciążowe!!![emoji1348]
28.03: @Artemida90 - wizyta u endokrynologa
29.03: @Koraliki - badania prenatalne[emoji1348]
02.04: @Artemida90 - wizyta ws. IVF [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
01.05: @nuna85 - start ivf
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
26.07: @LolaLolina - termin porodu [emoji1348][emoji1348]
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]

Czy kogoś dopisać do kalendarza?

@nuna85 a jak u Ciebie po wizycie?

Ja dzisiaj jadę przygarnąć nasz zarodeczek [emoji4][emoji4][emoji4] trzymajcie kciuki żeby za kilka dni była beta pozytywna!

Miłego dnia[emoji295]️[emoji295]️[emoji295]️

Ostatnia edycja:
reklama
16.03: @Oleczka27 - testowanie!! [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
18.03: @Koraliki - usg [emoji1348]
19.03: @LolaLolina - połówkowe !![emoji1348]
20.03: @Misia_91 - usg ciążowe!!! [emoji1348]@Gu1505 - usg ciążowe!!![emoji1348]
28.03: @Artemida90 - wizyta u endokrynologa
29.03: @Koraliki - badania prenatalne[emoji1348]
02.04: @Artemida90 - wizyta ws. IVF [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
26.07: @LolaLolina - termin porodu [emoji1348][emoji1348]
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]

Czy kogoś dopisać do kalendarza?

@nuna85 a jak u Ciebie po wizycie?

Ja dzisiaj jadę przygarnąć nasz zarodeczek [emoji4][emoji4][emoji4] trzymajcie kciuki żeby za kilka dni była beta pozytywna!

Miłego dnia[emoji295]️[emoji295]️[emoji295]️
Trzymamy kciuki Mocno

Do góry