reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
28.02: @Oleczka27 - monitoring cyklu
01.03: @nuna85 - starania naturalne do marca [emoji1320][emoji1320]
04.03: @Dzoannna - usg przed transferem,
@Ka.2606 - monitoring cyklu
06.03: @Magierowa - usg [emoji1348]
08.03: @Misia_91 - testowanie [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
12.03: @LolaLolina - wizyta ciążowa
14.03: @nuna85 - ivf pierwsza wizyta
18.03: @Koraliki - usg [emoji1348]
30.03: @Artemida90 - wizyta ws. Ivf
29.03: @Koraliki - badania prenatalne
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
26.07: @LolaLolina - termin porodu [emoji1348][emoji1348]
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]

Czy kogoś dopisać do kalendarza?

Wizyta, monitoring, coś?

Ostatnia edycja:
reklama
@Ka.2606 jak u Ciebie sytuacja po badaniu droznosci jajowodow? Wszystko dobrze? Czujesz sie ok? [emoji1307][emoji1307]
No i jaki plan dalej??
Hej! Ja już po badaniu. Dość bolesne, ale na szczęście krótkie. Jajowody drożne [emoji4] ten cykl jedziemy naturalnie, a na początku kwietnia pierwsza IUI. Możesz mnie dopisać 4 marca na monitoring [emoji4] bo dziś 10dc i nic jeszcze nie było widać.

Hej! Ja już po badaniu. Dość bolesne, ale na szczęście krótkie. Jajowody drożne [emoji4] ten cykl jedziemy naturalnie, a na początku kwietnia pierwsza IUI. Możesz mnie dopisać 4 marca na monitoring [emoji4] bo dziś 10dc i nic jeszcze nie było widać.

No to dobre wiesci[emoji3]
Mnie strasznie bolalo, brr!
W takim razie owocnego marca! [emoji3][emoji3][emoji3]
Wypoczywaj i obys wrocila przed kwietniem z dobrymi wiadomosciami [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

A widzisz, jestesmy w tym samym dniu cyklu [emoji3]
Robisz testy owulacyjne?? Zawsze cos tam podpowiedza kiedy moze zblizac sie owulacja.

No stresu miałam postatnio bardzo dużo i nadal mam, więc może rzeczywiście to dlatego teraz jest inaczej niż poprzednią z tą owu..
Winko powiadasz? :) Mamy jeszcze dużo z wesela więc chyba wyślę męża do piwnicy :D :D

U nas historia jest trochę inna.. mój kochany, zanim zaczął się ze mną spotykać tak zupełnie na poważnie, powiedział mi, że nigdy nie będzie mógł mieć biologicznych dzieci. Powiedziałam mu wtedy "no i co z tego? rodzicami można być na różne sposoby". No i wtedy zaczęliśmy rozmawiać o tym, że jeśli będziemy razem to podejdziemy do IUI z nasieniem dawcy, a jeśli nie wyjdzie będziemy chcieli adoptować maluszka. Ttlko wtedy jeszcze nie wiedziałam, że ze mną też jest jakiś problem...
Wczoraj poszliśmy do kawiarni na kawe i zaczeliśmy rozmawiać. No i podjęliśmy decyzję, że jeśli po 3 IUI się nie uda zajść w ciąże to pójdziemy do ośrodka zapytać o adopcję, ale jednocześnie będziemy dalej próbować zajść.. po 3 nieudanej IUI lekarz ma mi zrobić drożność i wtedy będziemy wiedzieć na czym stoimy z planowaniem ciąży. Tak czy inaczej, adopcja u nas jest jak najbardziej realna..
A nad ivf jeszcze się nie zastanawiałam...
Jak to drożność po 3 iui? nie robiliście do tej pory? :errr:
Lekarz to naciągacz jak nic - tym bardziej, że dopłacacie za dawcę!

Dziewczyny jestem załamana. Procedura do in vitro odroczona. Tsh za wysokie 3,5 gdzie tu do i vitro powinno być max 2,5. Lekarze rodzinni zbywają mówiąc ze tsh jest w normie... do endokrynologa tutaj czeka się przynajmniej 3 miesiące. Do tego zanim mi się unormuje tsh bo na razie skacze to minie sporo czasu....w tej chwili biorę 62,5 euthyroxu i trzeba będzie podwyższyć.
Do duszy to wszystko, nawet do in vitro się nie nadaje. Dziś 51dc nawet okresu nie widać.

Za 3 tyg mam ponownie wizytę i wtedy wóz albo przewóz. Można wpisać wizytę 20.03

reklama
28.03: @Oleczka27 - monitoring cyklu
01.03: @nuna85 - starania naturalne do marca [emoji1320][emoji1320]
04.03: @Dzoannna - usg przed transferem,
@Ka.2606 - monitoring cyklu
06.03: @Magierowa - usg [emoji1348]
08.03: @Misia_91 - testowanie [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
12.03: @LolaLolina - wizyta ciążowa
14.03: @nuna85 - ivf pierwsza wizyta
18.03: @Koraliki - usg [emoji1348]
30.03: @Artemida90 - wizyta ws. Ivf
29.03: @Koraliki - badania prenatalne
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
26.07: @LolaLolina - termin porodu [emoji1348][emoji1348]
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]

Czy kogoś dopisać do kalendarza?

Wizyta, monitoring, coś?

To ja poproszę zmianę. Przełożyłam wizytę na 12.03

Do góry