reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej,
Pytanko mam. Dziś mija 10dzien od podania zastrzyku Ovitrelle niestety test negatywny. (Ps. Nie był robiony z pierwszego porannego moczu ). Czy jest jakaś szansa, że to błąd? Miała może któraś z Was tak ? Planuje iść mimo to 14 dnia na krew, ale chciałam poznać Waszą opinię ...
za wcześnie na test sikany i to jeszcze z nieporannego moczu!

reklama
No ja brałam jakieś pół roku najpierw pół roku inofem, potem pół roku ovarin. Niestety nic nie dało. Jeśli chodzi o dietę, byłam już 3 razy na diecie. I tak co by się nie robiło i jak bardzo pilnowało i tak po 3 miesiącach mam wstręt do czegokolwiek. Zwłaszcza przed okresem jem co popadnie a jak nie zjem to rycze bez powodu. Mąż włosy z głowy wyrywał. Mój organizm sam się domaga słodyczy. Robiłam już przerwy od słodkiego ale wystarczy jeden raz i znowu jest źle. Brak wyników tez dobija wiec dodatkowo jak nie widzę celu stosowania czegoś to rzucam to.

W sobotę kupuje orbiterek może jakoś wyskrobie godzinkę w ciągu dnia i zasiądę, jeśli siły pozwolą po pracy. Niestety fizyczna praca nie pomaga, ramiona jak atleta
orbitrek bardzo dobry jest! a dieta jak jest zrównoważona to pyszna czeba iść do dobrego dietetyka, ja zapłaciłam chyba z 400 zł za 2 tygodnie rozpiski... było naprawdę pyszne i nic więcej mi się nie chciało - muszą być zbilansowane białka węglowodany i tłuszcze w ciągu dnia inaczej właśnie zachcianki się pojawiają... przy PCOS najważniejsze są śniadania i kolacje... małymi kroczkami do sukcesu...

orbitrek bardzo dobry jest! a dieta jak jest zrównoważona to pyszna czeba iść do dobrego dietetyka, ja zapłaciłam chyba z 400 zł za 2 tygodnie rozpiski... było naprawdę pyszne i nic więcej mi się nie chciało - muszą być zbilansowane białka węglowodany i tłuszcze w ciągu dnia inaczej właśnie zachcianki się pojawiają... przy PCOS najważniejsze są śniadania i kolacje... małymi kroczkami do sukcesu...

No tylko najgorzej te pory jedzenia bo pracuje na 3 zmiany i ciagle o innych porach jem. Druga sprawa nie mam za dużo czasu na różnorodność dań. Wstaje o 4 jak idę na rano, o 9 jak idę na popołudniu i o 13 już wychodzę. A po nocce wstaje o 15-16, zaczynam o 22 i o 2 mam przerwę i jestem mega głodna. Spalam całe kalorie jakie zjem. Jestem taka głodna ze aż słabo się robi i prawie wymiotuje. I organizm jest przestawiony na maksa.

Druga sprawa mąż niekoniecznie by miał siły po takiej diecie,a to facet. A na 2 garnki ciężko gotować- on by o samym chlebie i kiełbasie żył jakbym nie gotowała na 2

Potwierdzam. Ja tez polecam dietę sama byłam dwa razy i obie były tak ułożone ze zachcianek praktycznie nie było. A i porcję wkońcu były za duże i nawet mój maz był na diecie i tez mega zadowolony ☺ ja za ułożenie diety 100 zł płaciłam a kontrolne wizyty 50 zł wiec to nie jest wcale drogie a mega mi pomogło. Schudłam 14 kg ☺ teraz w ciazy przytyłam 12 kg ale tylko w brzuszek poszlo a balam się ze będzie jak przed dieta☺ polecam. Ja z niedoczynnościa tarczycy i pcos sama mogłam próbować nie szło schudnąć a dzięki dietetyczce udało sie

No tylko najgorzej te pory jedzenia bo pracuje na 3 zmiany i ciagle o innych porach jem. Druga sprawa nie mam za dużo czasu na różnorodność dań. Wstaje o 4 jak idę na rano, o 9 jak idę na popołudniu i o 13 już wychodzę. A po nocce wstaje o 15-16, zaczynam o 22 i o 2 mam przerwę i jestem mega głodna. Spalam całe kalorie jakie zjem. Jestem taka głodna ze aż słabo się robi i prawie wymiotuje. I organizm jest przestawiony na maksa.

Druga sprawa mąż niekoniecznie by miał siły po takiej diecie,a to facet. A na 2 garnki ciężko gotować- on by o samym chlebie i kiełbasie żył jakbym nie gotowała na 2

Ja za pierwszym razem byłam sama na diecie i gotowałam moje dla siebie i dla męża ale jemu większe porcję i trochę urozmaicone. A gdy on poszedł na dietę chciałam go wesprzeć i tez poszlam żeby jeszcze trochę zrzucić. I uwaga. Mój mąż też pracuje na 3 zmiany. Dietetyczka ułożyła na każdy tydzień tak dietę żeby mu pasowały godziny posiłków. A dania mieliśmy takie same tylko gramatury inne wiec gotowanie super bo nie dość ze szybkie to jeszcze to samo☺ wystarczy chcieć a uda się wszystko. ☺

Z tą dietą to jest tak, że właśnie się ledwo daje zjeść - mąż mi podjadał więc smaczne wszystko - oczywiście do pracy dostawał inne jedzenie, a jak trzeba było robiłam mu schabowe, ale generalnie większość jadł ze smakiem! super, że można taniej - i mnie kombinacja IO, PCOS i Niedoczynność tarczycy - powiem szczerze -bałam się iść do kogoś innego a polecona mi dietetyk jest droga...

reklama
Z tą dietą to jest tak, że właśnie się ledwo daje zjeść - mąż mi podjadał więc smaczne wszystko - oczywiście do pracy dostawał inne jedzenie, a jak trzeba było robiłam mu schabowe, ale generalnie większość jadł ze smakiem! super, że można taniej - i mnie kombinacja IO, PCOS i Niedoczynność tarczycy - powiem szczerze -bałam się iść do kogoś innego a polecona mi dietetyk jest droga...

Mnie też koleżanki namawiały na inna dietetyk ale kolejki długie i dużo brała za wizytę a kuzynka była wcześniej u tej co teraz chodzę i polecala. Na dodatek jak mam jakieś pytanie bez problemu kontakt i zawsze odpowiedz. No i od dwóch lat jest najlepsza dietetyczka w rankingu naszego regionu☺

Do góry