reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej dziewczyny jestem tu nowa .. jestem po jednej nieudanej iui na cyklu naturalnym :( 29 .10 prawdopodobnie bedzie druga na cyklu stymulowanym, jakos nie dociera do mnie to wszystko, niby sie nie przejmuje ... ale nie wiem jak psychicznie sie nastawic na ten kolejny raz... z gory zakladam ze sie nie uda:(

Mój tata też chciał, żebym miała imieniny w ten sam dzień co urodziny. Niestety nie wyszło, bo nie zwrócił uwagi, że w kalendarzu jest męska odmiana imienia.
Dobrze że moi rodzice nie wpadli na taki pomysł bo jak sprawdzam to w dniu moich urodzin imienin obchodzi Antonia , Leonida, i Pelagia [emoji16]

Hej dziewczyny jestem tu nowa .. jestem po jednej nieudanej iui na cyklu naturalnym :( 29 .10 prawdopodobnie bedzie druga na cyklu stymulowanym, jakos nie dociera do mnie to wszystko, niby sie nie przejmuje ... ale nie wiem jak psychicznie sie nastawic na ten kolejny raz... z gory zakladam ze sie nie uda:(
niestety każda z nas najpierw myśli, że się uda, potem, że się nie uda, dopiero po chwil łapie spokój... Trzymam kciuki za dystans i sukces... będziesz mamą... wszystkie będziemy!

Witaj. Z własnego doświadczenia polecam nie nastawiać się ze się uda. Ja od początku podchodziłem do pierwszej iui tak ze zobaczymy o co wogole chodzi i jak to wygląda. Byłam wręcz pewna że się nie uda. Bo dlaczego miałoby się udać skoro tyle lat prób i nawet z clo i nic. Ale chyba mimo wszystko tlila się Iskierka gdzieś w środku bo 13 dnia po iui nie wytrzymałam i zrobiłam test a tam jedna wyraźną krecha i juz ryczec chciałam a mąż dojrzał ze jest druga leciutka i tak oto dziś byłam na kontroli i juz 33 tydzień ciazy:) tobie jak i pozostałym staraczkom się uda;)

reklama
Wiec dziś miałam kontrolę mój chłopiec rośnie jak na drożdżach. Ma już 2400 gram i nawet lekarz się śmiał ze wszystko co tyje na wadze idzie w malucha :)
Na szczęście wyniki krwi i moczu mam książkowe. Jedyne co to mówi ze główkę ma coraz niżej i powiedział ze oby wytrzymał jeszcze 3-4 tygodnie. Aż mnie strach obleciał bo do terminu jeszcze 7 tygodni a tu takie coś. Ale wierzę że mój maluch nie będzie się aż tak spieszyc;)

Do góry