reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No, a właśnie. Załóżmy że byl za mały, ale w końcu dostaje się ten zastrzyk na pęknięcie.. To jak jest niedojrzały to pęka, ale nie nadaje się do zapłodnienia czy nie peka bo jest po prostu za mały i pęka naturalnie później?

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom
a mi pękł drugi pomimo, że niedojrzały po zastrzyku tylko inne zastrzyki brałam gona coś tam

reklama
A mnie gin kiedyś przepisał 3 tabl luteiny przy podejrzeniu o ciaze. A coś mnie pokusiło i badanie progesteronu zrobiłam dzień przed wizytą. Wyszedł ok. Luteine i tak brałam na wszelki wypadek
Ja dostałam 4 wrrr... a progesteron mój też przecież wytwarzałam więc wiadomo jaki był efekt...

Jadzia wlasbie moja gina mówiła że ovitrelle nie wcześniej niż jak pęcherzyk ma te 22 mm bo mówi że szkoda ...

Ale poczekajmy na @ bo nie wiadomo kiedy ovu byla [emoji6] jeszcze wszytko się może zdarzyć! I ja w to wierzę! Jest nadzieja!

A w razie czego podchodzicie odrazu do kolejnej iui?

Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam ,a potem jeszcze chwilę ... I każdą kolejną tez zaczekam !... [emoji188][emoji177][emoji271]

Jadzia przykro mi, ale wierze ze następnym razem się uda.

Anula, super [emoji854][emoji854][emoji854] piękne jajo. Ja w sumie iui miałam przy jaju 22mm [emoji848]

Co za dzień... zaczynam sobie wmawiać ze już jestem w ciąży... kazde ukłucie jajnika, skurcz macicy wywołuje i mnie skrajne emocje... chore to jest

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Jadzia przykro mi, ale wierze ze następnym razem się uda.

Anula, super [emoji854][emoji854][emoji854] piękne jajo. Ja w sumie iui miałam przy jaju 22mm [emoji848]

Co za dzień... zaczynam sobie wmawiać ze już jestem w ciąży... kazde ukłucie jajnika, skurcz macicy wywołuje i mnie skrajne emocje... chore to jest

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja miałam nawet raz jajo 25mm, a jeszcze nie pękniete i to po pregnylu. Cholera wie. Każdemu pęka inaczej. Jaja z tymi jajkami [emoji4]

Jadzia wlasbie moja gina mówiła że ovitrelle nie wcześniej niż jak pęcherzyk ma te 22 mm bo mówi że szkoda ...

Ale poczekajmy na @ bo nie wiadomo kiedy ovu byla [emoji6] jeszcze wszytko się może zdarzyć! I ja w to wierzę! Jest nadzieja!

A w razie czego podchodzicie odrazu do kolejnej iui?

Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam ,a potem jeszcze chwilę ... I każdą kolejną tez zaczekam !... [emoji188][emoji177][emoji271]
Tak od razu podchodzę kochane. Z trzecia odczekam jeden miesiąc dlatego ze tez chce troszkę od zastrzykow oddychnac wiec do trzeciej jeśli będzie trzeba podejdę ale dopiero w kwietniu nie wcześniej .
Różnie z tymi jajkami jest dzisiaj 13dni po iui a @nie widać oczywiście dwa razy poprawilismy zwykłym nasieniem w dzień inseminacji wiec czekam już teraz spokojnie na miesiaczke nie ma się co spinac bo to tylko gorzej wychodzi niż powinno.
Naoewno w przyszłym cyklu nie zrobię testu nie będę mierzyć temp ani nic żaden ból cyckow mnie tez nie zmyli będę myśleć tylko o tym co mam tutaj czyli męża dom prace a 14dni po iui robiąc krew może tez inaczej do tego podejde czas pokaże
Był ktoś stymylowany clo zamiast aromkiem do iui? Bo ja lepiej reaguje, jajka rosną większe po clo a endometrium takie samo po aromku i clo .

" kto nie walczy ten nie niańczy "

Tak od razu podchodzę kochane. Z trzecia odczekam jeden miesiąc dlatego ze tez chce troszkę od zastrzykow oddychnac wiec do trzeciej jeśli będzie trzeba podejdę ale dopiero w kwietniu nie wcześniej .
Różnie z tymi jajkami jest dzisiaj 13dni po iui a @nie widać oczywiście dwa razy poprawilismy zwykłym nasieniem w dzień inseminacji wiec czekam już teraz spokojnie na miesiaczke nie ma się co spinac bo to tylko gorzej wychodzi niż powinno.
Naoewno w przyszłym cyklu nie zrobię testu nie będę mierzyć temp ani nic żaden ból cyckow mnie tez nie zmyli będę myśleć tylko o tym co mam tutaj czyli męża dom prace a 14dni po iui robiąc krew może tez inaczej do tego podejde czas pokaże
Był ktoś stymylowany clo zamiast aromkiem do iui? Bo ja lepiej reaguje, jajka rosną większe po clo a endometrium takie samo po aromku i clo .

Ja jestem na clo.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

I to jest bardzo dobre podjscie! Co ma być to będzie i tyle, i tak się nie nie zmieni :)
Ja też zawsze na clo jestem

Ja 3 razy byłam na clo. Wszystko było ok. No może endo ciut wolniej rosło.
Teraz pierwszy raz brałam Aromek.
Endo było ładniejsze, ale... cały cykl brałam tez acard na lepsze ukrwienie macicy.

reklama
Ja 3 razy byłam na clo. Wszystko było ok. No może endo ciut wolniej rosło.
Teraz pierwszy raz brałam Aromek.
Endo było ładniejsze, ale... cały cykl brałam tez acard na lepsze ukrwienie macicy.
A samopoczucie? Bo ja po clo nie czuję się zbyt dobrze, uderzenia gorąca, wysyp pryszczy i ogólnie jestem osłabiona i rozdrażniona.

Do góry