reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No, a właśnie. Załóżmy że byl za mały, ale w końcu dostaje się ten zastrzyk na pęknięcie.. To jak jest niedojrzały to pęka, ale nie nadaje się do zapłodnienia czy nie peka bo jest po prostu za mały i pęka naturalnie później?

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom
Z tym zastrzykiem to trochę inaczej...
Potocznie mówi się, że jest na pęknięcie.
ovitrelle wspomaga dojrzewanie pęcherzyka w ostatniej fazie.
tzn, że jeżeli podamy go przy wielkości pęcherzyka np 18mm, to on nie doprowadzi do pęknięcia załóżmy przy 19mm kiedy bedzie niedojrzały.
pecherzyk nadal bedzie rósł i pęknie gdy osiągnie swoja dojrzałość. Czyli mając np 23mm.
Jeżeli zastrzyk podamy przy 23 mm a normalnie pękają przy 24mm to wspomoże on dojrzewanie i pomoże w pęknięciu.
to wszystko indywidualna sprawa.
nie zawsze, pomimo zastrzyku, pecherzyk pęka. Czasami tworzy się torbiel.
Sumując, zastrzyk ma pomóc w dojrzewaniu pęcherzyka i wpływać na proces pękania.

reklama
Melduje ze jajo piękne 22mm ,ovitrell podany [emoji4] wszystko książkowe...niedziela 9:30 robią mi dziecko [emoji847][emoji6]
c2eb4c7e3769d267d3847596d987a03e.jpg

Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam ,a potem jeszcze chwilę ... I każdą kolejną tez zaczekam !... [emoji188][emoji177][emoji271]
Trzymam kciuki, za wstrzelenie się w punkt [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Z tym zastrzykiem to trochę inaczej...
Potocznie mówi się, że jest na pęknięcie.
ovitrelle wspomaga dojrzewanie pęcherzyka w ostatniej fazie.
tzn, że jeżeli podamy go przy wielkości pęcherzyka np 18mm, to on nie doprowadzi do pęknięcia załóżmy przy 19mm kiedy bedzie niedojrzały.
pecherzyk nadal bedzie rósł i pęknie gdy osiągnie swoja dojrzałość. Czyli mając np 23mm.
Jeżeli zastrzyk podamy przy 23 mm a normalnie pękają przy 24mm to wspomoże on dojrzewanie i pomoże w pęknięciu.
to wszystko indywidualna sprawa.
nie zawsze, pomimo zastrzyku, pecherzyk pęka. Czasami tworzy się torbiel.
Sumując, zastrzyk ma pomóc w dojrzewaniu pęcherzyka i wpływać na proces pękania.
Yhhmmmm to widzisz, człowiek nawet nie wie co sobie wstrzykuje. Dzięki [emoji4]
W kółko że na pęknięcie gadanie i nawet się nigdy nie dopytywalam.

Kurcze już jestem nakrecona [emoji38] chyba się za sprzatanie zabiorę coby nie myśleć a jutro idę do fryzjera [emoji847]

Aaaa i endometrium 9 mm [emoji41]

Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam ,a potem jeszcze chwilę ... I każdą kolejną tez zaczekam !... [emoji188][emoji177][emoji271]
Endometrium całkiem ładne. Minimum osiągnięte. Możesz je jeszcze podrasować papką - banan, awokado i łyżka nasion chia.
I od dziś przez 3-4 dni plaster świeżego ananasa :)

Yhhmmmm to widzisz, człowiek nawet nie wie co sobie wstrzykuje. Dzięki [emoji4]
W kółko że na pęknięcie gadanie i nawet się nigdy nie dopytywalam.

Tez tak miałam, ale jak trafiłam na to forum w 2015 roku, to doświadczone dziewczyny mnie uświadomiły :)
Ovitrelle stosuje się czasami już w ciąży na odżywienie zarodka. Ale to sporadycznie :)

No mnie to bolą coś miesiąc i bez progesteronu. Czasami się dotknąć nie da, Nie mówiac już o bieganiu czy fitnessie bez odpowiedniego stanika :D

Widocznie Twój naturalny progesteron masz wysoki[emoji6]

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

A mnie gin kiedyś przepisał 3 tabl luteiny przy podejrzeniu o ciaze. A coś mnie pokusiło i badanie progesteronu zrobiłam dzień przed wizytą. Wyszedł ok. Luteine i tak brałam na wszelki wypadek

Moim zdaniem za wcześnie to wszystko poszło teraz taka głupia nie będę nie dam się wkrecic ze jest ok jak nie jest ....jestem na się nie zła
...ciul z kasa ale ta niemoc i nienawiść do wszechświata za wszelkie zło no ale już przeszło i lecie dalej czekam na ta wredote i dzialamy: -)

Anula trzymam mocno kciuki :-*

" kto nie walczy ten nie niańczy "

reklama
Moim zdaniem za wcześnie to wszystko poszło teraz taka głupia nie będę nie dam się wkrecic ze jest ok jak nie jest ....jestem na się nie zła
...ciul z kasa ale ta niemoc i nienawiść do wszechświata za wszelkie zło no ale już przeszło i lecie dalej czekam na ta wredote i dzialamy: -)

Anula trzymam mocno kciuki :-*

" kto nie walczy ten nie niańczy "
Te wszystkie podejścia uczą nas pokory i cierpliwości, a to forum.. wszystkiego w kwestii technicznej i ogrooomne wsparcie.
Jakby nie patrzeć to te cykle lecą jeden po drugim, tu @, za chwile już clo, za chwile monitoring i czekanie na IUI, potem te najgorsze dwa tygodnie, ale tez jakoś leci.
Ale los musi w końcu nam to wszystko wynagrodzić, ja nie widzę innej opcji. Dopiero jak dotrwam do menopauzy to odpuszczę starania o własne dziecko. [emoji16]

Do góry