reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Ja tez chodze do gyncentrum :) do kogo chodzisz? Ja teraz ide na histeroskopie i mam mieszane uczucia. Jak czytalam Twoja historie to czulam sie jakbym swoja historie czytala :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Głównie chodzę do Dr Mercika. Ale nie zawsze się udaje, jest on głównym prowadzącym i jego się tak słucham. A Ty? Miałaś też inseminacje nasienia dawcy? Który raz?

@czeko90, jak dla mnie, wygląda to tak jakby jeden pecherzyk pękł, a z drugiego zrobiła się torbiel.
Więc szanse na ciążę są. Bierz dupka wg zaleceń i zrób betę z krwi po 14 dniach od IUI. Wynik bedzie juz pewny.
Uważam też, że 6 IUI z dawcą to i tak koszty rzędu ivf.
I ja osobiście wiecej inseminacji bym nie robiła.
Tylko krok w przód, w nowy rozdział.
Mam wiele koleżanek, które dzieki in vitro są szczęśliwymi mamusiami. I właśnie rozważają kolejne podejście, by walczyć o rodzeństwo dla swoich dzieci.

Adopcja to tez rozwiązanie, ale nie takie hop siup. Kursy, szkolenia...to nawet 2-3 lata. Trzeba mieć świadomość na co się piszesz. Opcję adopcji rozważałabym dopiero jakby się in vitro nie powiodło.
Bo wiesz, gdy ivf sie nie uda, mozna robić dodatkowe badania: biopsje zarodka, biopsja endometrium...
Przy IUI nawet nie wiesz, czy dochodzi do zapłodnienia.

Robiłaś AMH?

Wspomagasz się jakoś naturalnie przed IUI? Orzechy na Endo, ananas na zagniezdzenie?
Dziękuję za wsparcie i odp. AMH robiłam i lekarz mówi że jest w porządku, jestem też niby Młoda jeszcze więc to też jest plus. Ale czas ucieka bardzo szybko.
Jakoś specjalnie się nie wspomagam,szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam że orzechy czy ananas mogą wspomóc. Owszem jak często orzechyba czy ananas lub in e warzywa i owoce. Staram w miarę dobrze się odżywiać.

Ja po iui mialam torbiel i niestety iui sie nie udala. Ja powiem osobie...myslelismy o adopcji ale dopiero po tym jak wykorzystamy szanse na nasze dziecko...u nas in vitroudalo sie za pierwszym razem...czeka na nas jeszcze 5 mrozakow...i juz mysle kiedy po nastepnego wroce...
Gratuluję i aż zazdrosze. Szkoda że jednak nie ma tej pewnoaci że sie uda

Właśnie ja też uważam ze warto wiedzie c ja się starałam 2.5 roku o córkę dzięki inseminacji mamy u mnie brak naturalnej owulacji miałam amh 10 po clo była ale ciazy brak dopiero po gonatropinach zaskoczyło teraz po porodzie zbadalam i spadlo do 5.8 moja lekarz mówi ze dobre do stymulacji lepiej wyżej niż poniżej 1

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Dlatego pisze - że w moim przypadku kiedy za każdym razem jest owulacja -samoistna a po clo rosną 2-3 pęcherzyki oraz z wyniku fsh i liczby pęcherzyków antralnych lekarz ocenił że w moim przypadku nie ma potrzeby.

Myślę że jeśli jest potrzeba to lekarz zleci to czy inne badanie

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Przepraszam katharina203 znalazłam, tak szybko przelatuje, że nie mogłam znaleźć twojej odpowiedzi.
Aż sobie zapisałam by sprawdzać statystyki.

Ostatnia edycja:
reklama
Głównie chodzę do Dr Mercika. Ale nie zawsze się udaje, jest on głównym prowadzącym i jego się tak słucham. A Ty? Miałaś też inseminacje nasienia dawcy? Który raz?
Ja chodze do dr Grettki. W gyncentrum mialam 3 AID. 2 razy mialam tego samego dawce przy ostatnik razie zmienilam. 2 pierwsze inseminacje robil mi dr Mercik a ostatnio dr Czerwinska ktora nie za bardzo lubie. Mam wrazenie ze ta kobieta chce mnie na kase naciagnac, zaczela wymyslac rozne badania i oczywiscie musze brac te cudowne witaminy co maja podpisana umowe z producentem. Ja juz jestem po 2 in vitrach z punkcji mojego M w provicie i mialam tam jeszcze jedna inseminacje z nasieniem dawcy. Gyncentrum mozna sobie wybrac dawce a w provicie nie mialam mozliwosci nawet dowiedziec sie czegokolwiek. Mamy konflikt serologiczny z M i w provivie nie chcieli mi podac tej samej grupy krwi co M a w Gyncentrum stwierdzili ze w dzisiejszych czasach to nie jest problem.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry