reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Wiem jak są zrobione, sama jakiś czas temu tu pisałam. Ale nikt nie umie powiedzieć jaka jest różnica w działaniu. Więc skoro działa pregnyl znaczy, że obojętne co wezmę.

Gdzieś czytałam, że niby też wpływają na ostatnią fazę dojrzewania pęcherzyka i pęknięcie. Ale żaden lekarz mi o tym nie mówił.
Bardziej na dojrzewanie. A że dojrzały pęcherzyk pęka to i na pęknięcie[emoji6]w opisach leku Ovitrelle nie ma wprost że jest na pękanie tylko dojrzewanie/w leczeniu braku owulacji

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem jak są zrobione, sama jakiś czas temu tu pisałam. Ale nikt nie umie powiedzieć jaka jest różnica w działaniu. Więc skoro działa pregnyl znaczy, że obojętne co wezmę.
różnica między tymi dwoma preparatami wynika tylko ze sposobu otrzymania go, pregnyl otrzymuje się z moczu kobiet ciężarnych, natomiat Ovitrelle drogą rekombinacji. I tak to lekarz decyduje co Ci przepisze. Ja miałam Ovitrelle, miałam o tyle pecha, że wzięłam zastrzyk a po owulacja i tak była po godzinie chyba więc iui szlak trafił bo była dopiero na drugi dzień

A odczuwasz w ogóle jakieś skutki uboczne brania tych leków? Czy w ogóle jakieś objawy owulacji?
Mnie już zaczynają cisnąc jajniki, głównie z prawej strony.
Ja sama nie wiem czy to wszystko u mnie to objawy po clo,choroba...
Czy jamniki ktore czuję to efekt przed/po/czy w trakcie owulacji...
Nie umiem odczytać sygnałów ciała na tych stymulowanych cyklach...

różnica między tymi dwoma preparatami wynika tylko ze sposobu otrzymania go, pregnyl otrzymuje się z moczu kobiet ciężarnych, natomiat Ovitrelle drogą rekombinacji. I tak to lekarz decyduje co Ci przepisze. Ja miałam Ovitrelle, miałam o tyle pecha, że wzięłam zastrzyk a po owulacja i tak była po godzinie chyba więc iui szlak trafił bo była dopiero na drugi dzień

Też miałam raz tak, że pękły koło 17 a inseminacje robił na drugi dzień. I upierał się, że nie była za późno. A moim zdaniem dawno po ptakach.

reklama
Bardziej na dojrzewanie. A że dojrzały pęcherzyk pęka to i na pęknięcie[emoji6]w opisach leku Ovitrelle nie ma wprost że jest na pękanie tylko dojrzewanie/w leczeniu braku owulacji

No własnie, i może po ovitrelle są jakieś ładniejsze :) i bardziej się podobają chłopakom :)

Do góry