reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja byłam stymulowana tabletkami clostilbergyt 1x1 od 3 do 7 d.c. monitoring od 10d.c co drugi dzień i decyzja o IUI. Na 36 godzin przed inseminacja, zastrzyk ovitrelle. Po inseminacji Duphaston 2x1 tabletkę do bety z krwi. Po pozytywnym wyniku, Duphaston do końca 3 miesiąca ciąży.

reklama
jolancik ja po laparokopi i histerioskopi zaszłam w 2 miesiącu od zabiegu a teraz dr nie chce mnie wysłać bo za dużo tych zabiegów w ostatnim czasie i musimy odczekać

jolancik ja po laparokopi i histerioskopi zaszłam w 2 miesiącu od zabiegu a teraz dr nie chce mnie wysłać bo za dużo tych zabiegów w ostatnim czasie i musimy odczekać
To super graluluję, tzn. że masz już dziecko? Ja już miałam laparoskopie+histero dwa lata temu w listopadzie. Przez pół roku po operacji lekarz kazał starać się naturalnie i bez żadnych wspomagaczy, stymulacji - nic. Dopiero w czerwcu 2016 podeszłam do 1 IUI. I tak sobie myślę, że może to był błąd, może trzeba było od razu jakiś leków!?... Sama nie wiem... Za to teraz lekarz zaproponował, że po laparo zastosujemy 3 mies. kuracje farmakologiczną...

Dziewczyny w październiku będziemy podchodzić do drugiej iui, tym razem na cyklu stymulowanym, moja lekarka powiedziała, że to zwiększy trochę szansę. Czy możecie podzielić się doświadczeniami? Czy faktycznie cykl stymulowany może w końcu zakończyć się sukcesem?
Ja byłam stymulowana lamettą 1x1 od 2 dnia cyku do 6, nic nie urosło wiec wiec od 10dc do 14dc znowu 1x1. 16dc monitoring - urósł tylko 1 pęcherzyk 19mm. Tego samego dnia zastrzyk i 18dc rano inseminacja + starania naturalne. Byłam zrezygnowana i nie liczyłam na ciąże - a jednak udało się. 1IUI i udana.

Ja byłam stymulowana lamettą 1x1 od 2 dnia cyku do 6, nic nie urosło wiec wiec od 10dc do 14dc znowu 1x1. 16dc monitoring - urósł tylko 1 pęcherzyk 19mm. Tego samego dnia zastrzyk i 18dc rano inseminacja + starania naturalne. Byłam zrezygnowana i nie liczyłam na ciąże - a jednak udało się. 1IUI i udana.

Olinka jakie były dokładne wskazania u Ciebie do zastosowania właśnie tego leku?

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

10- Evelevel - wizyta u nowego lekarza
16 - Ewa199 - monitoring cyklu
17-18 Nuna85 -termin spodziewanej @

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!!
[/]

Jade właśnie do lekarza. Wizyta na 11.15 ale Małż chce jeszcze o dom zahaczyć [emoji6] zdam relacje po

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
[/QUOTE]

reklama
I już po wizytach- decyzja ivf. Pan doktor przejrzał wszystkie badania, zrobił usg i stwierdził ze jeśli jesteśmy po 4 iui i nadal nic to mamy wybór albo dalej pchać kasę w iui albo październik -listopad ivf. Wybór padł na ivf. Byliśmy już w klinice i się zarejestrowaliśmy na 29 pierwsza wizyta wtedy dostaniemy skierowania na pełne badania do procedury.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry