reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Też myślę żeby podejść do czwartej a noz się uda...a pote n odrazu oraz jak nie to in vitro. najpierw czekam na wyniki 3 iui a kiedy Ty podchodzisz??

reklama
Też myślę żeby podejść do czwartej a noz się uda...a pote n odrazu oraz jak nie to in vitro. najpierw czekam na wyniki 3 iui a kiedy Ty podchodzisz??
Dokładnie tak :) Czytałam na forach, że kobietki zachodziły przy 4 bądź nawet większej ilości IUI, trzeba być dobrej myśli :) Ja w połowie lipca powinnam dostać @, 10 dc na monitoring i wtedy mniej więcej moja lekarka powie kiedy IUI. Mam stresa, bo u Nas nasienie też nie jest rewelacyjne, chociaż mam nadzieję, że po tej preparatyce da radę .. :/

No to mniej więcej będziemy w razie Czego podchodzić mniej więcej w tym samym czasie... U mnie teraz następna będzie wstępnie 25.07. trzymam kciuki mocno...

Dokładnie tak :) Czytałam na forach, że kobietki zachodziły przy 4 bądź nawet większej ilości IUI, trzeba być dobrej myśli :) Ja w połowie lipca powinnam dostać @, 10 dc na monitoring i wtedy mniej więcej moja lekarka powie kiedy IUI. Mam stresa, bo u Nas nasienie też nie jest rewelacyjne, chociaż mam nadzieję, że po tej preparatyce da radę .. :/

Kochana a jakie Twój M ma wyniki nasienia ?

Kochana a jakie Twój M ma wyniki nasienia ?
@froncia mój M robił 4 razy badania nasienia, niestety każde jest w Polsce więc nie mogę zerknąć, największy problem był z ruchliwością bo w ruchu A nie dochodził do 10% i z morfologią - zawsze 2 %, ale lekarz powiedział, że przy jego ilości plemników (80mln) to całkiem niezły wynik

@froncia mój M robił 4 razy badania nasienia, niestety każde jest w Polsce więc nie mogę zerknąć, największy problem był z ruchliwością bo w ruchu A nie dochodził do 10% i z morfologią - zawsze 2 %, ale lekarz powiedział, że przy jego ilości plemników (80mln) to całkiem niezły wynik

A bierze Twój M jakieś suplementy ?? Mój też ma w w okolicach od 70 do 130 ml raz mial nawet 190 ml..... A na ruchliwość pomogła ł karnityna wcześniej niską a teraz ok 40-60% w ruchu A.... więc polecam moze Wam też pomoze...

A bierze Twój M jakieś suplementy ?? Mój też ma w w okolicach od 70 do 130 ml raz mial nawet 190 ml..... A na ruchliwość pomogła ł karnityna wcześniej niską a teraz ok 40-60% w ruchu A.... więc polecam moze Wam też pomoze...
bierze chyba od 4 lat suplementy, odkąd zdaliśmy sobie sprawę, że coś jest na rzeczy i po pierwszych badaniach lekarz mu zalecił, na dzień dzisiejszy bierze kwas foliowy, witamina A+E, Selen, Cynk i Żeń-szeń. A Ty coś brałaś po IUI?

Ja nie biorę żadnych leków po iui.... ogólnie biorę inofolic femibion Natal 1 . Norprolac glucophage i bioselen plus cynk....a mój M teraz bierze fertilman plus dodatkowo cynk selen ł karnityna witamina c i d i maca.

reklama
Ja nie biorę żadnych leków po iui.... ogólnie biorę inofolic femibion Natal 1 . Norprolac glucophage i bioselen plus cynk....a mój M teraz bierze fertilman plus dodatkowo cynk selen ł karnityna witamina c i d i maca.
czytałam, że ten fertilman działa cuda na nasienie, nawet chciałam go zamówić do Niemiec, ale stwierdziłam, że w 2 tygodnie to raczej i tak cudu nie zdziała, więc jeśli pierwsza nie powiedzie się to na pewno zaopatrzę się w niego, chociaż ciekawe czy do tego czasu moje hormony też nie zaczną płatać figli - trzeba mieć na prawdę olbrzymie szczęście żeby 'wbić' się w ten dzień ...

Do góry