reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Też myślę żeby podejść do czwartej a noz się uda...a pote n odrazu oraz jak nie to in vitro. najpierw czekam na wyniki 3 iui a kiedy Ty podchodzisz??

reklama
Też myślę żeby podejść do czwartej a noz się uda...a pote n odrazu oraz jak nie to in vitro. najpierw czekam na wyniki 3 iui a kiedy Ty podchodzisz??
Dokładnie tak :) Czytałam na forach, że kobietki zachodziły przy 4 bądź nawet większej ilości IUI, trzeba być dobrej myśli :) Ja w połowie lipca powinnam dostać @, 10 dc na monitoring i wtedy mniej więcej moja lekarka powie kiedy IUI. Mam stresa, bo u Nas nasienie też nie jest rewelacyjne, chociaż mam nadzieję, że po tej preparatyce da radę .. :/

No to mniej więcej będziemy w razie Czego podchodzić mniej więcej w tym samym czasie... U mnie teraz następna będzie wstępnie 25.07. trzymam kciuki mocno...

Dokładnie tak :) Czytałam na forach, że kobietki zachodziły przy 4 bądź nawet większej ilości IUI, trzeba być dobrej myśli :) Ja w połowie lipca powinnam dostać @, 10 dc na monitoring i wtedy mniej więcej moja lekarka powie kiedy IUI. Mam stresa, bo u Nas nasienie też nie jest rewelacyjne, chociaż mam nadzieję, że po tej preparatyce da radę .. :/

Kochana a jakie Twój M ma wyniki nasienia ?

Kochana a jakie Twój M ma wyniki nasienia ?
@froncia mój M robił 4 razy badania nasienia, niestety każde jest w Polsce więc nie mogę zerknąć, największy problem był z ruchliwością bo w ruchu A nie dochodził do 10% i z morfologią - zawsze 2 %, ale lekarz powiedział, że przy jego ilości plemników (80mln) to całkiem niezły wynik

@froncia mój M robił 4 razy badania nasienia, niestety każde jest w Polsce więc nie mogę zerknąć, największy problem był z ruchliwością bo w ruchu A nie dochodził do 10% i z morfologią - zawsze 2 %, ale lekarz powiedział, że przy jego ilości plemników (80mln) to całkiem niezły wynik

A bierze Twój M jakieś suplementy ?? Mój też ma w w okolicach od 70 do 130 ml raz mial nawet 190 ml..... A na ruchliwość pomogła ł karnityna wcześniej niską a teraz ok 40-60% w ruchu A.... więc polecam moze Wam też pomoze...

A bierze Twój M jakieś suplementy ?? Mój też ma w w okolicach od 70 do 130 ml raz mial nawet 190 ml..... A na ruchliwość pomogła ł karnityna wcześniej niską a teraz ok 40-60% w ruchu A.... więc polecam moze Wam też pomoze...
bierze chyba od 4 lat suplementy, odkąd zdaliśmy sobie sprawę, że coś jest na rzeczy i po pierwszych badaniach lekarz mu zalecił, na dzień dzisiejszy bierze kwas foliowy, witamina A+E, Selen, Cynk i Żeń-szeń. A Ty coś brałaś po IUI?

Ja nie biorę żadnych leków po iui.... ogólnie biorę inofolic femibion Natal 1 . Norprolac glucophage i bioselen plus cynk....a mój M teraz bierze fertilman plus dodatkowo cynk selen ł karnityna witamina c i d i maca.

reklama
Ja nie biorę żadnych leków po iui.... ogólnie biorę inofolic femibion Natal 1 . Norprolac glucophage i bioselen plus cynk....a mój M teraz bierze fertilman plus dodatkowo cynk selen ł karnityna witamina c i d i maca.
czytałam, że ten fertilman działa cuda na nasienie, nawet chciałam go zamówić do Niemiec, ale stwierdziłam, że w 2 tygodnie to raczej i tak cudu nie zdziała, więc jeśli pierwsza nie powiedzie się to na pewno zaopatrzę się w niego, chociaż ciekawe czy do tego czasu moje hormony też nie zaczną płatać figli - trzeba mieć na prawdę olbrzymie szczęście żeby 'wbić' się w ten dzień ...

Do góry