reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Idź do reumatologa masz dodatnie ANA ilosciowe, powinnaś mieć oznaczone jakościowe i dorobić przeciwciala antyfosfolipidowe, to może być przyczyną poronien

reklama
Tzn miałaś tylko p. antykardiolipinowe bez antykoagulanta toczniowego oraz bez przeciwciał przeciwko b2 glikoproteinie, powinnaś miec diagnostykę w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, ile miałaś poronien?

Sorki nie mogę się skupić bo w pracy jestem chodzi mi o to ze moze powinnaś mieć diagnostykę w kierunku choroby reumatologicznej i ewentualnego towarzyszacego zespołu antyfosfolipidowego, może skonsultuj się z reumatologiem?

Tzn miałaś tylko p. antykardiolipinowe bez antykoagulanta toczniowego oraz bez przeciwciał przeciwko b2 glikoproteinie, powinnaś miec diagnostykę w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, ile miałaś poronien?

O dzięki Karola [emoji6] na pewno poruszę ten temat miała dwa poronienia w 5 tygodniu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam pytanie jeżeli hcg 9 dni po inseminacji a 10 po owulacji jest <0,1 to oznacza że nie doszło w ogóle do zapłodnienia tak? Bo jeżeli doszło to wynik powinen być coś koło 1 a po zagniezdzeniu dopiero rośnie tak?

Mam pytanie jeżeli hcg 9 dni po inseminacji a 10 po owulacji jest <0,1 to oznacza że nie doszło w ogóle do zapłodnienia tak? Bo jeżeli doszło to wynik powinen być coś koło 1 a po zagniezdzeniu dopiero rośnie tak?
Karola, każda kobieta jest inna i w różnym czasie może dojść do zagnieżdżenia.
Beta hcg zaczyna być wytwarzana po 48 godzinach od zagnieżdżenia. A do zagnieżdżenia dochodzi nawet w ciągu 10 dni od owulacji.
Na moje oko, beta zrobiona za wcześnie. Powtórzyłabym za 3 dni. wtedy wynik będzie wiarygodny.

reklama
Beta zaczyna rosnąć po 48 godzinach po zagnieżdżeniu, więc u Ciebie może właśnie teraz Kropek się wgryza. I dopiero za dwa dni badanie "coś" wykaże. Jak nie, to raczej się nie udało.

Do góry