reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Moka chyba wiem, kto robił Ci tą IUI, też mi robił...założę się, że nawet nie powiedział Ci "do widzenia" po wszystkim :/,ale faktycznie podobno się zna na rzeczy, chociaż ja unikam u niego wizyt, bo zawsze jest nieprzyjemnie :/

Powiedział "do widzenia" a ja mu praktycznie odwarknęłam "do widzenia" bo mnie tak wkurzył. Jak zapytałam co zrobimy jak nie wyjdzie to powiedział że to się na konsultacji omawia a teraz jest tyli iui. Wrrrrr.... Poza tym byłam już u niego chyba 5 razy, sam mnie wysyłał na laparo a dziś pytał czy miałam drożność sprawdzaną. W ogóle mam wrażenie że nie kojarzy pacjentek i wszystkie jak "numerki" traktuje. No ale podobno rzeczywiście mega spec choć co tu dużo mówić - gbur i dupek. Zaczynałam u niego wizyty w Gyncentrum ale potem przypadkiem trafiłam do Mercika i teraz chodzę do niego. Bije od niego jakieś takie ciepło i chęć pomocy.

reklama
Ja raz w 11 raz w 14 - wszystko zależało od tego jak rósł pęcherzyk monitoring miałam regularny i wtedy też zapadała decyzja.

Chwilę do Was nie zaglądałam, więc w skrócie.
Poprzedni cykl niestety nie udany. Jednak gdy w 40dc @ nadal nie było, poszłam do gina. Dostałam luteinę 50mg na wywołanie i lekarz podjął decyzję, żeby skrócić mi te cykle do takich jakie miałam przed ciążą a więc 31-32 dni. I tak, przez 6 miesięcy mam brać od 16 dnia cyklu dwa razy dziennie duphaston przez 10 dni. W 27 dc mam robić test i w zależności od wyniku albo kontynuować branie dupka, albo odstawić i @ ma się pojawić do 5 dni.
Ten cykl musimy odpuścić, bo w sobotę złamałam palec u nogi i miałam prześwietlenie rtg, więc jajka naświetlone... :(

Trzymam kciuki za zbliżające się betowania &&&&&&&
Z tego co się orientuję to już jesteś po przeswietleniu więc możesz się starać.

No dobra iui miałam ok 13. Teraz jest 17:00 to chyba mogę już powoli ruszyć dupkę z łóżka i zrobić sobie jeść? Mam głównie leżeć dziś ale chłop w robocie a ja głodna :(

No dobra iui miałam ok 13. Teraz jest 17:00 to chyba mogę już powoli ruszyć dupkę z łóżka i zrobić sobie jeść? Mam głównie leżeć dziś ale chłop w robocie a ja głodna :(
MoKa dobrze wyczytałam, że miałaś teraz inseminację na cyklu naturalnym? Pytam ponieważ też bede miala na naturalnym i jestem ciekawa wielu rzeczy

reklama
Do góry