reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
" Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

MAJ

29 - Sylviia - powtórka Beta HCG
30 - MoKa (I)- UIU GynCentrum Katowice
30 - Froncia (I)- Monitoring i iui,

CZERWIEC

02.06 - Cikulinka (V) - Beta HCG
02.06 - Sikulinda (III) - Beta HCG
05.06 - Iwo56 - monitoring cyklu
09-11 – Evelevel (III) – badania szpitalne, Lublin
10.06 - Natalix0 - wizyta w trakcie stymulacji ivf

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!!

@Sylviia pięknego przyrostu :)
Czy dopisać kogoś do kalendarza? :)

Ostatnia edycja:
reklama
wiecie co w zasadzie to 16 miałam iui nr.5 jeszcze trochę mi zostało do testowania ale zastanawiam się czy testować czy dopiero jak by @ miała przyjsć testować i chyba tak zrobie ze zaczekam a przeciez to i tak nic nie zmieni..... jakoś taka ta niedziela dziwna od rana przy garach byłam a teraz chwile relaksu
A bierzesz jakieś tabletki po iui ?

Chwilę do Was nie zaglądałam, więc w skrócie.
Poprzedni cykl niestety nie udany. Jednak gdy w 40dc @ nadal nie było, poszłam do gina. Dostałam luteinę 50mg na wywołanie i lekarz podjął decyzję, żeby skrócić mi te cykle do takich jakie miałam przed ciążą a więc 31-32 dni. I tak, przez 6 miesięcy mam brać od 16 dnia cyklu dwa razy dziennie duphaston przez 10 dni. W 27 dc mam robić test i w zależności od wyniku albo kontynuować branie dupka, albo odstawić i @ ma się pojawić do 5 dni.
Ten cykl musimy odpuścić, bo w sobotę złamałam palec u nogi i miałam prześwietlenie rtg, więc jajka naświetlone... :(

Trzymam kciuki za zbliżające się betowania &&&&&&&

Sylviia wielkie gratulacje jeszcze raz !!!
Moka jutro to będzie który dzień cyklu ?? Trzymam kciuki....

To 14 dc. Standardowo właśnie przy stymulowanym cyklu owu i dorodne pęcherzyki miałam w 10 - 11 dc a w naturalnym jak ten to tak 14 - 15 dc.

No to już po. Pęcherzyk 2,24 miał, endometrium 9 mm. Wszystko więc super. Oby tylko teraz szybko pękł i oby się pięknie zapłodnił i zagnieździł.
Lekarz niefajny no ale cóż mojego nie było a ten jest podobno dupek ale ekspert. Tym razem nawet nie było iui tak nieprzyjemne jak pierwsze. Poczułam tylko jak mnie normalnie rozpiera i jakby płyn z żołnierzykami wleciał do samach jajników hehehe...
Teraz leżę plackiem w domu a przede mną najdłuższe 14 dni

To 14 dc. Standardowo właśnie przy stymulowanym cyklu owu i dorodne pęcherzyki miałam w 10 - 11 dc a w naturalnym jak ten to tak 14 - 15 dc.

No to już po. Pęcherzyk 2,24 miał, endometrium 9 mm. Wszystko więc super. Oby tylko teraz szybko pękł i oby się pięknie zapłodnił i zagnieździł.
Lekarz niefajny no ale cóż mojego nie było a ten jest podobno dupek ale ekspert. Tym razem nawet nie było iui tak nieprzyjemne jak pierwsze. Poczułam tylko jak mnie normalnie rozpiera i jakby płyn z żołnierzykami wleciał do samach jajników hehehe...

Moka chyba wiem, kto robił Ci tą IUI, też mi robił...założę się, że nawet nie powiedział Ci "do widzenia" po wszystkim :/,ale faktycznie podobno się zna na rzeczy, chociaż ja unikam u niego wizyt, bo zawsze jest nieprzyjemnie :/

reklama

Trzymam mocno kciuki! :)

Do góry