reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hymmmm... u mnie w klinice drożność potwierdzona przy IUI to podstawa. Inaczej mówią, że to tylko marnowanie pieniędzy bo bez drożności to IUI nie ma sensu.

Jezu jak mnie wkurza takie głupie podejście lekarzy - zaszła Pani raz zajdzie znowu. U mnie to akurat pierwsze dziecko więc inaczej ale trochę się naczytałam w tych tematach ponieważ miałam bardzo dużo zrostów i to wcale tak nie jest bo stan zapalny, który tworzy zrosty może się pojawić w każdej chwili i też po pierwszej ciąży i kiedyś drożne jajowody teraz mogą być w zrostach. Mam nadzieję, ze u Ciebie jajowody super ale podejścia lekarza nie rozumiem...
Ja przed IUI miałam cały zestaw badań
3lekarzy powiedziało mi ze jajowody mam drożne skoro zaszłam w pierwsza ciaze. Chciałam zrobić drożność ale przy podejrzeniu o endometriozę nie mogą mi wykonać

reklama
Drożności nie robiłam bo mam podejrzenie endometriozy i pytałam sie lekarza czy przy laparo mogą mi zrobić od razu drożność to powiedział ze nie ponieważ ogniska endometriozy mogą zostać w jajowodach i wtedy jeszcze raz bede musia mieć robiona drożność. Stwierdzenie kilku lekarzy ,,skoro zaszłam w pierwsza ciaze to zajdę tez w druga"

Hymmmm.... ja się na endometriozie nie znam bo na szczęście nie mam ale znam (z forum) wiele dziewczyn, które mają endometriozę i miały drożność sprawdzaną (w jaki sposób nie wiem).
Oczywiście lekarze wiedzą najlepiej a skoro trzech z różnych klinik Ci tak powiedziało to pewnie mają rację. Ja tylko mówię jakie jest u mnie podejście. Na pierwszą IUI musiałam czekać 3 miesiące bo mogłam ją zrobić dopiero po laparo i sprawdzeniu jak wszystko w środku wygląda i czy jest drożność.
Lekarze są różni dlatego dobrze, że się upewniasz u innych bo ja też jestem przeczulona na tym punkcie - jeden debilny lekarz któremu zaufałam zmarnował mi rok czasu bo właśnie według niego wszystko było super bo przecież okres jak w zegarku, niezbyt bolący, na monitoringu co miesiąc piękne pęcherzyki, wyniki męża ok dopiero jak przycisnęłam o laparo i poszłam to się okazało, że nic nie jest ok. Na pierwszej laparo jego koledzy tylko popatrzyli i tyle (bo oni takich rzeczy nie robią) i mimo, że miałam stwierdzony wodniak w jednym jajowodzie a drugi tylko częściowo drożny to ten debil kazał mi dalej się starać naturalnie. Wtedy powiedziałam dość i poszłam do specjalistów i dopiero oni się mną porządnie zajęli.

Przy pierwszej IUI pęcherzyk miałam na jajniku na której mam torbiel teraz pęcherzyk urósł na tym zdrowym jajniku wiec mam większe nadzieje na pozytywny wynik:)

Ja miałam jeden na lewym jeden na prawym więc też mam nadzieję, że jeden zaskoczy i pięknie pokona zreperowany jajowód :)

Na stymulowanym gonadotropinami - ale to nawet nie po to żeby były pęcherzyki bo mam w każdym cyklu jeden dominujący ale żeby poprawić ich jakość (żeby pękały) :)

Moje po clo nie ruszyły dopiero po menopurze zaczęły szybciej rosnąć. Za tydzien w piątek mam zrobić test ale chyba wczesniej pójdę na betę

reklama
Na mnie CLO też nie działało poza tym w klinice go odradzają (go dawał mi normalny gin). Dlatego też miałam menopur on właśnie ma gonadotropiny

Do góry