reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Tak tu masz racje:) tyko najgorszcze to rozczarowanie, 3 lata co miesiac praktycznie test czyli 36 negatywnych testów. Mysle ze na test teraz za wcześnie ale tak mnie korci zrobic. Duzy plus za Wasz optymizm
Zawsze korci zrobić wcześniej. Ale sikańce lubią być złośliwe. Dopiero nie dawno miałyśmy tu na forum dwa przypadki, gdzie wyszła druga blada kreska a ciąży brak. Czasami zdarza się wada testu. A beta z krwi daje pewny wynik.
Jeżeli brałaś zastrzyk na "pęknięcie" pęcherzyka np. Ovitrelle to on utrzymuje się we krwi do 10 dni. Wtedy test może być pozytywnie zafałszowany. Najlepiej zrobić betę w 13 - 14 dniu po IUI.
:)

reklama
Zawsze korci zrobić wcześniej. Ale sikańce lubią być złośliwe. Dopiero nie dawno miałyśmy tu na forum dwa przypadki, gdzie wyszła druga blada kreska a ciąży brak. Czasami zdarza się wada testu. A beta z krwi daje pewny wynik.
Jeżeli brałaś zastrzyk na "pęknięcie" pęcherzyka np. Ovitrelle to on utrzymuje się we krwi do 10 dni. Wtedy test może być pozytywnie zafałszowany. Najlepiej zrobić betę w 13 - 14 dniu po IUI.
:)
Właśnie nie brałam nic na pęknięcie. Czytając Wasze posty dopiero sie dowiaduje o zastrzykach, usg itp. Ja miała tylko badania hormonalne w dniu poprzedzającym inseminacje i usg. Co fajniejsze to była moja pierwsza wizyta na monitoringu cylku wszytko dziwne..

To mu powiedz wtedy, że bardzo go kochasz i chcesz mieć z nim zdrowe śliczne dziecko. Kopara mu opadnie :) I że marudzisz dla Waszego wspólnego Celu, Szczęścia, Cudu :)
Czasami myślę, że jest taki przez swoją pracę, przez kolegów którzy go nakrecaja na to zeby nie był pantoflarzem
Właśnie nie brałam nic na pęknięcie. Czytając Wasze posty dopiero sie dowiaduje o zastrzykach, usg itp. Ja miała tylko badania hormonalne w dniu poprzedzającym inseminacje i usg. Co fajniejsze to była moja pierwsza wizyta na monitoringu cylku wszytko dziwne..
A gdzie robiłaś inseminacje?

Sylvia ja też mojemu marudzę... mój lubi w week sobie piwko wypić a mnie to tak denerwuje jak za dużo wypije.. .. I też mu marudzę ze musimy robić wszystko żeby NAM sie udalo.... A on się wściekła ze mu wyliczam no ale co zrobić jak wiem że to też ma wpływ.. . Ehh...

reklama
Do góry