reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Staraliśmy się półtora roku. Zakwalifikowano nas do IUI przez słabe nasienie męża. Inseminacje robiliśmy w inviccie w Gdyni na natruralnym cyklu.
W piątek mam zrobić bete... Zobaczymy co z tego wyjdzie...

reklama
Dostałam luteine, estrofem, aspiryne, sildenafil i acesan. Przed IUI miałam robioną laparoskopie i lekarze stwierdzili, że mam wszystko zdrowe :)
No to z takim zestawem nie masz się co martwić :) Będzie dobrze! Myśl pozytywnie, bo to sprzyja powodzeniu!
I masz u nas wsparcie, jeszcze nikt tak mocno nie trzymał za Was kciuków! A jest nas tu trochę!
&&&&&&&&&

A czy mąż był diagnozowany w związku z tym słabym nasieniem? Co macie słabe? Ruchliwość, czy może żołnierzyków jest mało? A może budowa? Czy emek bierze coś na poprawę nasienia?

No to z takim zestawem nie masz się co martwić :) Będzie dobrze! Myśl pozytywnie, bo to sprzyja powodzeniu!
I masz u nas wsparcie, jeszcze nikt tak mocno nie trzymał za Was kciuków! A jest nas tu trochę!
&&&&&&&&&
Dziękuję ;*
A czy mąż był diagnozowany w związku z tym słabym nasieniem? Co macie słabe? Ruchliwość, czy może żołnierzyków jest mało? A może budowa? Czy emek bierze coś na poprawę nasienia?
ruchliwość i żywotność slaba. Brał tabletki na poprawę nasienia. Widać różnice po lekach, że tak powiem po konsystencji spermy ;P

Cześć dziewczyny11.04 miałam swoją pierwsza inseminacje, na cyklu naturalnym. Bardzo mnie dziwi bo w zaleceniach mam tylko kwas foliowy, żadnego usg"po" w celu sprawdzenia czy pęcherzyk pękł.. mam tylko zrobic betę cos koło 28.04. Nie wiąże żadnych nadziei z pierwsza iui, miała tylko 16-18 bóle piersi tylko ze troche inne niż zwykle: po bokach i pod spodem ale złożyłam to na duphaston ktory brałam co sie nawet zgadza... Eh rozpisałam się. Ale nie często u mnie sie zdarza taki pesymizm jak teraz..

Cześć dziewczyny11.04 miałam swoją pierwsza inseminacje, na cyklu naturalnym. Bardzo mnie dziwi bo w zaleceniach mam tylko kwas foliowy, żadnego usg"po" w celu sprawdzenia czy pęcherzyk pękł.. mam tylko zrobic betę cos koło 28.04. Nie wiąże żadnych nadziei z pierwsza iui, miała tylko 16-18 bóle piersi tylko ze troche inne niż zwykle: po bokach i pod spodem ale złożyłam to na duphaston ktory brałam co sie nawet zgadza... Eh rozpisałam się. Ale nie często u mnie sie zdarza taki pesymizm jak teraz..
Witaj!
Spokojnie możesz zrobić beta hcg z krwi po 14 dniach od inseminacji. Wynik jest już w 99,9% pewny. Więc u Ciebie będzie to 25. 04.
Bądź dobrej myśli. Na objawy jeszcze przyjdzie czas. Wszystko co teraz czujesz ma związek z szaleństwem hormonów. I nie wkręcaj się w objawy. Na tym etapie jakiekolwiek zmiany mogą świadczyć zarówno o ciąży jak i o jej braku.
Trzymamy kciuki, żeby Wam się udało! :)

reklama
Witaj!
Spokojnie możesz zrobić beta hcg z krwi po 14 dniach od inseminacji. Wynik jest już w 99,9% pewny. Więc u Ciebie będzie to 25. 04.
Bądź dobrej myśli. Na objawy jeszcze przyjdzie czas. Wszystko co teraz czujesz ma związek z szaleństwem hormonów. I nie wkręcaj się w objawy. Na tym etapie jakiekolwiek zmiany mogą świadczyć zarówno o ciąży jak i o jej braku.
Trzymamy kciuki, żeby Wam się udało! :)[/QUOT.
Witaj!
Trzymamy kciuki, żeby Wam się udało! :)
szczerze powiem, że miałam nie robic bety wcale bo z góry założyłam, ze sie nie udało.. :( @ mam miec 30.05 wiec moze poczekam.. zreszta objawy miesiączki juz mam.

Do góry