reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Miałam dwie IUI i żadna mnie nie bolała.
Przed pierwszą za dużo napełniłam pęcherz i podczas IUI modliłam się, żeby nie siknąć ginowi na ręce :p
Przy drugiej byłam już mądrzejsza i wypiłam ok pół litra wody tylko. Wystarczyło. A mój komfort był o wiele większy.
Przed pierwszą IUI bardzo się denerwowałam. Myślałam, że skoro plemniki powędrują pod samą komórkę, to na pewno się uda. Za bardzo chciałam, żeby się udało i niestety nic z tego nie wyszło.
Do drugiej podeszłam na luzie, wiedziałam co i jak wygląda, co i jak będą robić. Nazwałabym to "doświadczeniem" :) I po 14 dniach wyszła piękna beta, a po 9 miesiącach urodził się synek :)

reklama
U mnie i mojego męża też wszystkie badania super (oprócz tego testu PCT -po stosunku )Biorę bromergon -pół tabletki. Prolaktyna od dawna jest w normie, ale mam brać leki (aby przypadkiem nie wzrosła, bo przecież to hormon stresu, a przy staraniach się stresuje. ..).
No mi nakazano brac leki dopoki nie zajde w ciaze ;)

A gdzie robiłyście inseminację? I ile ona kosztowała? Jakie badania robiłyście przed iui?Czy robiłyście inseminacje na pękniętym pęcherzyku?

U mnie też. ...a,że trwa to zachodzenie 2,5 roku to wcinam...początki były ciężkie (robiło mi się słabo, miałam bardzo zle samopoczucie i zmniejszyła mi się przemiana materii ) teraz już nic nie odczuwam. ..
Dokladnie mialam to samo az zaczelam brac leki na noc I nie odczuwam nic :) a to jestes przed IUI ?

A gdzie robiłyście inseminację? I ile ona kosztowała? Jakie badania robiłyście przed iui?Czy robiłyście inseminacje na pękniętym pęcherzyku?
Przed IUI: drożność jajowodów (bez tego szkoda zaczynać, trzeba mieć pewność że są drożne)cytologia, czystość pochwy, mycoplazma, ureaplazma, chlamydia. Badania wirusowe (emek też).
U mnie koszt IUI 550zł.

IUI w Gamecie w Lodzi koszt 780 zl. Cztery inseminacje na niepeknietym.
Co do badan przed IUI Wiec tak na bieżąco moj gin na miejscu kontroluje mi co jakis czas hormony, genetyczne i kariotypy, hsg a w klinice do IUI musieliśmy miec takie badania anty hbc, anty hcv, anty hiv, chlamydie, cmv igg, cmv igm, czystość pochwy, amh, grupa krwi, hbs antygen, cytologia, rubella igg, rubella igm, toksoplazmoza igg, toksoplazmoza igm, vdrl.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w Poznaniu pierwszą inseminacje (w czerwcu) robiłam w klinice prywatnej - 750 zł - na pękniętym pęcherzyku, druga (w grudniu) w poradni przy szpitalu - 450 zł - pęcherzyk niepęknięty. Za drugim razem w poradni wymagali badań wirusowych (HIV, HCV, HBs, VDRL, chlamydia PCR wymaz z pochwy) W klinice prywatnej chcieli więcej badań nawet męża ale już nie pamiętam jakie.
Trzecie podejście w marcu bo badania muszę zrobić na nowo a mam nieważne (ważne są pół roku)

39f8egz2yx0jwf3r.png

reklama
Dokladnie mialam to samo az zaczelam brac leki na noc I nie odczuwam nic :) a to jestes przed IUI ?
Przed....ten miesiąc chcę przeznaczyć na badania. Będę miała inseminację w Gamecie.Strasznie dużo badań tam wymagają przed iui. ...Inseminacja 800zl plus badania 800...no ale czego się nie robi. ...

Do góry